Az elődöntőkhöz értek a magyar nők

 

A női bajnokságba bekapcsolódik az elmúlt szezonok két döntőse is, a legjobb négy között.

A tízmeccses alapszakaszt a Sportország SC nyerte 19 ponttal, mögötte a második helyen végzett a Marilyn HC B három ponttal lemaradva, míg a Székesfehérvári Vadmacskák 9, az Angels NJSE és a Marilyn HC C 8-8, a White Sharks pedig pont nélkül zárt. Az elődöntőbe jutásért a Sportország 11-6-ra és 7-2-re verte az Angelst, míg a másik ágon a Marilyn B előbb 6-1-re, majd 8-0-ra győzte le a Székesfehérvári Vadmacskákat.

A legjobb négy között csatlakozik a két legjobb magyar női csapat is, a Marilyn és a Vasas SC, előbbi a saját B csapatával pénteken 18.20-tól játszik a Kisstadionban, míg utóbbi szombaton 13.45-től a Sportországgal Újpesten. Az elődöntőkről megkérdeztünk négy női jégkorongozót.

“Mint eddig minden szezonomat, az ideit is úgy kezdtem, hogy a cél az aranyérem a Marilynnel, azonban pár hete jött egy lehetőség, és végül kicsit fájó szívvel, de átigazoltam a szlovák bajnokságba ? nosztalgiázott Dettrich Szilvia. ? Kilenc év alatt rengeteget változott a magyar bajnokság, átalakultak a csapatok is, de szinte minden évben ugyanaz a két csapat játszotta a döntőt. Ez alól kivétel a kedvenc szezonom, a 2008/09-es, amikor a Marilyn és a Marilyn U18 játszotta a döntőt. 2010 óta a mezőny folyamatos fiatalodásával, és a válogatott átalakulásával szerintem a klubcsapatok közelebb kerültek egymáshoz, így a bajnoki mérkőzéseknek is más a hangulatuk, mint régen. Mivel idén több játékos is külföldre igazolt, nem csak a Marilyn, de a tavalyi bajnok Vasas csapatának a kerete is más lesz, mint a tavalyi bajnokságban. Remélem, szoros, izgalmas meccseket játszanak, de nem kérdés, hogy kinek fogok szurkolni. Ha játékosként már nem is, de mindenképpen ott leszek a Marilynnel az elődöntőn és döntőkön!”

“Az utánpótlás-válogatottból való kiöregedésem óta még nem volt összetartásom a nagyobbakkal, így ebből a szempontból jól jön a Marilyn csapata és a bajnoki rájátszás ? mondta az ifjúsági válogatottnál túlkorossá váló Somogyi Vivien. ? Azt biztosra mondhatom, hogy az U18-as keretbe bekerülő játékosok mindegyike a maximumot próbálja nyújtani az edzéseken és lelkesen készül a közeledő vb-re. Én személy szerint jól érzem magam, mikor a többi lánnyal azonos mezbe öltözve harcolunk a győzelemért egy csapatként, de az egymás elleni meccseket még inkább preferálom, mert szerintem ezek remek alkalmak, hogy felmérjük egymás képességeit és kölcsönösen tanulhassunk a másik technikáiból. Persze a meccsek zöme ilyenkor barátságosabban telik, mint mikor egy idegen csapat ellen játszunk, de természetesen ilyenkor igyekszünk a klubmeccseinkre koncentrálni, és ahogy azt a klubedzőink elvárják, a meccset és az ott nyújtott teljesítményünket helyezzük középpontba, nem pedig a barátságos légkört, mert azt a meccs után ugyan úgy folytathatjuk.”

“A Vasas női csapatában sajnos nagyon kevesen vagyunk ? mondta Pártos Réka. ? Vannak olyanok, akik külföldre igazoltak, például Jókai Szilágyi Zsófi és Kinga, továbbá néhányan abbahagyták különböző okok miatt. Jelen pillanatban nagyon fáradt vagyok a klub- és a válogatott mérkőzések miatt. A szombati mérkőzés inkább mondható játékos mérkőzésnek, mint komoly összecsapásnak. Jó alkalom arra, hogy gyakoroljunk egy-két dolgot. De pont emiatt, hogy ez játékosabb mérkőzés, az hogy egymás ellen játszunk, nem probléma, legalábbis az én véleményem szerint.”

“Szeretek a női döntőben a válogatott csapattársak ellen játszani, vicces, szórakoztató, de persze komolyan is veszem ? említette Holzer Bernadett. ? Elég kemény végül is, hiszen mindenki minél több pontot akar szerezni. 2005 óta jégkorongozom, ez lesz a harmadik női bajnoki döntőm 2005 óta sajnos az egyik évben kartörésem miatt kénytelen voltam kihagyni a bajnoki véghajrát. Teljesen más, mint egy serdülőmeccs. Más a tempó, a felállás. Bár idén még csak a maribori BEK-tornán játszottunk együtt a lányokkal, régebben sokat jégkorongoztunk együtt, így nem lesz nehéz újra a Vasas mezében játszani.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum