Vissza kell vágni

 

A csütörtöki maflás ellenére még mindig rájátszást érő helyen áll a Fehérvár, előnye két pont. Szombaton Ljubljanában minden eddiginél nagyobb a tét. 3 hetes olimpiai szünet következik az EBEL-ben.

Az Olimpija vérszemet kapott a 8-2-es sikere után, be akarja húzni a következő strigulát is a Fehérvár ellen, ezzel visszajönne a játékba a szlovén csapat. Jelenleg 3 pont a hátrányuk a playoffpozícióhoz képest. A szezon 5 meccséből 4-et nyertek a Volán ellen, következik a hatodik összecsapás, de legutóbb mindkét pontot elvitte a Hala Tivoliból a magyar EBEL-csapat.

A Ljubljana a kvalifikációban mindkétszer nyert hazai pályán, és a legutóbbi öt meccsen jól megy nekik a gólszerzés, 22-szer találtak az ellen hálójába, a középszakaszt tekintve mindenkinél többször, a felsőházi csapatokat is ideértve. A középszakasz kanadat tabelláját Andrej Hebar vezeti 9 ponttal. A fehérváriakat a hazai csúfos vereség után nyilván fűti a visszavágás vágya.

“A fiúk klasszul tartották magukat a megbeszéltekhez, és rengeteg gólt ütöttek ? tekintett vissza a székesfehérvári eseményekre Ivo Jan, az Olimpija edzője. ? De ami különösen nagy örömmel tölt el bennünket, az a megszerzett két pont. A játékosok tökösek voltak, és teljesen megérdemelték ezt a sikert.

A Volán egészen biztosan másik arcát fogja mutatni ellenünk szombaton. Legutóbb hazai pályán kikaptunk tőlük, most az első perctől fogva készen kell lennünk a mérkőzésre. A legutóbbi győzelmünk után a játékosok sok önbizalmat tankolhattak, most megint mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, és ismét szükségünk lesz a remek kapusteljesítményre is.”

Hetenyi Kuhn

A Sapa Fehérvár AV19 péntekje videózással és hibajavítással kezdődött, majd edzéssel folytatódott. Személyi következményei egyelőre nem lesznek a kudarcnak, ugyanazzal a játékoskerettel utazik Szlovéniába a magyar csapattal, amellyel csütörtökön kiállt a meccsre. Marty Raymond vezetőedző elmondta, a sorokba minden bizonnyal belenyúlnak, és a kapuban továbbra is Hetényi Zoltán élvezi a bizalmat, tehát ő kezd.

“Ki kell húznunk magunkat abból a helyzetből, ahová magunknak köszönhetően kerültünk. A sorozatban aratott négy győzelem után majdnem hogy félvállról vettük a Ljubljanát, lebecsültük őket. Amilyen gyorsan csak lehet, el kell felejtenünk ezt a meccset, és újra az erősségeinkre koncentrálnunk.

Minden egyes meccs nagyon fontos a középszakaszban. Jobban ki kell kapcsolnunk a tehetséges, kreatív játékosaikat a meccsből, és sokkal fegyelmezettebbeknek kell lennünk, mint legutóbb voltunk. Megpróbálunk jól kezdeni, és sokkal agresszívebben játszani. Nem engedhetjük át a semleges zónát harc nélkül az ellenfélnek.”

A szlovén csapatból két játékos hiányzik eltiltás miatt (Morency és Leber), míg a Volánban Sikorcin és Bálizs sérült.

A mérkőzés rendhagyó időben, 18:00-kor kezdődik. A találkozót a szlovéniai Sportklub 3 élőben közvetíti.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum