Fehérvár?Dornbirn 3-1

   

A magyar EBEL-csapat hősies küzdelemben nyerte meg második középszakaszbeli mérkőzését.

A találkozó szinte azonnal fehérvári kiállítással kezdődött, 19 másodperc után Szirányi Bence ült ki két percre. Az emberhátrányt kivédekezte az Alba Volán, a vendégek csak néhány másodpercre tudtak felállni. Az ötödik perc végén Mihály Árpád botja eltalálta Magnan-Grenier arcát, ezért magas bottal való játékért kiállították két percre. A buli után viszont Jackman kiugratta Sarauert, az 55-ös játékos pedig belőtte a korongot Dennis kapujába. A bekapott gól után nem használták ki emberelőnyüket az osztrákok, a folytatásban pedig kissé megilletődötten is játszottak, a Fehérvár többször is fel tudott állni a Dornbirn harmadában. A 13. percben bekövetkezett a harmadik fehérvári emberhátrány, túl sok ember volt a jégen, a két perc során nyomtak a vendégek, végül Oraze bombáját védte Hetényi Zoltán. A harmad utolsó percre sem múlt el büntetés nélkül, Banham ült ki gáncsolásért.

A második harmad áthúzódó Dornbirn-előnnyel kezdődött, de Hetényi vezetésével gól nélkül tartotta magát a Fehérvár. A kiegészülés után viszont a hazaiak domináltak, a harmadik percben pedig McGregort hátulról lökte palánkra Magnan-Grenier, így bekövetkezett az első fehérvári emberelőny. Az öt a négy elleni játék során Szirányi kapuvasánál állt a legközelebb a gólhoz a magyar csapat, de nem sikerült azt kihasználni. Az előny után is az osztrák harmadban folyt többnyire a játék, a 28. percben pedig újra öt a négy ellen játszhatott a Fehérvár. A második emberelőny már nem volt olyan dinamikus, mint az első, sőt az utolsó másodpercekben Szirányit kiállították bottal akasztásért. A 34. percben Arniel lőtt, a korong mellément, mindeközben McGregor elsodorta Hetényi Zoltánt és a kaput. A játékrész vége felé haladva egyre inkább a DEC akarata érvényesült, Hetényi több bravúrt is bemutatott. A 37. percben viszont megszületett a második hazai gól, Sertich lövésébe Magosi beleért, a palánkról visszapattanó korongot pedig rálőtte Dennisre, akiről a kapuba került a pakk. 53 másodperc múlva Magosi és D’Alvise összeakaszkodtak, mindketten kiültek, így négy a négy ellen játszhattak a csapatok. 33 másodperccel a harmad vége előtt betaláltak az osztrákok Hetényi kapujába, ám mivel a pálya másik felén Banham és Magnan-Grenier összeakaszkodott, a gól érvénytelen volt. 18 másodperccel később viszont Tokajit kiállították akadályozásért, így négy a háromra támadhattak a dudaszóig hátralévő másodpercekben az osztrákok.

A második harmadhoz hasonlóan a harmadik is áthúzódó kiállítással kezdődött, amit sikerült kivédekezni. A 47. percben újabb fehérvári játékos, Kovács Csaba ült ki, a sokadik emberelőnyét pedig már kihasználta a Dornbirn, Feichtner a kapu előtt üresen maradt. Az 50. percben McGregor jó helyzetben korcsolyázott a kapu felé, a játékvezető viszont akadályozta. Az 52. percben pedig Hetényi Zoltánt fejvédőn lőtték, a maszk leesett, ám a játékvezető kiállította a magyar kapust a játék késleltetéséért, a hátrányt hősiesen kivédekezte a Fehérvár. Öt és fél perccel a vége előtt egy újabb furcsa, immáron vendégkiállítás következett, majd a korongbedobás után Magnan-Grenier durván palánkra lökte McGregort, de csak kettő perces büntetést kapott, viszont így is majdnem két percig öt a három ellen játszhatott a Fehérvár. A kettős emberelőny kihasználatlanul maradt, ám újabb fehérvári előny következett, amely előtt időt kért Marty Raymond. Bár az osztrák kiállítás alatt nem született gól, a kiegészülés után lehozta Dennist a Dornbirn, majd a Fehérvárhoz került a korong, Mihály Árpád pedig belőtte azt az üres kapuba, ezzel beállítva a 3-1-es végeredményt. Győzelmével a Fehérvár ledolgozta a Dornbirnnal szembeni kétpontos hátrányt, pénteken pedig Klagenfurtba látogat a magyar EBEL-csapat.

 

EBEL, 3149 néző. Játékvezetők: Podlesnik, Nagy, Smeibidlo.
Hetényi Z.: 96,2% (Rajna)
K
Dennis: 93,3% (Madlener)
Sertich, Jackman, Yellow Horn, Naglich, Magosi
1
D'Aversa, Magnan-Grenier, Aquino, Feichtner, Mink
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sarauer, Banham
2
Montgomery, Oraze, D'Alvise, Arniel, Grabher-Meier
Orbán, Varga, Mihály, McGregor, Benk
3
Lembacher, Plante, Petrik, Jarrett, Mairitsch
Hetényi P., Pozsgai, Tóth, Nemes, Németh
4
Putnik, Haussle, Wolf
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Dave MacQueen, Wolfgang Hagen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:03 FHA SH Sarauer Jackman Naglich
2-0 36:55 FHA Magosi Sertich Yellow Horn
2-1 47:13 DEC PP Feichtner Grabher-Meier Jarrett
3-1 59:24 FHA EN Mihály Sarauer Kovács
30 Kapura lövések száma 26
20 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum