Itt az ideje rátenni még egy lapáttal

 

Kezdődik a középszakasz, 10 forduló van hátra az EBEL-rájátszásig, elsőként Grazban lép jégre a Fehérvár. A Klagenfurt, Dornbirn, Graz, Ljubljana, Innsbruck kvintettből legalább négy csapatot meg kell előzni a végére.

A Graz 9., a Volán 10. lett az alapszakaszban, így a stájer csapat 1 pont előnnyel kezdi a középszakaszt, 2 bónuszponttal. Ugyanakkor fontos adalék, hogy az alapszakasz egymással játszott 4 meccséből 3-at a Fehérvár nyert. Grazban 3:2 a megszerzett pontok száma a hazaiak javára.

“Mindig jó saját közönség előtt kezdeni a középszakaszt ? mondta Greg Day, a graziak csatára. ? A magyarok ellen mindig szoros meccseket játszottunk. Egyszer büntetőkkel vesztettünk, kétszer pedig az utolsó pillanatokban esett üres kapus gólok döntöttek a javukra. Ez most olyan, mintha egy új szezon kezdődne. Mindent újra kezdünk, a nulláról. Készen állunk arra, hogy 60 percen keresztül a legjobbunkat nyújtsuk, és egy győzelemmel ideális rajtot vegyünk a középszakaszban.”

A hazaiak dolgát nagyban nehezíti, hogy sérülés miatt nem játszik Wiedergut, Scalzo és Kinasewich, ugyanakkor ezen a meccsen térhet vissza Daniel Woger. A kapuban Sabourin kezd.

AVSG99

Marty Raymond Vagyunk olyan jók, hogy bejussunk a rájátszásba címmel adott interjút a klub hivatalos honlapján. Rövid visszatekintés és szezonértékelő ? “amilyen erősek vagyunk, azt pontokban kihoztuk magunkból” ? után az aktuális feladatokról a következőket mondta a Sapa Fehérvár AV19 tengerentúli trénere: “Négy teljes körön vagyunk túl, láttuk az összes csapatot, ez alapján mondhatom, vagyunk olyan jók, hogy bejussunk a rájátszásba. Keményen kell odaállnunk minden mérkőzésre, az erősségeinkre kell koncentrálnunk, a hibáinkat pedig minimalizálnunk. Az elmúlt néhány napban azon voltunk, hogy ezt a gyakorlatba is átültessük, és ha sikerül, lesz esélyünk a playoffra.”

Úgy látja, a grazi mérkőzést az a csapat nyeri, amelyik a speciális játékhelyzetekben, tehát emberelőnyben és emberhátrányban jobb teljesítményt nyújt.

Természetesen a ligahonlapon is nyilatkozott Raymond mester: “Hosszú volt az alapszakasz, örülünk, hogy itt a második szakasza az idénynek. Ahogy haladtunk előre az időben, úgy lettünk egyre jobbak, most itt az ideje rátenni még egy lapáttal. A Graznak jó a védelme és sok a nagyon jó képességű játékosa. Ezért a saját harmadunkban nagyon erőteljesnek kell lennünk, és a néhány grazi hibát hideg fejjel ki kell használnunk.”

A Fehérvár a korábban hosszú időre kidőlt Sikorcin Ladislav és Bálizs Bence nélkül, az előző mérkőzésen látható összetételben utazik Grazba.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum