Egy pontnál többet a győzelem sem garantál

   

A Salzburg elleni vereség és a többi eredmény együtt azt eredményezte, hogy a Volán már nem végezhet a 7. helyen az EBEL-alapszakaszban. Legrosszabb esetben a 10. hely és ezzel az 1 bónuszpont már megvan. A 8. hely sem elérhetetlen, de nehezen elképzelhető a megszerzése.

Az alapszakasz utolsó fordulóját játsszák a csapatok az EBEL-ben, azaz a 44. fordulóra kerül sor. A Sapa Fehérvár AV19 hazai pályán fejezi be a reguláris részt. A tét a minél több bónuszpont megszerzése. A Volán az alsóházban, a Linz a felsőházban szerezne minél jobb rajthelyet a középszakaszra. Az 1?6. és a 7?12. helyezett folytatja hatos csoportban, mindkét helyen 4, 3, 2, 1, 0, 0 ponttal kezdik a 10 meccses középszakaszt a csapatok.

Ha a Volán a Grazcal azonos pontszámmal végez, akkor megelőzi az egymás elleni eredmények alapján, a Dornbirn elé viszont csak úgy kerülhet a Fehérvár, ha pontszámban megelőzi. Így tehát 8. akkor lehet a Fehérvár ha sem a Graz, sem a Dornbirn nem szerez ma pontot. Ha mindketten szereznek pontot, akkor marad a 10. hely. A Dornbirn?Bolzano meccsen a vendégek számára már semmi tét nincs, mivel a Salzburgot az egymás ellen eredmények miatt nem előzhetik meg, ők már 4.-ek, akármi lesz vasárnap, és ez nem jó előjel a Fehérvárra nézve. És ugyanez a helyzet a Graz?Znojmo meccsen is, a Znojmo és a Villach mindentől függetlenül pont nélkül kezdi a középszakaszt. Ez is azt jelenti, hogy ha a 10. helynél előrébb végez a Fehérvár, az kellemes meglepetést jelent.

De foglalkozzunk magunkkal, hiszen ezt az egyet tudjuk befolyásolni. Nagy lehetőség előtt áll a Fehérvár. Az eddigi 6 EBEL-kiírás során csupán kétszer sikerült több pontot szerezni, mint a meccsek száma, 2 és 4 éve. Szép sorminta lenne, ha ez ismét sikerülne. Jelenleg 43 meccsen 43 pontja van a magyar EBEL-csapatnak, ha azt vesszük, hogy ez az átmenet éve, és hozzátesszük, hogy milyen komoly átalakításon ment át az együttes, akkor nem lehet hiányérzetünk az eredmények kapcsán.

Egy újabb szép sorozatot kell említenünk a Linz várása kapcsán. Aktuális vendégünk, a Linz ugyanis 781 napja nyeretlen Fehérváron. A legutóbbi 4 hazai meccset nyerte a Fehérvár, az utolsó hazai vereség 2011. november 22-én esett meg. Abban az évben amúgy bajnok lett a Linz, a következőben pedig elődöntőig menetelt. Egy sorozat önmagában semmire sem elég, emlékezhetünk, Salzburgban legutóbb 5 meccses győzelmi szériánk ért véget. A Linz és a Fehérvár idei három meccsén mindannyiszor a hazai csapat szerzett két pontot, a vendégek pedig ponttalanul távoztak.

“Salzburgban nagyban hozzájárult a vereségünkhöz, hogy 5 a 3 ellen nem tudtunk gólt szerezni ? tekintett vissza az előző meccsre Marty Raymond, a volán vezetőedzője a hivatalos beharangozóban. ? Pedig Hetényi Zoltán ismét fantasztikus volt a kapuban, és Bryan McGregor is az első meccsén rögtön góllal mutatkozott be. Biztos sok örömet okoz majd még nekünk, gyors és tehetséges játékos.

Ha javítani szeretnénk a helyezésünkön, akkor mindenképpen meg kell nyernünk ezt a meccset. Ez megint egy playoff-összecsapás lesz a számunkra. A Linz az alapszakasz-elsőségért hajt, és ez egyáltalán nem teszi a dolgunkat könnyebbé. Ráadásul jó a védelmük és veszélyes a támadósoruk is. Remélem, hogy Adam Naglich visszatérése megadja nekünk a győzelemhez szükséges lendületet. Minden egyes játékosnak a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtania, ha győzni akarunk.”

A Linz a legerősebb  csapat hazai jégen, de idegenben nem megy olyan jól nekik, 21 meccsen csak 9 győzelmük van. legutóbbi három idegenbeli meccsüket is elvesztették. “A magyaroknak jó csapatuk van, és otthon különösen erősek ? mondta Rob Daum, a Linz mestere. ? Mindenképpen javulnunk kell idegenben, többet tudunk annál, mint amennyit mutattunk. Ez a mérkőzés egyben teszt is lesz a számunkra, meg kell találnunk a győzelemhez vezető utat. Ehhez először is jó kapusteljesítményre lesz szükségünk, rá kell kényszerítenünk a játékunkat az ellenfélre, tempót kell diktálnunk, a felesleges kiállításokat elkerülnünk és kihasználnunk a helyzeteinket.”

AVS

Mindehhez nem számíthatnak Brian Leblerre. A liga egyik legjobb csatára pénteken a kezét törte és néhány hétre biztosan kiesett. Helyettesítésére két fiatalt, David Franzot és Kevin Macierzynskit hívta a nagy csapathoz Daum. A jelek szerint a kulcscsonttérése miatt pihenő Bálizs Bencén kívül a Fehérvárban nem lesz hiányzó ezúttal.

A 17.50-kor kezdődő mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum