Élet-halál harc Pesterzsébeten

   

A MOL Liga hétfői fordulójában három mérkőzést rendeznek, a Miskolc az UTE-t, a Fradi a HSC-t, az Érsekújvár pedig a Brassót fogadja. Ez utóbbit a DIGI Sport jóvoltából televízión keresztül is nyomon követhetik a nézők.

Az Érsekújvár Dunaújvárosban talán a szezon eddigi legrosszabb játékát produkálta, ami egyértelműen rengeteg sérült játékosának köszönhető. Vasárnap Dunaújvárosban nem lépett pályára, Baron, Puchovsky, Caladi, Uram és a kapus Jan Chovan sem. Utóbbi pótlására villámgyorsan igazoltak KHL-es múlttal rendelkező kapust, ám mivel vízkeresztkor Szlovákiában munkaszüneti nap van, így a szerepeltetéséhez szükséges papírok elintézésére vajmi kevés az esély. A címvédő ellen 17 játékost neveztek a felvidékiek, akik bár összességében nem tudták felvenni a versenyt a DAB-bal, helyenként még így is veszélyt jelentettek. Hazai pályán a Brassó ellen nyilván ennél sokkal többre lesznek képesek. Az utóbbi hetekben a Brassó megszerezte a negyedik helyet a tabellán, már vesztett pontok tekintetében is megelőzi a nála két meccsel kevesebbet játszott HSC-t, de helyzete megerősítéséhez mindenképpen nyernie kellene. Csakhogy ez Érsekújváron csöppet sem könnyű feladat, idén ez eddig még csak a HSC-nek, a Miskolcnak és DAB-nak sikerült. A Brassó eddig kétszer szerepelt Érsekújváron, egyszer szoros, egyszer nagyon sima vereséget szenvedett, a Cenk alján most nyilván úgy gondolják, itt az ideje megszakítani ezt a rossz sorozatot.

A Brassóhoz nagyon hasonló helyzetben van a HSC. Gál Sándor csapata az utóbbi fordulók gyengélkedése miatt győzelmi kényszerben játszik, a szintén a playoffba igyekvő, de a tabellán mögöttük álló Ferencvárost ehhez még Pesterzsébeten is mindenképpen le kell győzniük. Náluk Tranca és Gecse sérültek, az első számú kapus Kozuch lassan visszatér, de játéka egyelőre bizonytalan. Érzékenyebb veszteség, hogy az Érsekújvár ellen elkövetett szabálytalanságok miatt a liga fegyelmi bizottsága Beczét négy, Gógát pedig két meccsre eltiltotta.

ftchscDSC_0338

Fontos hiányzók azonban a hazaiaknál is lesznek, a liga idei egyik passzkirálya, a 32 meccsen 28 asszisztot kiosztó Berta Ákos bokaszalagja rendetlenkedik, rá két hetes kihagyás vár, míg Borbás eddig is sérülten játszott, de tovább nem lehet halogatni a keresztszalag-műtétet, ő a szezonban már nem valószínű, hogy pályára lép. Pedig mindkét csatár játékára nagy szükség lenne, főleg azok után, hogy vasárnap hazai szempontból végtelenül szerencsétlen körülmények között kikaptak közvetlen riválisuktól, a Brassótól. Ha hétfőn is kikapnak a HSC-től, akkor 11 meccsel az alapszakasz vége előtt 10 pont fölé nőne hátrányuk a negyedik helyezett csapattal szemben, aminek ledolgozására egy huszárosnál is keményebb hajrá mellett az ellenfelek gyengélkedésére is szükség lesz. Ha viszont nyernek, akkor továbbra is versenyben maradnak a rájátszásért. A szurkolókat érintő fontos információ, hogy a mérkőzés kiemelt kockázatúnak minősül, ezért a rendezők arra kérik a csíkszeredai szurkolókat, hogy a hátsó bejárat felől közelítsék meg a szektorukat, mert a főbejáraton keresztül nem közlekedhetnek. A minél gyorsabb és kényelmesebb bejutás érdekében külön pénztáruk és büféjük is lesz a remélhetőleg szép számban kilátogató vendégszurkolóknak is.

A nap harmadik mérkőzésén az UTE vendégeskedik Miskolcon. Legutóbb három napja játszott egymással a két csapat, akkor a Megyeri úton nem sok babér termett az Újpestnek, akik azonban azóta pihenhettek. Nem úgy a Miskolc, amely vasárnap egy simának induló, majd roppant szorossá váló mérkőzésen verte a Csíkszeredát. Hétfőn sem számíthat sokkal kisebb ellenállásra Bob Dever csapata, aki maga is számtalan alkalommal, legutóbb éppen a pénteki meccs után, nyilatkozta, hogy az UTE ellen is keményen meg kell dolgozni a győzelemért, csak hatvan percen keresztül koncentrálva lehet legyőzni a liga legfiatalabb csapatát. Ancsin János és Fekti Bálint embereinek a legutóbbi 4-0-s vereség legnagyobb tapasztalata pedig nyilván az lehet, hogy a meccs elején nem szabad elengedni az ellenfelet. Eddig háromszor szerepeltek a Népkertben a lilák, ahol csak az első alkalommal tudták meglepni a hazaiakat, akkor hosszabbításban kaptak ki 2-1-re, azóta két sima, egy 7-1-es és egy 5-2 arányú vereséget szenvedtek.

Érsekújvár–Brassó 2-1

   

Patrik Polc óriási formában védett, de a meccset Pavel Krajcovic nyerte meg csapatának, az Érsekújvár kapusa mindhárom büntetőt megfogta.

Játék és eredmény tekintetében is nagyon jól kezdte a mérkőzést az Érsekújvár, Podstavek közelről lőtte ki Polc kapujának bal felső sarkát. Dominált a Zámky, s aligha volt olyan nézője a meccsnek, aki fogadott volna arra, hogy nem lő több gólt 60 perc alatt a hazai gárda. Márpedig nem lőtt. A harmad második felében egyre több távoli lövéssel veszélyeztetett a Brassó, és az egyik Wehrs-bomba tökéletesen pattant meg Gliga ütőjén, ami így védhetetlenül pattant Krajcovic kapujába. 1-1-gyel zárult az eseménydús, iramos első 20 perc.

Szünet után két fáradt csapat korcsolyázott ki, az iram és a színvonal is esett egy szintet. A Brassó akarata érvényesült, széttördelte a kombinatív szlovák hokit, és a fizikai részt erőltetve nagyon kemény test test elleni küzdelemre kényszerítette elsősorban a palánk melletti játékot erőltetve az újváriakat. Persze esélyük sem lett volna a vendégeknek a pontszerzésre, ha nincs egy tökéletes teljesítményt karcoló Polc kapusuk, aki mindent védett, olyannyira, hogy a meccs vége felé, már az ajtó-ablak helyzeteknél sem hitt a hazai közönség a gólszerzésben. Menet közben Baron alaposan elverte a bunyóra felkészületlen Zsókot, de nagy kár nem esett az egyenlítésnél gólpasszt adó vendégcsatárban.

Tehát a harmadik harmad sem hozott változást, legfeljebb annyit, hogy a Brassó is többször eldönthette volna a meccset, de Krajcovic is állt a lábán. Semmiképp sem volt ez jó meccs, de mindenképpen izgalmas és szórakoztató. Természetesen a hosszabbításban is az Érsekújvárnak volt több helyzete, de Polc még 20 másodperccel a vége előtt is fantasztikusat védett, a hátán fekve ment fel szinte gyertyába, így zárta el a rövid felsőbe irányuló korong útját. Jöhettek a büntetők. A hat kísérletből csak az első ment a kapuba, Uhnák lőtt gólt Polc lába között, Molnár Zsolt révén a Brassó csak kapuvasig jutott. Az eredmény és a pontok eloszlása tökéletesen megfelel a meccs képének.

Erste Liga, Érsekújvár, 1379 néző. Játékvezetők: Caprnka, Varjú, Soós, Moravec.
Krajcovic: 96,6%
K
Polc: 95,3% (Fülöp)
Sucharda, Baron, Hurtaj, Frolík, Weissmann
1
Wehrs, Nagy, Péter R., Antal, Petres
Král, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
2
Piszarenko, Hietamaki, Saluga, Zsók, Gliga
Pavesic, Siska, Ruzicka, Stefanka M., Polcík
3
Dumitru, János, Molnár, Fodor, Virág
Hardi, Kubica, Fiala, Uhnák, Zajac
4
Oprea, Péter Zs., Imecs, Bálint, Márton
Ladislav Lubina
E
Kari Rauhanen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:18 NZÁ Podstavek Stefanka O. Kowalczyk
1-1 11:12 BRA Gliga Wehrs Zsók
2-1 65:00 NZÁ GWS Uhnák
43 Kapura lövések száma 29
29 Kiállításpercek 27

Az Érsekújvár–Brassó góljai

 

A MOL Liga hétfő esti Digi Sport-meccsének összefoglalója itt látható.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum