Újévi vendégjáték Znojmóban

   

A Sapa Fehérvár AV19 korán kezdi 2014-et, a magyar EBEL-csapat január 1-jén délután Csehországban játszik, ráadásul létfontosságú meccset.

A rájátszás egyenes ági elérése matematikailag még lehetséges a Volán számára, szinte biztos, hogy ha a hátralévő 6 alapszakaszmeccsen minden a fehérváriak álmai szerint alakul, akkor odaérhetnek a 6. helyre. A hátrány jelentős, elengedhetetlen, hogy a közvetlen riválisokat rendes játékidőben verjék. Minden eldől ezen a héten, a szerdai znojmói meccs után pénteken és vasárnap otthon játszik a Fehérvár, előbb a Znojmo, majd a Graz érkezik, az a két csapat, amely jelenleg a 6. és a 7. helyen áll. Hogy úgy mondjuk tehát, a lehetőséget tálcán kínálja az élet.

Marty Raymond, a Fehérvár vezetőedzője: “Volt néhány hősünk a ljubljanai meccsen. Benk András és Tóth Gergő nagyon fontos gólokat szerzett, Hetényi Zoltán pedig tartotta a győzelmünket a harmadik harmadban. Nagyon jó a csapat hangulata most.

Mindenki tudja, mennyire fontos a znojmói mérkőzés nekünk, ki vagyunk éhezve a meccsre. A védelemben nagyon jól kell teljesítenünk, ki kell használnunk a lehetőségeinket és lehetőleg minél kevesebb kiállítást kell összeszedjünk. Ha minden a fenti kívánságaink szerint is történik, még akkor is ott van a Znojmo, amelyik egy roppant erős csapat, aki ellen nagyon keményen kell dolgoznunk.”

znoavs1

Érdekes adalék az idei meccsekhez, hogy az eddigi két találkozón mindkétszer a Volán nyert, ráadásul még pontot sem adott a Znojmónak. Ehhez elengedhetetlen feltétel volt, hogy a magyar csapat nem kapott gólt a cseh riválistól emberhátrányban. Jó hír, hogy Pozsgai Tamás visszatérhet a védelembe, rossz hír, hogy Tokaji Viktor megsérült a legutóbbi meccsen, így az előzetes hírek szerint a legrutinosabb magyar bekk kihagyja a január 1-jei kirándulást, akárcsak Colton Yellow Horn és Németh Attila.

Milan Navratil, a Znojmo másodedzője így látja az esélyeket: “Az Innsbruck ellen semmi sem sikerült, ráadásul Munro kivédte a szemünket, egyértelműen ő volt a legjobb ember a pályán. A mostani zsúfolt program mellett nagy előny, hogy kipihentek leszünk a Fehérvár ellen. Ez segíthet nekünk, reméljük, a játékosok is készen állnak majd a csatára. A Fehérvárnak még van esélye a hatodik helyre, nekünk pedig még hat pontra lenne szükségünk ahhoz, hogy biztos felső házi tagok legyünk.”

Két új játékos van Znojmóban: Tomas Jiranek és David Pojkar, ugyanakkor Richard Jarusek a Mlada Boleslavba távozott helyettük. Az előző évi házi gól- és pontkirály idén nem tudja megismételni ponterős játékát, elmeneteléről az edző annyit mondott, mindenkinek ez a legjobb, ott új lendületet  kaphat a hokihoz.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum