National Hug League

 

Az ölelkezés a hokinak egy méltatlanul kevés figyelmet kapó momentuma.

Pedig egyrészt mindig valamilyen fontos eseményt, legtöbbször gólt jelez. Másrészt a hoki egy fizikai játék, aminek az ölelkezés (angolul hug) nagyon is fontos része. Ha valakik, hát a jégkorongosok tudják, hogyan kell ezt csinálni. Kedvenc hokis portálunk, a Puck Daddy még ősszel tematikus válogatással készült a témában, amit most mi is bemutatunk. Sőt, azóta már egy best ofot már az idei szezon eddigi terméséből is kiadtak, azt is érdemes megtekinteni.

Fontos tudni, hogy az ölelkezés a kivételesen őszinte pillanatok egyike, amikor alkalmunk van megismerni azt, mit is gondolnak a játékosok valójában. Az alábbi galéria ebben is segít.

Az első képen az első MOL ligás meccse után 5 pont per meccs átlaggal rendelkező és azóta is igen eredményes Martin Frolik öccse, Michael Frolik láható, amint egy ugrással kombinált szuperölelést visz végbe csapattársán, Eric Tangradin. Sajnos a hosszúra nyúlt winnipegi hokiszünet után ezen még bőven van mit javítani.

Evander Kane Jordan Eberle.

A második kép az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy a mérkőzés hevében a játékosok néha belépnek a másik intimszférájába. Mintha Beauchemin Koivu szájába mondana valamit, nem a fülébe.

Francois Beauchemin, Saku Koivu

A következő képen Tomas Hertl saját háziszörnyével, Brent Burnsszel beszélget. A 193 centis és közel 100 kilós csatárra az idén komoly feladatok hárulnak, feltehetően aktívan kell védelmeznie majd fiatal cseh sortársát, aki különösen a tiszteletlen negyedik gólok terén rendelkezik nagy szakértelemmel. (Azóta tudjuk, nem sikerült megvédeni őt egy komoly térdeléstől, amely szezonja végét jelentette.)

New York Rangers v San Jose Sharks

Bár a kapusok sokszor tűnnek magányosnak, valójában gyakori az intim pillanat köztük és csapattársaik között. A képen Cam Atkinson és Szergej Bobrovszkij látható a Columbus Blue Jacketsből.

Columbus Blue Jackets v New York Islanders

Előfordul, hogy a gól utáni önfeledt ünneplés hirtelen rettegésbe megy át. Így járt a washingtoni Backström, Green, Ovecskin trió is, amikor hirtelen rádöbbentek, hogy Oates edző a látványos gólokat a tiszteletlenség jeleként értelmezi. Nem lennénk a srácok helyében, szemükben szinte tapintható a mester haragjától való rettegés.

Calgary Flames v Washington Capitals

Szokatlan pillanat, amikor a játékosok az ellenfél góljának örülnek, de Vernon Fiddler, Brenden Dillon éppen így tesz a San José dallasi vendégjátékán, amikor Joe Thornton, a vendégek csapatkapitánya meglövi élete első mesternégyesét…

Brenden Dillon, Vernon Fiddler

Bónusz trackként álljon itt egy videó, amely arról tanúskodik, hogy ölelkezni nem csak a felnőttek, de a juniorok is szoktak. Márpedig ez speciális veszélyhelyzeteket rejt magában.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum