A szakemberek kritizálják Hertlt

 

A csapattársak és a nézők viszont imádják. Továbbra sem csillapodik a cseh tinédzser négy gólját követő vita. Joe Thornton megmondta a tutit.

A harmadik meccsén négy gólt vágó 19 éves cseh játékos több hullámban hódítja meg a címlapokat. Előbb a góljaival, különösen a negyedik, láb között ellőtt góljával volt tele minden portál, majd jöttek a fanyalgók, akik szemtelenségéért kritizálták az ifjú titánt. Érdekes adalék, hogy bár még közel nyolc perc volt hátra a mérkőzésből a negyedik Hertl-gól után, edzője már nem tette be a jégre a cseh fiatalt. Nehéz máshogy értékelni ezt a lépést, mint hogy óvni akarta egészségét.

hertl1

Adam Oates, egykori játékos, a Hockey Hall of Fame tagja, közel 1400 NHL-meccs tapasztalatával a háta mögött, a Washington vezetőedzőjeként fejtette ki nemtetszését a The Washington Post hasábjain. ”Mérges vagyok ? kezdte a szakvezető. ? Megértem, hogy manapság minden gyerek ilyen gólt akar lőni, de ez akkor sincs rendjén. Akkor is így lőtte volna el, ha az első gólja lett volna? Ha a mai meccsen nem szerez gólt, és lesz egy ilyen kiugrása, vajon ugyanígy fogja ellőni? Szerintem ez egy tipikus rookie-hiba volt. És biztos vagyok benne, hogy ezt az edzője is elmondta neki, nem véletlenül nem ment vissza a jégre a gól után. Ne légy tiszteletlen a ligával, mert nagyon csúnyán ráfázol.”

A mozdulat természetesen Oatesnek is tetszett, ám arról megoszlanak a vélemények, hogy 7-2-es állásnál, a cserekapusnak illik-e ilyen gólt lőni. Mi nem tennénk igazságot, ám 7-2-es állásnál nem gondoljuk, hogy a mérkőzés bármilyen szelete is Biron cserekapusról szólt volna, továbbá nem hisszük, hogy bárkinek is eszébe jutott volna rajta nevetni a gól miatt. Ezzel a csellel ez a lövés védhetetlen, ha valakinek, hát Hertlnek volt némi kockáztatni valója. Talán némi elfogultsággal azt lehet mondani, hogy ez a gól méltó megkoronázása volt egy kivételes képességű fiatalember nagyszerű produkciójának, amivel végképp letette a ligában a névjegyét. A nézők mindenesetre mindenhol imádták a gólt.

Akárcsak a csapattársak. Amikor sortársát, Brent Burnst arról kérdezték, hogy nem vitte-e túlzásba Hertl az ünneplést ezzel a góllal, így felelt: “Négy gólt lőtt. Ő egy 19 éves gyerek! Nem is tudom, mit tettem volna, ha velem ez megesik. Azt hiszem, levetkőztem volna.” A csapat kapitánya, Joe Thornton ennél sokkal tovább ment, már ami a dolog képiségét illeti. A mikrofonba ugyan csak visszakérdezett a riporternek, hogy játszott-e valaha hokimeccset, de aztán amikor a kamera másfelé fordult, hozzátette: “Ha én valaha négy gólt lőttem volna, hát az biztos, hogy ott helyben előveszem és kiverem.” Nos ez nyilván túlzás és nem is túl szalonképes, az viszont igaz, hogy Thornton 1128 NHL-meccsén hiába termelt 1120 pontot, négy gólt soha nem ütött egy meccsen sem. Négyszer ért el mesterhármast, de a negyedik sosem jött össze. Most kezdhetnek remegni a tévések, nehogy erre élő adásban kerüljön sor.

Az élet azonban nem áll meg, Thomas Vanek csütörtök este újabb láb között ellőtt gólt mutatott be, reméljük, Oates mester ezt nem találja tiszteletlennek.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum