Olimpija Ljubljana?Fehérvár 2-3

   

A magyar EBEL-csapat nagyon fontos győzelemmel zárta a 2013-as évet.

A mérkőzés nem jó előjelekkel indult, ugyanis Pozsgait mégsem vitte a Volán, tehát Németh Attilával és Colton Yellow Hornnal együtt hárman hiányoztak ma a Volánból. Az Olimpija viszont készül a középszakaszra, Gal Koren után leigazolták, pontosabban visszahozták a fiatalabb Pancét, Eriket, aki a finn másodosztályban próbálkozott eddig, sikertelenül, ugyanis hét mérkőzésen egyetlen gólig és -4-es plusz-mínusz mutatóig jutott.

Az összecsapás első emberelőnyét kihasználta a Fehérvár, Andrej Hebart küldték ki a hatodik percben a játék késleltetéséért, a lehetőséget pedig szinte azonnal kihasználta a magyar csapat. Tíz másodperccel a kiállítás után Naglich lövése már Kuhn kapujában volt, viszont a harmad közepén a hazaiak is kihasználták a lehetőségüket, Tóth Gergő büntetése alatt egyenlítettek. A koronggal Koblar tört be a magyar harmadba, megpróbált a kapu elé passzolni az érkező szlovéneknek, ám a korong Szirányi botjáról Hetényi Zoltán hátára került, onnan pedig be a kapuba, így egyenlítettek a 12. percben a ljubljanaiak. Az első szünetre viszont nem döntetlennel vonultak a csapatok, ugyanis a 19. percben Tóth Gergő lövését még védte Kuhn, a kipattanót viszont nem tudta megfogni, a korongra lecsapott Benk és belőtte a szlovén kapuba.

A második játékrész elején azonnal emberelőnybe került az Olimpija, a szlovének felálltak öt a négy ellen és Dervaric révén kihasználták, így másodjára egyenlítettek. Nem örülhettek sokáig a hazaiak, ugyanis másfél perc múlva Sikorcin elhozott egy bulit a támadó harmadban, a korongot pedig a kék vonalról belőtte a kapuba Varga Arnold, ezzel megszerezve első EBEL-gólját a fiatal magyar hátvéd. Aztán később átírták Tóth Gergőnek a gólt, ezek szerint a fiatal csatár még beleért a lövésbe. Így Tóth 2. EBEL-gólját szerezte, 1+1 ponttal zárta a meccset. A középső harmadban kihasználatlanul maradt hazai részről Nemes kiállítása, az utolsó percben pedig tömegjelenet alakult ki, miután Magosi ütője fejbe találta Koblart. Az esetnél Koblar és Kovács Csaba öt-öt percet kapott, míg csapatbüntetésként két perces kiállítást a ljubljanai kispad, így emberelőnyben játszhatott a Fehérvár.

Toth Gergo AVS

A harmadik harmadban, főleg annak utolsó perceiben a hazaiak nyomtak, a Fehérvár hősiesen védekezett. A végén mindkét csapat időt kért, az Olimpija egy perccel a vége előtt lehozta a kapusát, de több gól nem született, a Fehérvár 3-2-re nyert. A magyar EBEL-csapat 2012. október 20. után újra nyert Ljubljanában, a 2013-as év végén pedig a tabella nyolcadik helyén áll.

EBEL, 2013. dec. 30., hétfő. Játékvezetők: Kaspar, Dreier, Ettlmayr.
Kuhn: 90,9% (Sila)
K
Hetényi Z.: 95,7% (Bálizs)
Cvetek, Erman, Hebar, Music, Verlic
1
Sertich, Varga, Naglich, Sarauer, Banham
LaPlante, MacAulay, Pance, Koren, Morency
2
Orbán, Jackman, Kovács, Sikorcin, Magosi
Grahut, Dervaric, Koblar, Pesut, Ograjensek
3
Szirányi, Tokaji, Benk, Mihály, Nemes
Groznik, Ropret, Hocevar, Pesjak
4
Hetényi P., Kiss, Vincze, Tóth
Jan Ivo
E
Marty Raymond
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:47 FHA PP Naglich Sertich Sarauer
1-1 11:51 OLL PP Koblar Ograjensek Dervaric
1-2 18:48 FHA Benk Tóth Mihály
2-2 22:17 OLL PP Dervaric Grahut Ograjensek
2-3 23:54 FHA Tóth Magosi Varga
46 Kapura lövések száma 33
21 Kiállításpercek 11
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum