A Fehérvár a Hala Tivoliban zárja az évet

   

Hétfőn ismét egy olyan csapat ellen kell pályára lépnie a Fehérvárnak, amely ellen még nem sikerült győznie a szezonban. Az Olimpija ellen későn kezdte el a meccseket Marty Raymond csapata, akkor viszont gyors egymásutánban háromszor törtek borsot az orruk alá a szlovének.

A Ljubljana a gyenge szezonkezdetet követően összeszedte magát, ám legutóbbi két meccsén ez csak két szoros vereségre volt elég a Graz és a Bolzano ellen. Ráadásul Nick Ross 8 meccses eltiltása miatt Ivo Jan csak három légiósra számíthat, a kapuban Kuhn, a védelemben MacAulay és a csatársorban Morency küzd a sárkányok sikeréért. Ugyanakkor legutóbbi találkozásunk óta egy KHL-es csatárral erősebb lett a szlovén gárda, Gal Koren 26 KHL-meccs után jött vissza az EBEL-be, góllal.

A helyes és követendő példát a Volán juniorcsapata mutatja, amely az EBEL-meccs előestjén, vasárnap 5-2-re nyert az Olimpija otthonában. Reiter Attila két gólt lőtt, mellett Sofron Ádám, Kocsis Ferenc és Sárpátki Tamás volt eredményes a két csoportelső rangadóján, egyben a tavalyi elődöntő visszavágóján.

sae_0182

“A miénk a liga legfiatalabb csapata ? mondja Ivo Jan a liga honlapjának adott előzetesben már a nagy meccsel kapcsolatban ?, de a srácok szépen fejlődnek, egyre masszívabbak. Mindnyájan ki vannak éhezve a meccsekre és a sikerre. Sok esetben csak a tapasztalat hiánya miatt nem sikerült a győzelem. Legutóbb Grazban két hiba a győzelmünkbe került, és Bolzanóban is egy figyelmetlenséget követő kontrából kaptuk az egyik gólt. De a játékosok minden meccsből tanulnak valamit, minden cseréből profitálnak, és így szépen haladnak előre.

A fehérváriakkal régóta nagy a rivalizálás. A magyaroknak még van esélyük a felső házba kerülésre, de mi szeretnénk mindent megtenni a győzelemért, ezzel persze őket is az alsó házban tartanánk. Ehhez az elsőtől az utolsó percig koncentrálniuk kell a fiúknak.”

A Fehérvár a Bécs elleni sorozatban ötödik hazai győzelmével a tarsolyában érkezik a szlovén fővárosba. “Nagyszerű csapatmunka eredményezte a sikert, Hetényi Zoltántól a védőkön át a csatárokig mindenki hozzátette a magáét ? értékelt Marty Raymond. ? A Ljubljana ellen ugyanúgy kell beleállnunk a meccsbe, mint a bécsiek ellen. A gyengébbnek tartott csapatok ellen valahogy mindig több időt és teret hagyunk, amit nem tehetünk meg, már Ljubljanában sem. A kezdetektől agresszív játékot kell játszanunk. Nincs semmi okunk arra, hogy bárkit is lebecsüljünk a ligában.”

A Volánba valószínűleg visszatérhet Pozsgai Tamás, de Colton Yellow Horn és Németh Attila továbbra is hiányzik sérülés miatt.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum