Jégkorong fedél nélkül

   

A jégkorong ünnepe, múlt a jelenben, röviden így lehet összefoglalni azt a háromnapos eseményt, amelynek a Városligeti Műjégpálya ad otthont ezen a hétvégén. A magyar jégkorongsport egy gála erejéig visszatér a szabad ég alá, ahonnan nem is olyan rég, nagyjából egy évtizede vonult fedett csarnokokba.

Winter Classicot, azaz szabadtéri mérkőzéseket rendez a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) a Városligeti Műjégpályán. Péntektől vasárnapig három teljes napon át mérkőzések sorát játsszák a jégkorongpályán, minden este egy komoly bajnoki meccsre kerül sor, az első és a harmadik napon a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-meccsen fogadja előbb a Red Bull Salzburg, majd a Klagenfurt kiváló csapatát. A köztes napon, szombaton MOL Liga-rangadót láthat a publikum, a Dab.Docler a Miskolccal találkozik. Jegyek még mindhárom napra kaphatók. A szervezők kettőt fizet, hármat kap akciót hirdettek a legdrágább jegyekre, így a pénteki és a vasárnapi meccsek 5 és 7 ezer forintos, valamint a szombati 3500 forintos belépőire. A legjobban a pénteki EBEL-meccsre fogynak a jegyek, itt még a telt ház sem kizárt, de a szombati Dab.Docler–Miskolc mérkőzésre is már 2100 felett jár az értékesítés a több mint 4000 fős lelátóra.

A szombati MOL Liga-mérkőzésen egy fontos jótékonysági akcióra is sor kerül, a dunaújvárosi csapat egykori játékosa, Vargyas László súlyos közlekedési balesetet szenvedett, a teljes felépüléséért szorít mindkét MOL Liga-csapat. Mindehhez egy emléksál is készült, amely a helyszínen is megvásárolható.

WC_emleksal_2

Mindhárom meccs élőben nézhető, a Sportklub Tv az EBEL-t, a Digi Sport a MOL Ligát adja, előbbi korábban soha nem látott technikával vonul ki, 14 kamerás közvetítést tervez. Mi több, pénteken és vasárnap Ausztriában is élőben sugározzák a városligeti meccseket.

Az MJSZ nem csak a felnőtt férfiaknak szervez mérkőzéseket, de a nőkre és az utánpótlásra is gondolt. A két hétvégi napon a legkisebbek tornájával indul a nap, szombaton ifjúsági bajnoki rangadót és All Star öregfiúk meccs – szapporói hősök is jégre lépnek, többek között Palkovics Krisztián, Kangyal Balázs és Szuper Levente – vezeti fel a főműsort, míg vasárnap a KMH Budapest színeiben a női válogatott idehaza játszó része fogadja a legerősebb osztrák csapatot nemzetközi bajnoki mérkőzés keretében. A csapatok egyedik mezekkel készülnek, a Miskolcé, a DAB-é és a KMH-é már publikus is.

Az MJSZ ad az arculati elemekre, a világbajnokság óta megszokott kiváló marketingakció indult, és a reklámfilm is nemzetközi színvonalú. Van miről írni és beszélni a Winter Classic kapcsán.

K-HOKI-HOKI-021-13_WinterClassic jatekos_blog_600x422

A MOL Karácsonyi Hoki Buli – Winter Classic a Városligetben programja:

2013. december 13. péntek
19.15: Sapa Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg EBEL-mérkőzés

2013. december 14. szombat
10.00: U10 (mini)-torna
13.00: MAC Budapest–ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia EBJL (U18)-mérkőzés
16.30: Öregfiúk All Star-mérkőzés
18.30: Dab.Docler–Miskolci Jegesmedvék MOL Liga-mérkőzés

2013. december 15. vasárnap
10.00: U8 (szupermini)-torna
13.00: KMH Budapest–Sabres Vienna EWHL-mérkőzés
17.50: Sapa Fehérvár AV19–EC-KAC Klagenfurt EBEL-mérkőzés

Magyarország

A jégkorongot egy évtizede próbálja minden liga visszavinni oda, ahonnan indult, a természetbe. Nézzük át, milyen fejlődésen ment keresztül a jégkorongsport, hogyan lett szabadtériből fedett, majd ismét egy kicsit szabadtéri is a sportág. Négy nagy fejezetre bontottuk a történelmi áttekintést, kezdjük hazánkkal.

Természetesen ma már nem befagyott természetes vagy mesterséges tavakon játszanak a csapatok, hanem műjégpályákon. A játékterek lehetnek hagyományos műjegek, de a legextrémebb ötletek is megvalósultak már az elmúlt években, ezekre is hozunk példát lentebb.

A Városligeti Műjégpálya a magyar jégkorong bölcsője volt. Az 1920-as évek második felétől itt rendezték az első magyarországi mérkőzéseket, az OB I.-es bajnokik nagy részét és minden válogatott meccset. A létesítmény 1929-ben az Európa-bajnokságnak is otthont adott.

1956 februárjában a Millenáris kerékpárstadionban elkészült a jégpálya. Ezt követően a Műjégpályán nem rendeztek többet sem OB I.-es, sem válogatott találkozót, csak edzésekre és utánpótlás-mérkőzésekre használták. A két éve befejeződött sokmilliárdos rekonstrukció során ügyeltek arra, hogy a Műjégpályán egy szabványos méretű jégkorongpálya is várja a sportolókat.

Mérföldkövek a Városligeti Műjégpálya hokis történetében:

1929. január 24.: Az első válogatott mérkőzés. Magyarország–Anglia 1-0
1937. január 15.: Az első OB I.-es meccs. BKE–BKE II. 18-3
1953. december 27.: Az utolsó válogatott meccs. Magyarország–Románia 4-1
1956. február 14.: Az utolsó OB I.-es mérkőzés: Vörös Meteor–Törekvés 2-3

Nagy keletje van tehát ezekben az években a Winter Classicoknak szerte a világon, pedig ez nem mindig volt így. Sőt nem is kell sokat visszamennünk az időben. Magyarországon jégkorongmérkőzést fedett pályán először az 1982-ben átadott Budapest Sportcsarnokban rendeztek. A létesítmény megváltást jelentett a hazai jeges sportok számára, hiszen egyből két fedett jégpálya létesült, egy állandó edzőpálya az alagsorban és egy eseményfüggő a 7000-s csarnokban, ahol az 1983-as legendás C csoportos világbajnokságot is rendezték, amikor is Kína felejthetetlen legyőzésével egy osztállyal feljebb jutottunk. Ide bajnoki mérkőzések csak ritkán jutottak be, de voltak évek, amikor Magyar Kupákat, bajnoki döntőket rendeztek a BS-ben.

BS hoki 2

Klubcsapatként először az Alba Volán mondhatta el magáról, hogy fedett jégcsarnokban edz és játszik. A székesfehérvári jégpályát 1991-ben fedték be. Nyolc évet kellett várni a következő két fedett csarnokra, 1999 óta Dunaújváros (alábbi képünkön az építkezés egyik fázisa) és a Szeged dicsekedhet ilyennel. A sors iróniája, hogy éppen ebben az évben égett le a BS, így a mérleg gyakorlatilag visszabillent.

dunaujvaros epul

A nagy hagyományokkal rendelkező fővárosi csapatokkal mostohábban bánt az élet. Az UTE nem panaszkodhat, évtizedek óta van saját jégpályája a Megyeri úton, amelyet 2004 januárjában egy takaros fedett pálya váltott. A Ferencvárosi TC-nek évtizedeken át a Kisstadion jelentette a hazai pályát, de saját jégpályával gyakorlatilag még sosem rendelkezett a zöld-fehér csapat, és mind ez ideig így van ez. Jelenleg is Pesterzsébeten játszik és edz a klub.

Nagyjából 4-5 éve mondható el, hogy szinte minden fontos hokicentrumban legalább sátorral fedett jégpályán dolgoznak még az utánpótlásban is. A Kisstadion sokáig tartotta magát, de ez évben őt is befedték, története során először.

2005 februárjában visszatért a felnőtt hoki a Kisstadionba. 5-6 ezer szurkoló várta a Kisstadionban a Ferencváros–UTE mérkőzést, amelyen jégre lépett volna az NHL-szünet miatt Magyarországra igazolt két NHL-játékos, a világbajnok és Stanley Kupa-győztes Rob Niedermayer és unokatestvére, Jason Strudwick. A találkozó a jelentős havazás miatt elmaradt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2009 decemberében lement ugyan az első magyarországi Winter Classicként beharangozott esemény, de az FTC–UTE meccs a különböző egyéb felhangokról maradt emlékezetes, és azóta nem is próbálkozott hasonlóval a szövetség.

WC Kisstadion 2009

Nem úgy a Pólus Pingvinek csapata. Szervezésükben 2009 óta háromszor adott komoly utánpótlástornának helyet a csömöri horgásztó. Legutóbb 2012 februárjában rendeztek itt tavi hokit az utánpótlásnak.

3__winter_classic

Blogolvasóink közreműködésével még szakdolgozat is készült a Winter Classic témaköréről.

Észak-Amerika

Hogyan kerül a hoki ismét a szabadba az arénákból? Ahhoz, hogy erre választ kapjunk, alaposan vissza kell menni az időben. A jégkorong észak-amerikai, azon belül is kanadai találmány, amit már a 17. században előszeretettel játszottak az őslakos indiánok befagyott tavak és folyók jegén a hosszú téli hónapokban. A legkorábbi tárgyi emlék egy erősen málló korong,  az 1860-as évekből a Nova Scotia államban lévő Windsor Long Pond nevű tóból származik, amit nemes egyszerűséggel csak a hoki bölcsőjének neveznek. Nem véletlen, hogy minden évben modern kori “Indiana Jonesok” lepik el a tavat és a környékét ereklyék után kutatva.

elso korong

Az évek múlásával, ahogy a játék fejlődött és a tempó emelkedett, egyre nagyobb igény mutatkozott arra, hogy  jégkorongot megfelelő keretek, helyek  és szabályok közé szorítsák. Ezek közé tartozott az a törekvés, hogy a hokit ne az állandó mínuszokban, szabad ég alatt, hanem emberibb, de legalábbis kiszámíthatóbb körülmények között, fedett helyen, csarnokban játsszák. A gondolatot tett követte, és 1875. március 3-án a montreali Victoria Skating Ringen megtartották az első fedett pályás mérkőzést. A történelmi jelentőségű találkozón a Victoria Club és a McGill Egyetem tagjaiból összeállított két csapat feszült egymásnak.

Victoria-rink-1893

A fejlődés érdekes módon innentől nem egy irányba hanem kettőbe ment tovább, az egyik volt a fedett pályás mai is ismert jégkorong, míg a másik a “pond hockey”, azaz a tavi hoki.

Bármilyen hihetetlen, sokan voltak, akik folytatni akarták a hagyományokat, és továbbra is természetes jégfelületen kívántak játszani. Törekvéseik nem voltak hiábavalóak, ugyanis a sportág az elkövetkező száz évben létjogosultságot, valamint teret nyert, és mind a mai napig több tízezren űzik ott, ahol erre a természeti körülmények alkalmasak. A fennmaradásban eleinte elévülhetetlen érdemeket szerzett a NOB (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) és az IIHF (Nemzetközi Jégkorong Szövetség), hiszen az olimpiát, az EB-t és a vb-t egyaránt a szabadban rendezték a múlt század ’10-es, ’20-as és ’30-as éveiben.

US-Pond-Hockey-0107

A fejlődés, köztük a média és a szurkolói igények azonban arra kényszerítették a két nagy sportszervezetet, hogy kövessék az észak-amerikai példát, és csarnokokba vigyék a mérkőzéseket. Világversenyen több mint két évtizedes kihagyás után 1957. március 5-én rendezték az utolsó szabadtéri mérkőzést 55 000 néző előtt. Akkor a nagy érdeklődésre való tekintettel a moszkvai Luzsnyiki-stadionban rendezték a Szovjetunió–Svédország mérkőzést, amely az aranyéremről döntött. A találkozó 4-4-es döntetlennel zárult, ez az eredmény a háromkoronás válogatott második világbajnoki címét jelentette.

Eközben az Egyesült Államokban és Kanadában tovább folyt a tavi hokizás, amelynek központja Minnesota állam lett. Innen indult útjára a Pond Hockey  Championship, ami akkora látványosság és sikersztori, hogy a világ egyik legjelentősebb sportkiadványa, a Sport Illustrated felvette az “Amit látnod kell, mielőtt meghalsz” százas listájára. Mi a titka, mi a varázsa ennek a játéknak? Természetesen ugyanaz, mint nálunk a grundfocinak. Itt elég két ledobott ruhadarabbal kijelölni a kaput, ott elég egy lerakott fadarab ugyanerre a célra. Lelkes amatőrök, akik nem pénzért, hanem a játék szeretetért játszanak. Visszacsempésznek valamit a gyerekkorukból, a fiatalságukból, amikor napnyugtáig kergették a pakkot a mínuszokban valahol a befagyott vizeken. Minden álom itt kezdődik, minden valamire való játékos innen indult el a hírnév felé. Nem véletlen, hogy olyan egykori legendás játékosokkal készült promóciós film a tavi hokihoz, mint Gretzky, Howe, Lemieux vagy Jagr.

Ezt a varázst próbálja meg visszaadni az NHL az elmúlt években, egyre hatalmasabb sikerrel. Pedig nem ment ez mindig ilyen simán még a tengerentúlon sem. Csapatok és szövetségek jöttek-mentek, ám a legerősebb ligákban már akkor is alapkövetelménynek számított a fedett csarnok. A hatalmi harcokat az 1917-ben alakult NHL nyerte meg, és hosszú időre bezárta azokat a kapukat, amelyek lehetővé tették volna egy NHL-mérkőzés szabadtéri megrendezését. Egészen 1954. február 2-ig kellett várni az első szabadtéri találkozóra, amely azonban nem bajnoki, hanem csupán egy bemutató mérkőzés volt. Ám a helyszín és és az ellenfél igazán különlegessé tette az eseményt. A Detroit Red Wings a Michigan államban lévő Marquette Branch börtönben vendégeskedett, hogy megmérkőzzön a rabválogatottal, a Piratesszel. A -6 fokos hidegben rendezett mérkőzés komolyságáról sok mindent elárul, hogy egy harmad után már 18-0-ra vezetett a Wings.

A következő nyitott pályás meccsre 37 helyett csak 27 évet kellett várni, ám ez sem bajnoki volt, csak szintén egy barátságos, hírverő mérkőzés. Ismét a helyszín és az időpont volt az, ami különlegessé tette az eseményt. 1991. szeptember 27-én Las Vegasban 24 fokos hőségben a Los Angeles Kings 5-2-re verte a New York Rangerst.

Az áttörést végül a két michigani egyetem, a Spartans és a Woverines mérkőzése hozta meg, 2001. október 6-án. A közel 75 000 néző előtt és -18 fokban rendezett mérkőzés 3-3-ra végződött, és “Cold War” néven vonult be a jégkorong históriás könyvébe. Az országos közvetítésnek köszönhetően a Hidegháború óriási sikert aratott, és lépéskényszerbe hozta a Gary Bettman komisszár által vezetett NHL-t. Alig több mint két évvel később, 2003. november 22-én Edmontonban hivatalosan is lejátszották az első szabadtéri mérkőzést az NHL történetében, a Heritage Classicot, amelyen az Oilers a montreali Canadienst fogadta. A sosem látott felvezetésnek és médiafelhajtásnak meglett az eredménye, több mint 750 000 jegyigénylés futott be, miután kiderült, hogy nemcsak bajnoki, de egy öregfiúk-mérkőzést is rendeznek az eseményen, amelyen olyan legendák lépnek jégre, mint Wayne Gretzky, Jari Kurri vagy Guy LaFleur. A mérkőzést végül a vendég Habs nyerte 4-3 arányban, de ez teljesen másodlagos kérdéssé fajult a siker mellett. A liga szponzorokkal karöltve kidolgozta és létrehozta a Winter Classicot, amely aztán 2008 legelső napján vette kezdetét, a Buffalo Sabres–Pittsburgh Penguins találkozóval.

A január elsejei dátumból az elmúlt öt évben azóta hagyomány és legenda lett a sport világában. A már korábban említett Sports Illustrated vezető újságírója, Dan Shaughnessy röviden így fogalmazott: “A baseball napja július 4., az amerikai focié a Hálaadás, a jégkorongé az Újév első napja.” Az azóta eltelt öt évben a liga csapatai folyamatosan abban reménykednek, hogy előbb-utóbb rájuk kerül a sor, és ha nem is rendezőként, de legalább résztvevőként ott lehetnek valamelyik klasszikuson. Az NHL persze nem tud ennyi igényt kielégíteni, így idén felemelte a szabadtéri mérkőzések számát. Idén összesen hat alkalommal dobják be a pakkot a csillagos ég alatt, sorrendben Detroitban, Los Angelesben, New Yorkban kétszer is, Chicagóban és Vancouverben, immár Stadium Series munkanéven zajlanak az események.

Persze jogosan merül fel a kérdés bárkiben, hogy a sok mérkőzés mellett a rendezvény mennyire csapott át haszonszerzésbe és ezáltal mennyit veszít az értékéből, az eredeti mondanivalójából. Bátran kijelenthető, hogy egyértelmű az üzleti haszon motiválja a gyarapodást, ám a körítés, a mérkőzések semmihez sem fogható hangulata egy olyan pluszt ad mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak, amire egész életükben emlékeznek. Ez az élmény egyszerűen megfizethetetlen, mindegy, hogy az ember New Yorkban, vagy a Városligetben van. Ezért legyen ott mindenki, aki szereti a jégkorongot, szereti a sportot és a pozitív közösségi élményt.

A legnagyobb tömeget vonzó tengerentúli Winter Classicok:

2010 Michigan Michigan Wolverines–Michigan State Spartans 5-0 104 173
2001 East Lansing Michigan State Spartans–Michigan Wolverines 3-3 74 554
2008 Orchard Park Buffalo Sabres–Pittsburgh Penguins 1-2 71 217
2011 Pittsburgh Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 1-3 68 111
2003 Edmonton Edmonton Oilers–Montreal Canadiens 3-4 57 167
2010 Madison (női) Wisconsin Badgers–Bemidji State Beavers
és
Wisconsin Badgers–Michigan Wolverines
3-2
és
4-4
55 031
2013 Chicago Notre Dame Fighting Irish–Miami RedHawks
és
Wisconsin Badgers–Minnesota Golden Gophers
2-1
és
3-2
52 051
2012 Philadelphia Philadelphia Flyers–New York Rangers 2-3 46 967
2011 Philadelphia Philadelphia Flyers–New York Rangers 3-1 45 808
2012 Philadelphia Adirondack Phantoms–Hershey Bears 4-3 45 653

Oroszország 

Természetesen az oroszok és a KHL sem akar lemaradni a sorban. 2009-ben a Vörös téren rendezték az orosz profil liga All Star-gáláját, –16 fokos fagyban. A nagy hideg miatt nem volt telt ház, Medvegyevék azóta sem rendeztek hasonlót.

KHL ALL STAR 2009

A másodosztály, azaz a VHL azonban 2012 februárjában megcsinálta a maga WC-ját. A tragikus sorsú Lokomotiv Jaroszlavl abban az évben itt versenyzett, természetesen bevonták őket is az akcióba. Akkor több mint 16 ezer néző látogatott ki. Ez a rekord januárban nem dőlhet meg, hiszen a VHL téli klasszikusát ezúttal egy 15 ezres cseljabinszki focipályán rendezik meg.

Európa

Az első modern kori európai Winter Classicot Bernben rendezték meg. A Tatze-Derby, azaz a Langnau Tigers és az SC Bern összecsapása 30 076 nézőt vonzott. A meccset 5-2-re a vendég Bern nyerte. Európában másodjára Magyarország csatlakozott a szabadtéri bajnokik sorához. Ahogy említettük, 2009. december 27-én Ferencváros-UTE örökrangadóra került sor a Kisstadionban, amelyet 2-1-re a Ferencváros nyert meg a túlórában.

Svédországban 2009 decembere óta rendezik meg a SEL Outdoor Classicot, első évben a legendás göteborgi Ullevi-stadionban, ahol a Frölunda és a Farjestad derbijét 31 144 néző látta. Ez azóta is svéd bajnoki rekord.

Az EBEL-ben 2010. január 9-én játszották az első szabadtéri meccset, a karintiai rangadóra 30 500-an voltak kíváncsiak. Azóta a Medvescak minden évben megrendezte a Salata Winter Classicot, és túlzás nélkül, az egész világ felfigyelt a tavaly szeptemberi két pulai mérkőzésre.

Finnországban is megérezték a lehetőséget, 2011 elején a dermesztő hidegben több, mint 36 ezren látták a helsinki rangadót az Olimpiai stadionban.

A csehek a pardubicei salakmotor-stadionba vittek egy rangadót, 17 ezernél többen azóta sem voltak cseh bajnokin.

Az európai bajnoki nézőcsúcsot jelenleg a DEL tartja. A német liga első szabadtéri mérkőzését Nürnbergben rendezték a Frankenstadionban, 50 ezer néző előtt.

Bár nem szabadtéri esemény volt, de a különleges jégkorongmeccsek sorába tartozik a 2010-es németországi A csoportos vb nyitómeccses, amikor is a hazaiak közel 78 ezer néző előtt mérkőztek az Egyesült Államokkal. A helyszínt a Schalke futballstadionja szolgáltatta, amelynek tetejét behúzták. Azóta is ez tartja a hokimeccsek fedett pályás nézőrekordját.

Az európai Winter Classicok:

Ausztria
2010. január 9. Klagenfurt EBEL KAC–Villach 1-3 30500
Csehország
2011. január 2. Pardubice Cseh Extraliga Pardubice–Brno 4-2 17140
Finnország
2011. február 5. Helsinki SM-liiga Jokerit–HIFK 3-4 36644
2012. február 4. Helsinki SM-liiga HIFK–Jokerit 3-2 b. 34264
2012. február 9. Helsinki Euro Hockey Tour Finnország–Oroszország 0-2 25036
2013. december 14. Tampere Liiga Tappara–Ilves
Franciaország
2013. december 22. Grenoble Ligue Magnus Grenoble–Briancon
Horvátország
2010. január 29. Zágráb EBEL Medvescak–Villach 2-3 b. 4500
2010. január 31. Zágráb EBEL Medvescak–Vienna Capitals 4-3 b. 4500
2011. február 6. Zágráb EBEL Medvescak–Linz 4-1 4500
2012. február 3. Zágráb EBEL Medvescak–Olimpija 3-1 4500
2012. február 5. Zágráb EBEL Medvescak–KAC 3-0 4500
2012. szeptember 14. Pula EBEL Medvescak–Olimpija 2-3 7130
2012. szeptember 16. Pula EBEL Medvescak–Vienna Capitals
Magyarország
2009. december 27. Kisstadion MOL Liga FTC–UTE 2-1 4500
Mexikó
2011. január 9. Mexikóváros Div. 3-as U20-as vb Mexikó–Bulgária 8-0 3000
Németország
2010. május 7. Gelsenkirchen A csoportos vb Németország–USA 2-1 77803
2013. január 5. Nürnberg DEL Nürnberg–Eisbaren Berlin 4-3 50000
Oroszország
2009. január 10. Moszkva,
Vörös tér
KHL Csillagok Mérkőzése Jágr Csapata–Jasin Csapata 7-6 2500
2012. február 17. Krasznojarszk VHL Szokol–Lokomotiv 2-3 16100
Svájc
2007. január 14. Bern NLA SC Langnau Tigers–SC Bern 2-5 30076
2009. február 7. Gstaad Barátságos
válogatott mérkőzés
Svájc–Szlovákia 4-3 b. 3000
2014. január 11. Genf NLA Genéve-Servette–Lausanne
Svédország
2009. december 28. Göteborg Elitserien Frölunda–Farjestad 4-1 31144
2010. december 26. Karlstad Elitserien Farjestad–Frölunda 5-2 15274
2011. február 26. Leksand Allsvenskan Leksand–Mora 1-4 17319
2011. december 10. Jönköping Elitserien HV71–Linköping 0-1 h. 18884
2012. december 8. Gavle Elitserien Brynas–Timra 3-0 15009
2013. december 14. Göteborg SHL Frölunda–Skelleftea
Szlovénia
2013. január 4. Ljubljana EBEL Olimpija–Villach
2013. január 6. Ljubljana EBEL Olimpija–Medvescak
2013. január 8. Ljubljana EBEL Olimpija–Klagenfurt

Látható a táblázatból, hogy idén a magyarországi események mellett még legalább négy helyen zajlanak Winter Classic-meccsek.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 17., péntek
EL 17:30 BRAUTE 1-2 HVÉGE
EL 17:30 GYEDAB 10-4VÉGE
EL 17:30 SCCTIT 6-1VÉGE
EL 18:00 MISETO 5-2VÉGE
EL 19:00 MACDEB 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 5-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
szeptember 18., szombat
EL 17:30 BRADAB 8-1VÉGE
EL 17:30 GYETIT 9-1VÉGE
EL 17:30 SCCUTE 1-2 BVÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 5-2VÉGE
    • DIGI SPORT 2
szeptember 19., vasárnap
EL 16:30 FTCETO 5-4VÉGE
EL 17:00 MISMAC 2-5VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., hétfő
EL 17:30 BRATIT 
EL 17:30 GYEUTE 
EL 17:30 SCCDAB 
KHL 18:30 LOKJOK 
    • SPORT 2
szeptember 24., péntek
EL 17:30 GYESCC 
EL 18:00 DABETO 
EL 18:00 MISUTE 
EL 19:00 MACFTC 
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum