Thornton mozdulatlanra verte Orpikot

   

Minden írott és íratlan szabályt felrúgott, hosszú eltiltásra számíthat.

A Boston és a Pittsburgh közötti rivalizálás eddig többnyire pozitív értelemben maradandó élményekkel gazdagította a nézőket. Szombaton azonban olyasmi történt, ami nem tartozik ezek közé. Az első harmadban Marchand került a jégre, majd a mellette elkorcsolyázó James Neal térden fejen rúgta. Az eset után kialakuló csetepatéba azután Shawn Thornton vetette bele magát. A csatár, felrúgva az NHL minden írt és íratlan szabályát, lerántotta Brooks Orpikot, majd a földön fekvő és védekezésre képtelen játékost kezdte el ütlegelni. Mire a játékvezetők véget tudtak vetni a küzdelemnek, Orpik mozdulni sem tudott, hordágyon kellett levinni.

Az NHL játékosok biztonságával foglalkozó bizottsága máris jelezte, hogy személyes meghallgatásra várja Thorntont, ami előzetes információk szerint minimum hatmeccses eltiltást jelenthet. A Marchand fejét elgázoló Nealt telefonon hallgatják meg, ami ugyanezen becslések szerint maximum ötmeccses eltiltást vonhat maga után. A szabálykönyv külön foglalkozik azzal az esettel, ha egy játékos akkor is folytatja a verekedést, ha az ellenfele már védekezésre képtelen.

Thornton már a meccs után nyilatkozott a médiának, többek között a következőket mondva: “Csapattársaim megvédése mindig is a munkámhoz tartozott, de büszke voltam arra, hogy hosszú időn keresztül ezt a határok átlépése nélkül oldottam meg. Most nagyon nehéz nekem erről beszélnem. Nem mondhatom elégszer, mennyire sajnálom a történteket. Biztos vagyok benne, hogy sok kritikát kapok majd ezért a nyilatkozatomért is, de ez így van. Remélem, Orpik jól van és nem lesz komolyabb baja.”

Mondhatnánk, hogy ezek szép szavak, ám az interjúról készült videót megtekintve elég egyértelműen látszik a játékos megrendültsége. Tettére ezzel együtt nincs magyarázat, sem mentség.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum