Fontos mérkőzések a rájátszásért

   

Vasárnap este három, a rájátszásért vívott harcban nagyon fontos mérkőzéssel folytatódik a MOL Liga. Pesterzsébetre a jelenlegi listavezető Érsekújvár látogat, Miskolcra az Újpest, Csíkszeredában pedig erdélyi derbi következik.

ADab.Docler Kontinentális Kupa szereplése miatt kerül sor vasárnap az Újpest miskolci vendégjátékára. A házigazda borsodiak néhány fontos pontvesztésen vannak túl, hazai pályán temérdek helyzetet kihagyva 3 pontot adtak a Csíkszeredának, majd Érsekújvárról is pont nélkül távoztak. Különösen a HSC elleni hazai pontvesztés fájdalmas, hiszen közvetlen riválisról van szó, sosem volt pontosabb az elcsépelt kifejezés, igazi hatpontos meccset buktak a macik akkor.

Vasárnap este a sereghajtó ellen kötelező tehát a győzelem, hiszen eddig szinte mindenki behúzta a 3 pontot ezeken a meccseken. Hogy nem lesz ez olyan egyszerű, azt a miskolciak éppen a saját bőrükön tapasztalhatták meg, amikor szeptember végén csak hosszabbításban sikerült legyőzniük Fekti Bálint és Ancsin János csapatát.

‘Csak papíron tűnik könnyebbnek az a találkozó – figyelmeztet Bob Dever a meccs előtt. – Óriási hiba lenne a játékosok részéről, ha már zsebben éreznek a három pontot, ilyenkor lehet óriásit bukni. Az Újpest mindent el fog követni, hogy bizonyítsa, jobb csapat annál, amit az eddigi eredményei mutatnak. Nekünk a saját játékunkat kell rájuk erőltetni, diktálni az iramot, kidolgozni és kihasználni a helyzeteinket. Nem veszíthetünk újabb pontokat, különösen nem hazai pályán, saját közönségünk előtt, mert az később sokba kerülhet.”

Az UTE a Ferencváros ellen ezúttal a jobbik arcát mutatta. “Mezőnyfölényben játszottunk a mérkőzés nagy részében – értékelt Ancsin János. – Bár mindkét oldalon voltak helyzetek, nekünk több nagy lehetőségünk volt. Nem akarom a szerencsére fogni, be kell őket lőnünk. Nagyon jó kapusteljesítményünk volt, ami tartást adott a csapatnak. Úgy gondolom, hogy ma fizikálisan is mi voltunk az erősebbek, a végén is jó iramot diktáltunk. Miután lehoztuk a kapust, volt még két nagy helyzetünk, de úgy mint a többit ezeket is elpuskáztuk. Több gólt kell lőnünk. A Miskolccal jó meccseket szoktunk játszani, leszámítva egy-két kicsúszott eredményt. Úgy gondolom ezen a meccsen lehet keresnivalónk, szeretnénk pontokat, illetve pontot rabolni”

Rég állt már rájátszást érő helyen a bajnokság felénél a Ferencváros. Most a Miskolccal azonos pontszámmal negyedikek, egy ponttal megelőzve a két meccsel kevesebbnél tartó Csíkszeredát. Ugyanakkor az egyik legnehezebb feladat vár rájuk, a listavezető látogat Pesterzsébetre. Az éve eleji viszonylag nagyobb különbség eltűnt a csapatok között, az első kettő biztosabb felvidéki győzelmet szoros meccsek követték. Ugyenez a párosítás egy hete remek mérkőzést és büntetőkkel kivívott vendéggyőzelmet hozott. Egyik csapatnak sem mindegy, mire jutnak vasárnap este, így most is a szokásos tempós, közönségszórakoztató, izgalmas mérkőzésre számíthatunk. Ne feledjék, hogy a mérkőzés a szokásosnál egy órával korábban, este hat órakor kezdődik, remélhetőleg sok lelkes néző előtt.

“Az érsekújváriakat fogadjuk – mondta Dobos Tamás –, és aki kint volt egy hete Pesterzsébeten az ellenük vívott mérkőzésünkön, láthatta, micsoda nagyszerű játékosokból álló csapattal lesz dolgunk. Ennek ellenére bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot, óriási fegyvertény lenne a Nové Zámky skalpját begyűjteni.”

ftcnzaDSC_0472

Erdélyi derbit játszanak Csíkszeredában, és ennél többet mondani sem nagyon kellene. A HSC és a Brassó csatája igazi presztízsharccá vált rövid idő alatt. Nagyon fontos ez, hiszen a két csapat így egymást hajtva, ösztönözve fejlődik a ligában. Érdekes, hogy a szezon eddigi része abszolút brassói dominanciát hozott, idegenben és hazai pályán játszva is csak brassói győzelmek születtek. Ennek ellenére a vesztett pontokat tekintve egyformán áll a két csapat, így vasárnap este sem lehet takarékoskodni az energiákkal. Ebben a remélhetőleg telt háznyi közönség is a felek segítségére lesz.

“Kipihentük a hétvége fáradalmait. Sajnos Stanislav Kozuchra és Molnár Zsomborra továbbra sem számíthatunk. Bizakodunk, de tudjuk jól, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. A Brassó hétvégén két vereséget szenvedett biztosan javítani szeretnének. Mi az utóbbi meccseken jól játszottunk, remélem, hogy ez tovább fog folytatódni. Úgy érzem, hogy győzni fogunk” – nyilatkozta Gál Sándor, a HSC vezetőedzője.

“Túl vagyunk az alapszakasz első felén, számunkra vasárnap kezdődik a második rész – kezdte előzetesét Greg Lindqvist, a Brassó edzője. – Minden meccs, így a csíkszeredai is 60 perc kemény harc. Eddig még nem vesztettünk a HSC ellen idén, és azt szeretnénk, ha ez így is maradna vasárnap este a lefújás után is. Nagyobb tempóra és jobb megoldásokra lesz szükségünk, mint legutóbb Érsekújváron. Minden meccsen megvannak a lehetőségeink, de küszködünk a góllövéssel és sokszor könnyű gólokat kapunk. Ezen kell változtatnunk, mert futni az eredmény után nagyon megterhelő. Nagy Csaba kivételével mindenki egészséges.”

HSC Csíkszereda–Brassó 5-4

   

A csíkszeredaiak nyerték az erdélyi rangadót, amely sikerrel megközelítették az előttük álló csapatokat.

A mérkőzésen már a 34. másodpercben megszületett az első gól, Nagy István akasztotta Molnár Zsoltot, aki belőtte a büntetőt Ruczujnak, így a Brassó szerzett vezetést. A hatodik percben Mastaleriu Zsolt kétgólosra növelte a vendégek előnyét emberelőnyben, majd a harmad felénél a hazaiak szépítettek, Bíró Ottó lőtt gólt öt a három elleni játék során.

A második harmadban fordítottak a csíkszeredaiak, a mérkőzés felénél Szőcs Szabolcs talált be emberelőnyben Polc kapujába, a 37. percben pedig büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Becze Tihamér értékesített. A harmadik húsz perc elején a cseh Marek Curilla megszerezte első csíkszeredai gólját, így már kettővel vezettek a vendéglátók.

Az utolsó két percre lehozták a kapusukat a vendégek, aminek hét másodperc alatt meglett az eredménye, Hietamaki találatával felzárkózott egy gólra a Brassó. A második kapuslehozatal viszont nem járt sikerrel, Mihály Ede betalált az üres kapuba, majd 12 másodperccel a mérkőzés vége előtt Gliga beállította az 5-4-es végeredményt. A Csíkszereda győzelmével összerázódott a mezőny, a második és a hatodik helyezett csapat között csak három pont a különbség.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda, vezetőedző): „Nagyon megfogott az első gól és nem sokon múlott, hogy ez a mérkőzés is elússzon már az első harmadban. Örülök, hogy tudtunk fordítani. Az utolsó két percig magabiztosan játszottunk. Azután ami történt, az felfoghatatlan. Azok a játékosok, akiktől a legtöbbet várjuk, olyanokat tévednek, hogy két perc alatt szinte minden oda lesz. Két perc alatt összeomlottunk.”

Greg Lindqvist (ASC Corona Brassó, vezetőedző): „Nagyon jól kezdtünk, két góllal vezettünk. A HSC emberelőnyben tudott gólt szerezni. A második harmadot úgy érzem teljes mértékben uraltuk úgy a kapura lövések, mint a bulik megszerzését tekintve, a két gólt leszámítva. 2–1-es vezetésnél Antal kapuvasat lőtt, ha az bemegy, megnyerjük a meccset. Öt védőnk van, ami meg is látszott, hiszen hatvan percen keresztül nem tudnak egyenletes teljesítményt nyújtani. Próbálkoztunk. Ilyen a jégkorong. Van mikor nyersz, van mikor veszítesz. Úgy láttam, hogy öt az öt ellen jobbak voltunk, de a speciális helyzeteket a HSC jobban használta ki. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés, de kétgólos vezetésről nem szabad kikapni.”

MOL Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Lascar, Iliescu, Trandafir, Butucel.
Ruczuj: 87,9% (Onodi)
K
Polc: 85,7% (Fülöp)
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
1
Wehrs, Piszarenko, Antal, Saluga, Petres
Papp, Nagy I., Moldován, Szőcs, Bíró T.
2
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár Zsolt, Péter R., Gliga
Bors, Flinta, Molnár Z., Becze, Farkas
3
János, Péter Zs., Zsók, Virág, Oprea
Kósa, Hildebrand, Péter L., Bíró O.
4
Márton, Imecs, Bálint
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:34 BRA PS Molnár Zsolt
0-2 05:28 BRA PP Mastaleriu Piszarenko
1-2 10:12 SCC PP2 Bíró O. Novák Hruby
2-2 30:39 SCC PP Szőcs Hruby Bíró T.
3-2 36:12 SCC PS Becze
4-2 40:59 SCC Curilla
4-3 58:07 BRA Hietamaki Wehrs Virág
5-3 59:18 SCC EN Mihály Moldován Hruby
5-4 59:48 BRA Gliga Piszarenko
29 Kapura lövések száma 33
20 Kiállításpercek 10

A HSC Csíkszereda–Brassó képei

 

A teljes galéria itt látható.

Cimkék: , , , , , , ,

Összes (35)

Utolsó hozzászólások

 1. moszkvicsslusszkulcs
    #30
  moszkvicsslusszkulcs,   

  Szereda...
  nem hiszem el

 2. OliBLOOD
    #31
  OliBLOOD,   

  szépen tömörödik a mezőny

 3.   #32
  murdok,   

  @M.Messier: Figylej, tudja ő is, de mit mondana? Egyszerűen egy színvonallal lejjebb vagyunk? Az igazság az, hogy igazából a Debrecen, meg a Vasas is jöhetett volnal legalább lett volna egy klasszikus alsóház, izgalmakkal, fordulatokkal. Hárman el lettek volna. Sajnálom az UTE játékosokat, meg Balut, mert biztos nem ehhez vannak hozzászokva, igaz, nem is lehetnek. Nem is értem, hogy van kedvük így játszani a fiataloknak. Arról nem is beszélve, hogy mit mondanak nekik? Nyomjál fiam, hátha elvisz az Érsekújvár? Még ha kiemelkedő valaki, akkor is nagyon nehéz volna neki, mivel csapata az alapszakasz egy harmada (??) után 3 pontot képes felmutatni! Tényleg sajnálom őket, pedig csak egy húzó sor kéne a folyamatos sikertelenségek ellen.

 4.   #33
  kerusz,   

  @murdok: Izgalmas alsóházért nem kell elutazni Csíkba meg Brassóba. Ha a Vasas nagyon akart volna, nevezhetett volna az OB II-be is, a Debrecennel együtt. Nem hiszem, hogy gyenge csapatok beszervezésével mennénk előre.

 5. szittyavezir
    #34
  szittyavezir,   

  @kerusz: A Debrecen nevezett, nem? Csak 2 csapatnak nem lett szervezve.

 6. Slem
    #35
  Slem,   

  @kerusz: Ámen...így utólag, meg igazolódik is !
  Végre minőség van 6(!) csapat van fej-fej mellett ...(a 7-ből!!!)

  És...Dab is bizonyította, hogy nem is gyenge az a szinvonal ;)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
CEHC 18:30 AVSOHC 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
U18 19:40 KMHUTE 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk