Dunaújvárosban erősítheti meg vezető helyét a Brassó

   

Vasárnap újabb három mérkőzés vár a szurkolókra a MOL Ligában, a Brassó Dunaújvárosba, az Érsekújvár Ferencvárosba, a HSC pedig Újpestre látogat. Esetleges győzelmével az Érsekújvár és a Brassó elléphet a mezőnytől.

A MOL Liga vasárnapi fordulójának rangadóján az utóbbi időben gyengélkedő Dab.Docler fogadja az éllovas Brassót. Nagy küzdelem várható, hiszen Stephan Lundh tanítványainak mindenképpen szükségük volna a győzelemre, ha nem akarják, hogy végképp veszélybe kerüljön a rájátszást érő helyezésük. A DAB már így is negyedik, vesztett pontok tekintetében pedig harmadik az Érsekújvár és a Brassó mögött. A Brassó idén nem túl acélos idegenben, Csíkszereda és Újpest kivételével még nem tudott mérkőzést nyerni vendégként. Az első öt csapat elleni tíz idegenbeli mérkőzése alkalmával mindössze két pontot szorgoskodtak össze Greg Lindqvist tanítványai, egyszer a Ferencvárost, egyszer pedig a Miskolcot késztették hosszabbításra, de ott is mindkét alkalommal elbuktak. Dunaújvárosban 5-2-re kaptak ki, még a szezon elején. A két csapat legutóbbi mérkőzésén Brassóban jól játszott a DAB, mégis a hazaiak tudtak nyerni, hasonló eredménnyel nyilván most is elégedett lenne mindenki a Cenk alján.

dabbraMLA_13-sml

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Szintén fontos meccset vívnak Pesterzsébeten, ahol az Érsekújvár vendégszerepel. Ha az egyre jobb formát mutató Ferencváros komolyan gondolja a playoff-ért folytatott küzdelmet, akkor fontos lenne győznie a liga jelenleg talán legjobb csapata ellen is, főként hazai pályán. Erre idén még nem volt példa, háromszor játszott egymás ellen e két csapat, mindháromszor az Érsekújvár nyert, igaz, egyszer csak hosszabbításban. Kulcsfontosságú lesz a ferencvárosi védelem teljesítménye, mely eddig mindhárom alkalommal legalább öt gólt engedélyezett az Érsekújvárnak. Egyértelmű, hogy ennél kevesebb kapott gól kell a győzelemhez. Egy hárompontos győzelem nagyon sokat lendítene a Fradin, pontszámban beérnék a kevesebb meccset játszott Dunaújvárost és továbbra is ott maradnának a HSC és a Miskolc nyakán. Nem kisebb azonban a tét a felvidéki csapat számára sem, hiszen ha ismét győzni tudnak Pesterzsébeten, akkor – vesztett pontok tekintetében – egy kicsit el tudnának lépni a mezőnytől. Ennek érdekében edzés helyett a fél csapat a szlovák harmadosztályban könnyed győzelemmel melegített a rangadóra, és a szurkolók számára a klub buszos utat is szervez a meccsre.

ftcnzaDSC_1032-sml

Fotó: Pap Gábor (Ferencváros Budapest-ESMTK)

Két csalódott csapat találkozik egymással a Megyeri úton. Az UTE és a HSC is egyértelmű vereséget szenvedett pénteken. Ami aggasztóbb lehet mindkét csapat számára, hogy úgy tűnik, hadilábon állnak a góllövéssel. Ez inkább a HSC esetében meglepő, hiszen soraikban számos eredményes játékos található. Papíron persze továbbra is a csíkiak az esélyesek, de nincsenek abban a helyzetben, hogy félvállról vegyék a bajnokságban eddig jobbára csak szenvedő ellenfelet. A vesztett pontok tekintetében ugyanis egyelőre még rájátszást érő helyen áll a HSC, de a százalékos teljesítményt tekintve már nem, ráadásul azokat a pontokat, amelyekkel a végelszámolásnál is a legjobb négybe kerülhet a csapat, még meg kell szerezni. Nem is beszélve arról, hogy Gál Sándorék minimum hat pont igényével indultak el a túrájukra, és ahhoz, hogy a tervet teljesíteni tudják, a hátralevő két meccset rendes játékidőben kell megnyerjék. Újpesten továbbra is a góllövéssel van a legnagyobb baj. Ráadásul a Brassó ellen éppen elégszer sikerült is eljutni az ellenfél kapujáig, de a befejezések nagyon nem mennek a játékosoknak. Nem is csoda, hogy a csapatból eddig senki nem lépte túl a 7 pontot a kanadai táblázaton, ahogy az sem, hogy lassan az utolsó szurkolókat is sikerül elriasztani a lelátókról a negyedik éve tartó mélyrepüléssel. Most a Kozuch nélkül érkező HSC ellen kellene megpróbálni eredményesebben játszani.

FTC–Érsekújvár 5-6

   

Rendkívül szoros, remek iramú és izgalmas mérkőzésen a háromgólos Weissmann vezérletével büntetőkkel nyert az Érsekújvár Pesterzsébeten, ezzel a forduló győztesének mondhatja magát.

Lüktető játékal kezdődött a mérkőzés, az Érsekújvár megpróbálta saját védőharmadában letámadni a hazaiakat, akik pedig a szorításból kiszabadulva gyors ellentámadásokkal operáltak. Ez a 6. perc elejéig működött, ekkor közvetlenül a kapu előtt Ondrej Stefanka passzolt keresztbe, Dubec pedig szinte az alapvonalról vette be Meravy kapuját. A gól kissé megfogta a hazaiakat, a 10. percben Caladi porolta le egy lövéssel a felső vasat. Közvetlenül utána viszont Fodor Csanád került óriási helyzetbe, de a kapu mellé lőtt. Ferencvárosi percek következtek, mégis csak szerencsés góllal egyenlítettek a budapestiek. Berta lőtt kapura, korongja felperdült, amelyet többen is megpróbáltak magasra emelt bottal eltalálni. A hazaiak szerencséjére ez senkinek sem sikerült, így a kapuba perdülő korong nyomán gólt ítélt az eset közvetlen közelében helyezkedő Babic játékvezető.

Nem soáig örülhettek az egyenlítésnek a hazaiak, egy elvesztett korongból lefordult az Érsekújvár, három az egyben vezették a korongot kapura, a gyönyörű összjáték végén Weissmann lőtt az üresen maradt kapuba. Hogy mégis döntetlennel mehettek pihenni a csapatok, az elsősorban Podstaveknek köszönhető, aki rendkívül hanyag mozdulattal próbálta megjátszani a korongot a saját kapuja előtt. A kísérlete nem sikerült, még csak le sem sikerült porolnia, a kapu előterében maradt korongra Dancsfalvi csapott le és valahogy túljuttatta Chovanon.

ftcnza20131117-1

Eltékozolt ferencvárosi emberelőnnyel kezdődött a második harmad. Kowalczyk ült ki a büntetőpadra, társai közül Ondrej Stefanka szerzett korongot, és a szólót biztos kézzel lőtte be. Átvette a kezdeményezést az Érsekújvár, Meravy többször is jól tisztázott. Pár perc elteltével felocsúdott a Ferencváros is, és Chovannak is többször bravúrral kellett játéba avatkoznia. A 32. percben azonban már ő sem segíthetett,  nemrég visszatért Feil lőtte be Dancsfalvi és Berta passzát. Támadásban maradtak a hazaiak, percek múlva sikerült csak a felvidéki csapatnak újabb lehetőséget kialakítania. Lüktető, jó iramú játék folyt a pályán, a csapatok nem bírtak egymással, ez a harmad is döntetlennel zárult.

ftcnza20131117-2

Aktívabban kezdte a rendes játékidő utolsó 20 percét az Érsekújvár, gólt mégis a Ferencváros szerzett. Pál lépett ki egy passzal a 46. percben, és nem hibázott. Mindent megtett az egyenlítésért a vendégcsapat, óriási volt a nyomás Meravy kapuján. Az 50. percben Uram szolgálta ki Pavesicot, aki egyenlített. Mi több, öt perccel később a mérkőzés első ferencvárosi kiállításából Weissmann a vezetést is megszerezte az Érsekújvárnak. Ez a meccs azonban arról szólt, hogy a két csapat nem engedte el egymás kezét, így volt ez most is, egy percen belül Mestyán lövésével megszületett az újabb egyenlítő találat is. A hátralevő időben inkább a Ferencváros támadott, Polcik 10+20 perces fegyelmit is kapott, gól azonban nem született, jöhetett a hosszabbítás.

Ez az öt perc sem hozott döntést, a csapatok igyekeztek vigyázni a kapujukra. Inkább a vendégek voltak aktívak, de mindkét kapus jól állta a sarat. Így következhettek a büntetők. Ojanen kísérletét védte Chovan, ahogy Meravy is Ruzickáét. A második párban Potila következett, és becsapta Chovant, de ugyanígy sikerrel járt Kowalczyk is, 1-1. Feil következett, nem járt sikerrel, és Podstavek is kihagyta a maga kísérletét. Fordított sorrendben következtek ezután a csapatok. Weissmann ismét eredményes volt, és mivel a ferencvárosiaktól Potila hibázott, büntetőkkel a vendégek szereztek két pontot egy mindvégig izgalmas, kiélezett meccsen, amely mindenképpen több nézőt érdemelt volna.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Jól játszottunk, viszont ezen a mérkőzésen a védelem nem állt a helyzet magaslatán. Meg kellett volna nyerni a mérkőzést. Ennek ellenére az egy pont sokat számít egy ilyen nagyszerű csapat ellen.

Ladislav Lubina (HC Nové Zámky): Nem játszottunk jól, két hét szünet után nem tudtunk kellően felpörögni erre mérkőzésre. Örülök a két pontnak.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 280 néző. Játékvezetők: Babic, Halassy, Soós, Ozsváth.
Meravy: 87,8% (Budai)
K
Chovan: 83,3% (Krajcovic)
Géczi, Ölander, Feil, Dancsfalvi, Berta
1
Kowalczyk, Siska, Uram, Polcík, Frolík
Mestyán, Tőkési, Pál, Fodor, Potila
2
Sucharda, Baron, Korytko, Stefanka O., Dubec Marek
Lencsés, Győri, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
3
Zajac, Pavesic, Podstavek, Weissmann, Caladi
Wéber, Horváth, Nagy, Papp
4
Král, Ruzicka, Uhnák, Hardi
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:14 NZÁ Dubec Marek Stefanka O. Baron
1-1 14:18 FTC Berta Dancsfalvi Feil
1-2 16:44 NZÁ Weissmann Caladi Uhnák
2-2 19:28 FTC Dancsfalvi
2-3 20:55 NZÁ SH Stefanka O.
3-3 31:25 FTC Feil Dancsfalvi Berta
4-3 45:29 FTC Pál Vaszjunyin Lencsés
4-4 49:40 NZÁ Pavesic Uram Ruzicka
4-5 54:42 NZÁ PP Weissmann Podstavek Zajac
5-5 55:47 FTC Mestyán Berta Feil
5-6 65:00 NZÁ GWS Weissmann
35 Kapura lövések száma 42
4 Kiállításpercek 32

A FTC–Érsekújvár képei

   
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum