A Ferencváros tovább zárkózhat a HSC ellen

   

A liga legtöbb gólt lövő csapata fogadja a második legkevesebbet szerzőt, máris folytatódik a küzdelem a MOL Liga rájátszásáért.

Mi sem érzékelteti látványosabban a Ferencváros idei fejlődését, mint a MOL Liga tabellája, amely szerint eddigi 21 meccsén összesen 89 alkalommal talált be az ellenfél hálójába. Tavaly 48 mérkőzésen értek el 118 találatot, meccsenkénti gólátlaguk tehát 2,46-ról 4,24-re emelkedett egyik szezonról a másikra. A Fradi támadópotenciálja tehát csaknem kétgólos pluszt jelent. Nygren mester blogunknak adott interjújában ugyanakkor teljes joggal állapította meg, hogy a védekezésen még bőven van mit javulni. Ebben a mutatóban is sokat javultak, hiszen meccsenként átlagosan közel fél góllal teljesít jobban a védelem, mint tavaly, azonban a négy kapott gól még így is soknak számít. A svéd szakember ebben számíthat két kapusára, Meravyra és Budaira, akik elsősorban önmagukhoz képest mutatnak kevesebbet. A keret erősödött a szünet alatt, hiszen a DAB-tól érkezett a sokszoros magyar válogatott hátvéd, Tőkési Lajos, akinek rutinjára nagy szükség lehet a meccsvégi pillanatokban, amikor túl sok kiállítást szed össze a csapat, amely miatt sok fontos pontot buktak már el. Ezzel együtt messze várakozáson felül szerepelnek, jó hangulatban várhatják a folytatást, amelyben rögtön azzal a HSC-vel találkoznak, amely az egyik legnagyobb riválisnak számít a play-offért folytatott harcban.

A HSC a Fradival éppen ellentétes pályát fut be. Nem is elsősorban a hatodik helyezés miatt, ami egy kicsit csalóka a kevesebb lejátszott mérkőzés, hanem a mutatott játék és a gólképtelenség miatt. A védekezés jól működik, hiszen a DAB mögött az Érsekújvárral együtt a második legkevesebb gólt kapták a ligában, de a 19 mérkőzés alatt szerzett 54 gól még ahhoz képest is vérszegény teljesítmény, hogy idén a fiatalok beépítése a cél, akik közül ráadásul a két kulcsember, Becze és Tranca sokat volt sérült. Tavaly sem lőtt sok gólt a HSC, hiszen a 48 alapszakasz mérkőzésen szerzett 155 találat az ötödik legtöbb volt csak a ligában, de ez még mindig 3,23 gólt jelentett átlagosan egy mérkőzésen. Idén ezzel szemben az eddigi 19 meccsen mindössze 54-szer zörgették meg a hálót, ami 2,84-es gólátlagot jelent. Nem is csoda, hogy az alapszakasz 40%-a után még mindig negatív a gólkülönbségük. Kulcskérdés, hogy milyen hatással lesz rájuk a szünet, hiszen ha pénteken kikapnak Pesterzsébeten, akkor újabb komoly versenytárs ül a nyakukra a rájátszásért folyó küzdelemben. Ezzel együtt pánikra semmi ok, hiszen még az alapszakasz több, mint fele hátravan, ráadásul vesztette pontok tekintetében nem csak a Ferencvárost, de a Miskolcot is megelőzik.

ftchsc-1

“Az a terv, hogy nyerünk, folytatjuk a pontok gyűjtögetését – mondta blogunknak Dobos Tamás, a Ferencváros Budapest ESMTK vezetőedzője. – Természetesen ehhez a HSC-nek is biztos lesz hozzáfűzni valója, ígyjó meccset várok. Az IIHF szünetet igyekeztünk jól kihasználni, a válogatott torna hetében nagyon keményen dolgoztunk, a hétvégi rövid pihenő után ezt a hetet pedig a játékosok felpörgetésére hazsnáltuk fel. Az edzésmunkával nagyon meg vagyunk elégedve, a játékosok jól pörögtek az edzéseken. Szerdán egy kis csapatépítő programot szerveztünk, jó hangulatban, jó szellemű csapattal várjuk a folytatást. Nem lesz egyszerű dolgunk, mert Lindquist, Berta és Kiss Gábor is sérült. Ugyanakkor viszont érkezett Tőkési Lajos, aki bíztatóan mozgott az edzéseken. Bizakodóan várjuk a hétvégi meccseket, remélem, sokan jönnek ki bíztatni bennünket.”

“Minden szempontból nagyon fontos mérkőzések elé nézünk – nyilatkozta Gál Sándor a HSC honlapjának. – Legalább hat pontot szeretnénk megszerezni ahhoz, hogy versenyben maradjunk a rájátszásért. Egyelőre csak az első, Ferencvárosi TC, elleni mérkőzésre tudunk gondolni. Szeretnénk feledtetni a legutóbbi vereséget. Az elmúlt hetekben napi három edzéssel készültünk. Az alapembereink valamivel frissebbek, hogy nem kellett a válogatottban is szerepeljenek. Sajnos Kozuch továbbra sem épült fel, míg Molnár Zsombor sem tudott a csapattal tartani ínhüvelygyulladás miatt.”

FTC–HSC Csíkszereda 5-1

   

Jó tempójú, élvezetes mérkőzésen folytatta sikersorozatát a zöld-fehér csapat, helyben hagyta a nemrég még esélyesebbnek tartott erdélyieket.

A meccs elején mindkét csapat a támadásokkal volt elfoglalva, a védekezés háttérbe szorult, a HSC-nél a védés is. Meravy azonban állt a lábán és szerencséje is volt. Idővel összeállt a játék, hátul is. Volt periódus, amikor a székelyek nyomtak, de mindent kihagytak, még a szólókat is. A harmadik hazai találat nem volt benne a játékban, Sijka és Fodor Csanád után Ölander talált ekkor Ruczuj kapujába. Megérdemelten vezetett a Ferencváros, de a Szereda nem érdemelt háromgólos hátrányt, annyira nem játszott rosszul Gál Sándor csapata, mint azt az eredmény mutatta. Ők inkább erősek voltak, míg a hazaiak fürgék.

FTCHSC_5_1

A második harmad nagyon színvonalasra sikeredett, igazi hokit láthatott a közönség, repült az idő. Tovább javult az FTC, rengeteg helyzetet alakított ki, Ojanen nagyon szép gólt lőtt szólóból, előtte Sijka vette át a korongot tanítani való módon.

4-0 után mindenki azt hitte, minden eldőlt. Ebben csak egyszer ingott meg a nézőközönség, amikor az 50. percben Bíró Tamás szépített emberelőnyben. Ám több gólra nem futotta tőlük ezen az estén, sőt az 56. percben Dancsfalvi növelte a hazaiak előnyét 5-1-re. Nagyon szépen vitte be a kapu elé a korongot, amit hasonlóképpen juttatott a kapuba.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Az első harmadban eldöntöttük a mérkőzést, taktikusan és fegyelmezetten játszottunk. A második játékrészben kicsit megült a meccs, de végig uraltuk a harmadot. Gratulálok a srácoknak.

Gál Sándor (HSC Csikszereda): Csak gratulálni tudok a Ferencvárosnak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nem tudom, mi van az idősebb játékosokkal, a fiatalabbak mintha jobban teljesítenének. Nehéz időszakban van a csapat.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 300 néző. Játékvezetők: Haszonits, Caprnka, Soós, Ozsváth.
Meravy: 95,7% (Budai)
K
Ruczuj: 80,8% (Onodi)
Géczi, Ölander, Feil, Dancsfalvi, Borbás
1
Hruby, Góga, Mihály, Péter, Novák
Mestyán, Tőkési, Pál, Fodor, Potila
2
Papp Sz., Nagy I., Moldován, Szőcs, Bíró T.
Lencsés, Győri, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
3
Bors, Flinta, Molnár Z., Curilla, Becze
Wéber, Horváth, Nagy L., Papp Cs.
4
Salló, Gecse, Hildebrand, Bíró O., Farkas
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:11 FTC Sijka Ojanen Lencsés
2-0 04:11 FTC Fodor Pál Potila
3-0 16:35 FTC Ölander Potila Pál
4-0 37:15 FTC Ojanen Sijka Lencsés
4-1 49:58 SCC PP Bíró T. Hruby Curilla
5-1 55:50 FTC Dancsfalvi
26 Kapura lövések száma 23
8 Kiállításpercek 2

Az FTC–HSC képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum