Folytatódik az EBEL, Grazban a Fehérvár

   

Andy Sertich bemutatkozik, Tokaji Viktor és Benk András sérülés miatt hiányzik a magyar csapatból.

A Volán jó emlékeket őriz az idei grazi túrákról, október végén büntetőkkel szerzett két ponttal távozott a stájer fővárosból Marty Raymond csapata. Ezzel az eredménnyel nyilvánvalóan ezúttal is mindenki maximálisan elégedett lenne.

A Graz jóval előttünk áll a táblázaton, igaz az 5 pontos előnye mellett el kell mondani azt is, hogy eggyel több meccset játszott, mint Magosiék (szerencsére a fiatal csatár felépült a Románia ellen szerzett fejsérülésből, megúszta agyrázkódás nélkül). Ráadásul hazai pályán kiválóak, 10 meccsből csak 2-t vesztettek, az egyiket épp a Volán ellen, és csak egyetlenegyet a rendes játékidőben. A Villach nyert itt még szeptember 20-án 6-3-ra.

Egyértelműen a légiósok húzzák a Graz szekerét, de a legponterősebb játékosuk hazai, Ganahl. Lesz mire figyelni szerda este. Például arra, hogy Andy Sertich azon csapat otthonában mutatkozik be fehérvári színekben, ahonnan Magyarországra igazolt.

Sziranyi AVSHCI

Benk András és Tokaji Viktor lába nem jött teljesen rendbe a szünet alatt, ezúttal még nem számíthat rájuk a szakvezetés. Ezért változnak a sorok. Benk helyére Kovács Csaba, az övére pedig Németh Attila lép fel, így a negyedik sorban ezúttal Kocsis Ferenc, Tóth Gergő és Nemes Benjámin kap szerepet. A kapuban minden bizonnyal Rajna Miklós kezd ezúttal.

“A játékosaink nagy része a válogatottakkal volt, ők ott dolgozták végig a szünetet – elemezte Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője a Jégkorongblognak az elmúlt heti munkát. – A légiósok néhány edzésen vettek részt, és kaptak pár nap pihenőt is.

Az edzői stábunkból Sille Tamás mindvégig a válogatott mellett dolgozott, így ő pontosan ismeri az elvégzett munkát. Természetesen azóta már találkoztunk személyesen is, és részletesen megbeszéltük a tapasztalatokat.

Van néhány kisebb-nagyobb sérültünk, így egyelőre nem tudom megmondani, hogy állunk ki a Graz ellen. Szerda reggel még lesz egy átmozgató edzés, azt követően döntünk.

Természetesen mindig jó, ha az egyhangú munkát időről időre megszakítja valami újdonság. Ahogy mondtam is, a légiósaink kaptak néhány nap szünetet, így azt várom, hogy ők feltöltődve, új energiákkal telve vágna neki a következő szakasznak. Ez nem lesz könnyű, hiszen sok meccset játszunk decemberben és januárban. Most kell ugyanis előre dolgoznunk az olimpia miatti hosszabb szünet miatt. A magyar játékosoknak ezúttal nem jutott pihenő a válogatott program miatt, de sok a fiatal a keretünkben, nekik könnyebben megy a regenerálódás, és egyébként is meg kell szokniuk a feszített ritmust. Nem lesz könnyű erőpróba ez most nekik, de igyekszünk mindent megtenni, hogy sikerüljön mindenkinek megállnia a helyét.”

A hazaiak Olivier Labelle-t nélkülözik ezen a meccsen.

Graz–Fehérvár 6-1

   

Kiegyenlített első harmad után nagy verést kapott a Volán. Sertich ponttal mutatkozott be, de három kapott gólnál is jégen volt.

Jót ígért az első harmad viszonylag kiegyenlített játéka. Bár a Graz szerzett vezetést, Sarauer révén még ebben a periódusban egyenlíteni tudtunk. Ráadásul többet is lőttünk kapura. A középső harmad második felében három perc alatt elment a meccs. 2-1 után újabb kettőt lőtt a hazai gárda, így 4-1-gyel mentünk a második szünetre. Marty Raymond kapust cserélt, de ha ki is talált valamit a háromgólos hátrány csökkentésére, az titokban maradt, mivel csakhamar újabb gyors duplával döftek le minden halvány reményt a Graz légiósai. 6-1 után lepörgött a meccs, izgalom nélkül.

Andy Sertich gólpasszt adott az egyetlen Fehérvár-gólnál, de ezt követően három kapott találatnál is a jégen volt, így –2-vel zárta a meccset az előző csapata otthonában. A vereség mértéke nagy, de arra szezon előtt is számítani lehetett, hogy lesz ilyen e fiatal együttes életében. Az elmúlt hét nem volt ideális, a magyar játékosok a válogatottnál voltak, nagyon kemény fizikai munkát végeztek, játszottak három meccset, a légiósok pedig a szokásosnál többet pihentek. A munka és a regeneráció kombinációjából ezúttal a Graz jött ki győztesen.

Nem sok baj esett, Grazban a Volánon kívül eddig csak egy csapat volt, amely nem szenvedett vereséget, peregnek tovább az események, pénteken a Klagenfurt érkezik Székesfehérvárra, ott máris lehet javítani. Ötgólos zakót eddig egyszer kaptunk a szezonban, még a negyedik fordulóban, Villachban, de mindenféleképpen intő jel, hogy egymás után kétszer is hat gólt szedtünk be.

EBEL, 2320 néző. Játékvezetők: Siegel, Hütter, Loicht.
Sabourin: 96,0% (Stefaniszin)
K
Rajna: 78,9% (Bálizs: 80,0%)
Reinthaler, VanBallegooie, Lefebvre, Latendresse, Lemieux
1
Sertich, Jackman, Sarauer, Naglich, Mihály
Picard', Wiedergut, Kinasewich, Day, Ganahl
2
Kiss, Szirányi, Kovács, Yellow Horn, Banham
Coulombe, Lassen, Zusevics, Moderer, Woger
3
Orbán, Varga, Németh, Sikorcin, Magosi
Pohl, Strohmeier, Konecny, Laritz
4
Pozsgai, Hetényi, Nemes, Tóth, Kocsis
Petri Matikainen, Herbert Hohenberger
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:41 G99 Zusevics Moderer Woger
1-1 17:55 FHA Sarauer Naglich Sertich
2-1 27:56 G99 Ganahl Kinasewich Day
3-1 34:34 G99 Woger Moderer Zusevics
4-1 37:52 G99 Lemieux Latendresse Lefebvre
5-1 44:16 G99 Kinasewich
6-1 45:43 G99 Latendresse Lemieux VanBallegooie
29 Kapura lövések száma 25
6 Kiállításpercek 4

6 grazi gól és 1 fehérvári

   

Gólösszefoglaló csak elvakultak számára. Mindenesetre az az egy Volán-gól szép volt. Megtekinthető itt.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum