Újabb lendület a magyar edzőképzésben

 

A nemzetközileg elismert Darryl Easson mentori szerepet vállal a magyarországi edzőképzés megújításában. Kedden a teljes magyar edzőtársadalomnak tartott konferenciát az újjáalakult edzőbizottság.

A magyarországi edzőképzés megújulásának hároméves programját Fekti István vázolta kedden délelőtt a magyar edzői társadalom képviselői előtt. A szakember, aki az újjáalakult edzőbizottságot is vezeti, egyik legfontosabb problémaként azt emelte ki, hogy bár a magyar edzők 90%-ának B licensze van, ezek mögött igen különböző színvonalú a szakmai tudás. Ezért az edzőképzés átalakításának középpontjában az edzői licenszek rendszerének újratervezése áll. Növelni kívánják az edzői munka átláthatóságát és a licenszek megszerzéséhez szükséges szakmai tudás színvonalát. A licenszek és a vizsgák rendszeréért felel majd a kanadai-angol szakember, Darryl Easson, az 53 éves kanadai-angol szakember, aki 10 éve dolgozik az IIHF-nek, a Sport Development részleg projektmenedzsereként. Németh Miklós, az MJSZ elnöke a Jégkorongblognak adott átfogó interjúban az edzőképzéssel kapcsolatos feladatokat nevezte a legsürgetőbbnek, úgy tűnik, gyorsan cselekedett a szövetség ezen a területen.

Darryl Easson

“Kerestünk egy olyan szakembert, aki szakosztálytól független és megfelelő szakmai tudással és gyakorlattal bír ? foglalta össze Fekti István Easson megbízatásának részleteit az icehockey.hu-nak. ? Darryl Easson már nagy rutinnal rendelkezik az edzőképzésben, az IIHF-nél is hasonló feladatot lát el. Ráadásul ő már járt itt augusztusban is, amikor kidolgoztuk a programot, amit nagyon jónak tart. Megkerestük, vállalná-e a pozíciót, és nagyon nyitott volt, hatékonyan és gyorsan tudtunk tárgyalni vele. Az első kapcsolatfelvétel után tíz nappal már leszállt a gépe Budapesten.”

Darryl Easson így nyilatkozott a hivatalos honlapon: “Nagy megtiszteltetés, hogy itt dolgozhatok. A Magyar Jégkorong Szövetség nagyon jó irányba halad, megfelelő lépéseket tesz, hogy fejlődjön. Ez az edzőképzést megreformáló program nagyon jó ötlet. Nagyon várom már a közös munkát, és az IIHF is támogatja a kezdeményezést. Az én célom, hogy eszköz legyek, amellyel a magyar edzők és általuk a játékosok is sokkal jobbak lesznek. A trénerek általában jól kifejlett egóval rendelkeznek, így nem lesz egyszerű véghezvinni a programot, de hiszek benne, hogy közös erővel sikerülni fog, hiszen ez mindannyiunk érdeke. A legfontosabb a bizalom kiépítése, az őszinteség és a megfelelő kommunikáció. Lényeges az is, hogy a kritikai észrevételeket jól kell tudni kezelni, hiszen aki nem hallgatja meg mások kritikáit, az megáll a fejlődésben. Én a kiváló edzői munkára fogok koncentrálni, ezt megígérhetem.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum