Mely KHL-légiósok mehetnek az olimpiára?

 

Sorozatunk első részében megvizsgáltuk azokat az oroszokat, akik eljuthatnak az olimpiára, most pedig azok a légiósok jönnek, akik KHL-esként kerülhetnek be hazájuk válogatottjába. Ausztria és Svájc nem rendelkezik KHL-es játékossal, Kanada és az USA pedig nem hív be KHL-est, így hét ország légiósaiból szemezgethettünk.

Csehország:

Alois Hadamcik valószínűleg a Tomás VokounMichal NeuvirthOndrej Pavelec hármast hívja be a keretbe, a KHL-ből jelenlegi formája alapján Jakub Kovár vagy Alexander Salák jöhetne szóba, viszont 2010-ben a harmadik számú kapus Jakub Stepanek volt, aki jelenleg a Szeversztal hálóőre.

Miroslav Blaták a vancouveri olimpiára KHL-játékosként jutott ki, neki most is megvan rá az esélye, rajta kívül Petr Caslava utazhat még Szocsiba, a 34 éves bekk 2007 óta stabil vb-kerettag, idén a Szeversztal csapatkapitánya.

A támadók között helyet érdemel Roman Cervenka, idén a listavezető SZKA-ban 25 meccsen 26 pontot gyűjtött. Mellette a 23 meccsen 30 pontot, közte 22 gólpasszt jegyző Jan Kovár esélyes, illetve Jiri Novotny kerülhet még szóba, 2007 óta egyetlen vébét hagyott ki, a csapatkapitányi tisztséget is megkapta a 2013-as vébén, ám idén még csak négy asszisztnál jár a Levben.

Finnország:

A finnek híresek remek kapusaikról, az NHL-ből Tuukka RaskKari LehtonenNiklas BackströmPekka Rinne és Antti Niemi közül választhat Jukka Jalonen, így Petri VehanenNiko Hovinen és Mikko Koskinen hiába remekelnek a KHL-ben.

Az NHL-ben jelenleg hat finn védő van, így van esélye bekerülnie a keretben a KHL legjobbjainak. Janne Niskala részt vett a 2010-es olimpián, Sami Lepistö alapembere a remeklő Avtomobilisztnak, rajtuk kívül Janne Jalasvaara és Topi Jaakola jöhet szóba.

A támadóknál Leo Komarov egyértelmű esélyes, Niko Kapanen és Jarkko Immonen szerepeltek 2010-ben, illetve bekerülhet a keretbe a stabil válogatott Antti Pihlström, továbbá a legutóbbi vébé gól- és pontkirálya, Petri Kontiola.

Lettország:

A lettek esetében valószínűleg a Dinamo Riga keretének összes lett játékosa szerepet kap, rajtuk kívül a többi KHL-csapatból jöhet Oskars BartulisMartins KarsumsMikelis RedlihsJanis SpruktsArturs KuldaLauris Darzins és Ainars Podzins. A legnagyobb kérdés számukra a kapusposzt, Edgars Masalskis  jelenleg csapat nélküli, Maris Jucers nem kap lehetőséget a KHL-ben, extrém esetben az is megtörténhet, hogy a dunaújvárosi Kalnins is Szocsiba utazhat.

Norvégia:

A norvégok mindhárom KHL-es játékosukkal számolhatnak, Lars Haugen évek óta az első számú kapus a vébéken, Jonas Holös 2006 óta válogatott, Patrick Thoresen pedig szerepelt a 2010-es vancouveri játékokon.

Svédország:

A svédek a világbajnokságokon is preferálják a svéd bajnokság játékosait a KHL-esekkel szemben, így nehezen megítélhető, kiket hívhat be Par Marts. A három kapus kijelölése egyértelmű az NHL-ből, az egyetlen kiemelendő védő az a Staffan Kronwall, aki a legutóbbi vébén a válogatott csapatkapitánya volt, míg a támadóknál az évek óta SZKA- játékos Tony Martensson lehet esélyes Szocsira.

Szlovákia:

A két NHL-es szlovák kapus, Peter Budaj és Jaroslav Halak mellett Rastislav Stana vagy Jaroslav Janus lehet a harmadik hálóőr. A védőknél a Zdeno CháraAndrej SekeraLubomir VisnovskyAndrej Mészáros négyes adott, melléjük Ivan BarankaVladimír MihálikMichal SersenKristian KudrocBranislav Mezei
és Tomás Starosta esélyes bekerülni. A támadóknál Michal HandzusMarián HossaMarian GáboríkTomas TatarTomas KopeckyRichard Pánik hatos egyértelműnek tűnik, melléjük Marcel HossaMilan BartovicBranko RadivojevicPeter ÖlveckyTomas ZáborskyRastislav SpirkoJuraj Mikus és Michel Miklík kerülhet.

Szlovénia:

Délnyugati szomszédunk egyetlen KHL-játékossal rendelkezik, Jan Mursak egyértelműen alapembere a szlovén válogatottnak, Gal Koren pedig 3:03-as meccsenkénti jégidejével kerülhet be a zágrábi csapatból, ahol legfontosabb feladata az, hogy meglegyen az öt horvát útlevéllel rendelkező játékos a csapatban.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum