Az NHL 10 legjobb korcsolyázója

   

Nemrég megmutattuk, ahogy Matt Duchene tönkreveri az egész bostoni védelmet korcsolyázótudásban. Mindez az 5. helyre elég.

Ennek apropóján a Score című tekintélyes szakportál összeállította a legjobban és leggyorsabban korcsolyázó játékosok listáját. Nem ez az első alkalom, hogy szakírók megpróbálnak ilyen sorrendet felállítani objektív ? lásd például superskill verseny ? és szubjektív szempontok szerint. A hetvenes éveket Gil Perreault és Bobby Orr, a nyolcvanast Mats Naslund és Mike Gartner uralta, a kilencvenes évek az orosz hoki tündöklését hozta Szergej Fjodorov és Pavel Bure személyében, míg az ezredforduló utáni évtized Marain Gaborikról és Patrick Marleau-ról szólt. Ezek után lássuk, kik most a leggyorsabbak, a top hármat videóval is szemléltetjük.

10. Mason Raymond

Éppen befért a lista végére a Toronto csatára, aki robbanékonyságával, egy-egy lövésblokkolás utáni hihetetlenül gyors felállásával és elindulásával került fel a rangsorba.

9. Sidney Crosby

A Pens csapatkapitánya nem is a végsebesség okán került fel a papírra, hanem a rendkívül technikás tudásával, amivel remekül kerül, tud oldalra kilépni és haladni az őt levadászni igyekvő hátvédek elől.

8. Colin Greening

Talán ő a legkevésbé ismert játékos a rangsorban, ám ez nem ok arra, hogy ne legyen itt, hiszen a superskills versenyen mindössze egy tizeddel kapott ki úgy, hogy nem rendelkezik a legideálisabb mérettel (97 kg, 195 cm) ebből a szempontból.

7. Erik Karlsson

A Senators hátvédje ugyanolyan jó oldalirányba, mint Crosby, de nagyobb végsebességre képes előre és hátra, mint a Pingvinek 87-se.

6. Duncan Keith

Kecses és könnyed mozgása miatt sokak által csak ?Bambinak? hívott Blackhawks-hátvéd bármilyen hihetetlen is, akármilyen sebességnél és akármelyik irányba képes ezt a stílust alkalmazni.

5. Matt Duchene

Borzasztóan dinamikus és gyors az Avalanche centere, az első néhány méteren ha megszerzi az előnyt, lehetetlenség megverni.

4. Phil Kessel

A Leafs szélsője végsebessége mellett úgy változtat irányt, mint egy flippergolyó, kiszámíthatatlanul és hihetetlenül gyorsan, ezután pedig már csak egy bottal akasztással lehet megállítani.

3. Darren Helm

A Red Wings játékosa elsőre ugyanúgy mozog és ugyanazt csinálja, mint bármelyik játékos, de aztán azt veszi észre az ember, hogy néhány méter alatt két-három lépés előnye van, köszönhetően óriási tolóerejének, ami a lábában lakozik.

2. Michael Grabner

A villámléptű osztrák játékosra nyugodtan támaszkodhat és támaszkodik is az Islanders, mert ha kiugrik, már csak a hátát nézhetik a bekkek, ezek után pedig nem csoda, hogy góljai jelentős részét ?egy az egy? ellen szerzi.

1. Carl Hagelin

A Rangers svéd szélsőjét sokan a SEGA híres kabalájához, Sonichoz hasonlítják, aki a leggyorsabb lény az egész világon, és valóban, ha elindul, akkor csak hokibottal üthetik a nyomát.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum