Zajlik az élet Bolzanóban

 

Első körös NHL-draftossal erősített a dél-tiroli csapat. Az EBEL-újonc Villach elleni meccsének bevételét lefoglalták.

A szlovén válogatott Ziga Pance megszerzése után újabb komoly erősítés érkezett az első helyen állókhoz. Piros-fehérbe mezbe öltözik a kanadai-olasz kettős állampolgár Angelo Esposito, a már bolzanói John Esposito 3 évvel idősebb testvére. A családegyesítésre Milánóból érkezik a báty, aki mögött 24 éves kora ellenére is figyelemre méltó karrier áll. A CHL és a QMJHL különféle különdíjai mellett elmondható róla, hogy tagja volt a 2008/09-ben világbajnok kanadai juniorválogatottnak, pár évvel korábban a 17 évesek számára rendezett világkupán győztes kanadai válogatottnak is. 2007-ben első körben, 20. helyen draftolta a Pittsburgh, de a rögtön ezt követő térdsérülése miatt az NHL-be sosem jutott el. 124 AHL-meccsel a háta mögött igazolt az előző idény elején a finn élvonalba, onnan került a milánóiakhoz.

Angelo Esposito 2

A. Esposito a Bolzano játékoskeretének 15. idegenlégiósa, de közülük néhány kanadainak van olasz állampolgársága is. Igaz, utóbbiakból viszont egy kivétellel mindenki játszott legalább AHL-ben vagy a kanadai utánpótlás-válogatottban. Nagy kérdés, ők vajon hány pontot érnek az EBEL-szisztémában. Mindenesetre nagyon ügyes a bolzanói klubvezetés, hogy így is befér a csapat a ponthatár alá,  különösen ha figyelembe vesszük, hogy a légiósokon kívül 7-8 olasz válogatott játékosuk is van, akik közül 5-en A csoportos is vb-ken is játszottak már.

Mindeközben végrehajtók tették rá a kezüket a Bolzano Villach elleni meccsének bevételére. A két bírósági alkalmazott a mérkőzés kezdetekor jelent meg a klubnál, és lefoglalta az aznapi jegyértékesítésből befolyt pénzösszeget. Mint hírlik, erre azért került sor, mert a klub korábban egy munkaügyi perben szerepelt, amelyet megnyert, de az ügyvédi költségeket elfelejtette kiegyenlíteni. A megrövidített ügyvéd ezúttal a klubbal szemben lépett fel a bíróságon és ismét nyert, ezért került sor a végrehajtásra.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum