A HSC Csíkszereda felszabadultan játszhat

   

Gál Sándor, a HSC Csíkszereda vezetőedzője ebben bízik csapata Kontinentális Kupa-szereplése előtt. A sérültek közül senki nem épült fel.

A megfogyatkozott játékosállomány elé konkrét helyezést nem fogalmaztak meg elvárásként, minél több győzelem begyűjtése a cél. Csütörtök hajnalban újra Dunaújváros felé veszi az irányt a HSC Csíkszereda csapata. A cél azonban ezúttal nem a MOL Liga egy újabb fordulója lesz, hanem a Kontinentális Kupa második fordulója C csoportjának küzdelmei. A házigazda Dab.Docleren és a HSC-n kívül a szlovén Slavija Ljubljana és a lengyel bajnok Comarch Cracovia Krakow vesz részt a tornán. E négy csapat közül az első jut tovább a harmadik fordulóba, azaz a legjobb 8 csapat közé.

A Csíkszereda hosszú évek óta szerepel a Kontinentális Kupában, sőt, többször otthont is adott már a rendezvénynek egy-egy négyes torna formájában. Eddigi legnagyobb sikerüket a 2010/11-es szezonban érték el, amikor a Mariborban rendezett második fordulóból a kazah bajnok Karaganda bravúros legyőzésével jutottak tovább az asiagói harmadik körbe. Ott aztán már sok babér nem termett az olasz, a dán és az ukrán bajnok ellen, így csoportutolsóként végeztek.

DABHSC 5-sml

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A HSC tavaly még az első fordulóban kezdett, ahonnan rendezőként a papírformának megfelelően 36-0-s összesítéssel jutott tovább a szerb, a török és az izraeli bajnokon. A második körben Németországba utazott a MOL Liga-csapat, ahol a házigazda Landshut Cannibals, az Egyesült Királyság bajnoka, a Belfast Giants és a holland Geleen várt rá. A HSC-nek végül nem sikerült pontot szereznie, bár a végül továbbjutó hazaiakat alaposan megszorongatta és csak 2-0-ra kapott ki, a Geleentől pedig egy végig kiélezett meccsen, az 59. percben kapott góllal 3-2-re. A harmadik napi, Belfast elleni küzdelem volt egyedül sima, 4-0-ra kaptak ki Adorjánék.

Idén a HSC-vel kapcsolatban sajnos az utóbbi időben mindig az az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen keret áll a szakvezetés rendelkezésére. A dunaújvárosi második fordulóra nem épült fel sem Tranca Dániel, sem Becze Tihamér, sem pedig Papp Szabolcs, az erdélyiek ugyanazzal a kerettel utaznak el a tornára, mint amelyikkel a MOL Ligában legutóbb játszottak: “A játékosállomány tekintetében nem tudok sok újat mondani, szerencsére újabb sérültünk nincs, de nem is épült fel senki sem, úgyhogy ugyanazzal a kerettel vágunk neki a tornának, mint ahogy legutóbbi mérkőzésünkön az UTE ellen felálltunk” ? mondta Gál Sándor vezetőedző szerdán.

A célokkal kapcsolatban a szakvezetés óvatosan fogalmazott. Ez teljes mértékben érthető, hiszen a csapat már a szezon előtt jelezte, hogy új utakra kíván lépni, nagyobb teret és több lehetőséget kíván biztosítani saját nevelésű, fiatal játékosai számára. A reálisan kitűzhető célokat ráadásul negatívan befolyásolta az a sérüléshullám, ami legutóbb végigsöpört a csapaton.

Mindezek fényében Gál Sándor így nyilatkozott: “A tisztes helytállás a cél, nem tűztünk ki konkrét helyezéseket célként a csapat elé. Minél több győzelmet szeretnénk aratni, aztán meglátjuk, mire lesz elég a játékunk. Azt látni kell, hogy megfogyatkozott csapattal veszünk részt a tornán, ráadásul légiósunk sincs annyi, amennyi lehetne vagy amennyi a többi csapatnak lesz. Ehhez jön még, hogy hosszú és nehéz MOL Liga-szezonunk van, amelyben szintén nem egyszerű helytállni. Abban lehet reménykedni, hogy ebből is adódóan a bevethető játékosainkon nem lesz teher, felszabadultan játszhatnak majd, reméljük, ez a legjobbat hozza ki belőlük és okozunk néhány meglepetést. A többi csapatról nincs sok információnk, a házigazda Dab.Doclert leszámítva természetesen, amelyet viszont jól ismerünk.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum