Nem hibázhat a HSC az UTE ellen

   

Ha lépést akar tartani a Csíkszereda a MOL Liga élmezőnyével, a kötelezőnek tartott három pontot mindenképpen be kell gyűjtenie. Ha azonban az UTE megismétli az elmúlt két meccsen mutatott játékát, akkor egyáltalán nem lesz ez könnyű feladat.

A MOL Liga pénteki játéknapjának egyetlen erdélyi mérkőzésén, a HSC fogadja az UTE csapatát. A HSC jelenleg ötödik a tabellán, ugyanúgy 20 pontja van, mint a Miskolcnak, de két meccsel többet játszott a borsodiaknál. Ráadásul a Ferencváros is kapaszkodik, vesztett pontok tekintetében csak egy ponttal van lemaradva a HSC-től. Ahhoz tehát, hogy versenyben maradjon a rájátszásért folytatott küzdelemben, minden pontra szüksége van a HSC-nek, így az UTE ellen sem hibázhat. Mindez nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a lila-fehérek az utóbbi két meccsükön egészen másik arcukat mutatták, mint eddig. Bár pontokban ez nem mutatkozott meg, jelentősen megnehezítették mind a Csíkszereda, mind pedig a Miskolc dolgát.

Ezzel együtt a HSC is jó formában van, hárommeccses magyarországi túrájáról öt ponttal tért haza, elvette többek között az Érsekújvár hazai pályán mutatott idei veretlenségét, és ugyan kikapott a DAB-tól, de a két meccs között éppen pénteki ellenfelét, az UTE-t verte meg 2-0-ra. A két csapatnak ez volt az idei második mérkőzése, egyszer összemérték már erejüket a Vákárban is, akkor sima, 6-1-es hazai győzelem született. Az UTE esetében a legnagyobb gond továbbra is a góllövés, a szakvezetés ezen mintha bátrabb, agresszívabb mezőnymunkával akart volna javítani és bár az eredmények egyelőre nem jönnek, a mutatott játék biztató, ha újra sikerül megcsillogtatni az elmúlt két meccs erényeit, akkor nem lesz egyszerű dolga Gál Sándor tanítványainak.

Gál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Természetesen nehéz lesz a mérkőzés, hiszen egy olyan csapattal játszunk, akik fiatalok, ambíciósak és hajtanak egész végig, nehézkes ellenük játszani. Nehéz lesz, de szerintem a rutin és a tapasztalat kihozza a különbséget, remélem, győzni fogunk. Kötelező a három pont megszerzése, ha életben akarjuk tartani a rájátszásba jutásért szőtt álmainkat. Kicsit frissebbek vagyunk, volt három napunk pihenni. A sérültek maradtak a régiek. Tíz hátvédünk van, rotáljuk őket. Már a szezon előtt megegyeztünk, hogy 7-8. hátvédnek a fiatalokat tesszük be. Ezért nem volt Kósa a hétvégén velünk idegenben.

Ancsin János (edző, UTE): Mindkét meccsen, Csíkszereda, Brassó, szeretnénk szoros eredményt elérni, de legfőképpen győzni. Az utolsó két meccsünkön már egészen jól játszottunk, gondolok itt elsősorban a Csíkszereda elleni 2-0-s vereségre. De még mindig azon dolgozunk, hogy a helyzeteinket ki tudjuk használni. Ezúttal is az nyer, aki jobban használja ki a helyzeteit. Kisebb-nagyobb sérültjeink, betegeink továbbra is vannak, Zalavári Bence pedig csak szombaton tud csatlakozni hozzánk.

HSC Csíkszereda–UTE 3-2

   

Keményen megdolgoztatta a HSC Csíkszeredát az UTE, és végre ismét sikerült egynél több gólt is lőnie. Ez azonban most csak minimális különbségű vereségre volt elég.Egyáltalán nem látszott a mérkőzésen, hogy a HSC 19 ponttal többet szerzett eddig, mint az UTE. Legújabb szokásuknak megfelelően bátran kezdtek a lilák, és hamar emberelőnyhöz is jutottak. Igaz, a helyzetek kihasználásával továbbra is hadilábon álltak, hiszen a 12. perctől jó egy percen át kettős emberelőnyben is játszhattak, mégsem sikerült gólra váltani a létszámfölényeket. Ez meg is bosszulta magát, hiszen Szőcs Szabolcs egy speciális helyzetet a hazaiak kihasználtak a 19. percben, ezzel egygólos vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

ar-hsc-ute 3_sml

Fotó: Kiss János (HSC Csíkszereda)

Fordulás után is folytatódott a vendégek bátor játéka. Az előzetes esélylatolgatásokra fittyet hányva egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet Fekti Bálint tanítványai. A 35. percben meg is lett ennek a jutalma, hiszen Fekti Ádám révén kiegyelítettek. Nem sokat kellett várni a válaszra sem, Moldován pontosan 200 másodperc múltán visszaállította az egygólos hazai előnyt.

Gyors HSC-találattal kezdődött a harmadik játékrész. Molnár Zsombor akciója nyomán először nőtt kétgólosra a különbség. A lilák azonban nem adták fel, mindent megtettek a felzárkózásért. Törevéseiket 58:11-nél koronázta siker, Coleman találatávalújra nyílttá vált a meccs. Fekti Bálint időt kért, és a kapust is lehozta, azonban a hátralevő idő már nem volt elég az egyenlítéshez, a HSC egyetlen góllal megnyerte a meccset a becsülettel és nagy lelkesedéssel küzdő lilák ellen.

 

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 900 néző. Játékvezetők: Butucel, Lascar, Redai, Keresztes.
Ruczuj: 91,7% (Kozuch)
K
Pleszkán: 90,0% (Hajek)
Hruby, Salló, Mihály, Molnár Zs., Novák
1
Vecaj, Maklári, Kovács, Pichler, Sweeney
Bors, Flinta, Moldován, Szőcs, Bíró T.
2
Horváth, Dorner, Reiter, Farkas L. S., Papp Cs.
Adorján, Rokaly, Molnár Z., Farkas T., Gecse
3
Grigors, Sommer, Virág, Fekti, Coleman
Kósa, Hildebrand, Péter, Bíró O.
4
Nagy P. Z., Jankovics, Dömötör
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:04 SCC PP Szőcs Moldován Adorján
1-1 34:31 UTE Fekti
2-1 37:51 SCC Moldován
3-1 40:19 SCC Molnár Zs. Novák Mihály
3-2 58:11 UTE Coleman Virág Fekti
30 Kapura lövések száma 24
16 Kiállításpercek 38

A HSC–UTE képei

 

A mérkőzésről további képeket itt találnak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum