Örökrangadó és erdélyi presztízsmeccs

   

Egy nappal a labdarúgók után a Ferencváros és az UTE jégkorongozói is összemérik tudásukat. Erdélyben is a két nagy rivális csap össze hétfőn.

Az ötödik helyig kapaszkodhat a Ferencváros és lőtávolba kerülhet számára a rájátszást érő negyedik hely, ha nyer az UTE ellen. A győzelemre jó reményei is vannak a zöld-fehéreknek, hiszen masszív, hajtós, remek szellemű csapat alakult Dobos Tamás és Hakan Nygren kezei alatt, amelyik mindenkinek komoly ellenfele tud lenni. Az eddigiek alapján bízvást megelőlegezhetjük, hogy az egy évvel ezelőttihez képest újabb csapattal bővült a rájátszásért küzdők tábora. Mindezt a társaság eddigi eredményei is alátámasztják, hiszen kétszer is megizzasztották a címvédőt, csak hosszabbításban buktak a HSC Csíkszereda ellen egy simán nyerhető meccsen, ugyancsak túlórában verték a remekül rajtoló Brassót, és már Miskolcon is megtanulták, hogy ebben az évben nem lehet elkönyvelni a zöldek ellen a győzelmet.

Az ellenfél UTE is erősödött, jó felkészülésen van túl a fiatal csapat, de az idénykezdet nem sikerült jól. Azóta a játék javult ugyan, de egyelőre még nem látszik, hogyan lehetnek rendszeres pontszerzők a mérkőzéseken. A liláktól továbbra is azok a játékosok hiányoznak, akik a kiélezett helyzetekben képesek lehetnek húzóemberei lenni a csapatnak. Már nem kapnak kirívóan sok gólt, viszont nincs, aki kihasználja a lehetőségeket, a 7 mérkőzésen szerzett 7 gól roppant kevés.

“Ha minden jól megy, talán az UTE ellen már pályára léphet Jere Ölander, aki eddig térdsérülése miatt pihent – mondta blogunknak Pap Gábor, a zöld-fehérek szakosztályvezetőségének tagja.  – Rajta kívül is vannak, akik kisebb sérülésekkel játszanak, de úgy tűnik, mindenki tudja vállalni a játékot. Vasárnap az egész csapat megnézte a Ferencváros–UTE focimeccset, a légiósaink is látták, micsoda tradíciója van a két klub párharcainak, nincs Ferencváros UTE nélkül és fordítva. Szeretnénk mi is csatlakozni a labdarúgókhoz és győztesen elhagyni a játékteret a meccs végén.”

Hasonlóan vélekednek a másik oldalon is. “A szezon legfontosabb meccseinek egyike következik – mondta blogunknak Ancsin János. – Egy Ferencváros–UTE mindig több, mint szimpla mérkőzés, akkor is a legnagyobb riválisai vagyunk egymásnak, ha éppen valamelyik csapat gyengélkedik. Tiszteletre méltóak a Fradi eddigi eredményei, úgy tűnik, masszív csapatot építettek. Ettől függetlenül arról a csapatról beszélünk, amelyiket az idény elején a befoghatók közé soroltunk. Így nem is lehet más a célunk, mint a győzelem. Remélem, élvezetes, sportszerű mérkőzésen nyerni tudunk majd ellenük.”

Komoly érvágás az UTE támadójátékára nézve, hogy Németh Péter megsérült, néhány napig feküdnie kell, mivel bokaszalagjai megnyúltak. Így ezt a meccset természetesen kihagyja.

A Digi Sport által élőben közvetített meccs este hatkor kezdődik Pesterzsébeten.

A nap másik mérkőzését is nagy érdeklődés övezi. Bár csak néhány éves múltra tekint vissza, de lassan egy Fradi-Újpesttel ér fel egy-egy Brassó-Csíkszereda rangadó az erdélyi hokibarátok számára. A telt ház garantált, annál is inkább, mert mindkét csapat figyelemre méltó győzelemmel melegített a derbire: három illetve négygólos győzelmet arattak a liga egyik esélyeseként elkönyvelt Érsekújvár ellen. Greg Lindqvist pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy ez az a mérkőzés, ahol mindkét csapat számára a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, mindegy, hogy azt jó játékkal vagy szerencsével érik-e el. A mérkőzés magyar idő szerint este fél hétkor, helyi idő szerint fél nyolckor kezdődik, és a romániai Digi Sport közvetíti egyenes adásban.

FTC–UTE 6-1

   

Az örökrangadón a Ferencváros nagy arányú győzelmet aratott, a továbbra is főként támadójátékában gyengélkedő UTE felett.

Az első harmad nagy ferencvárosi fölényben telt, sorra alakították ki a helyzeteket Dobos Tamás tanítványai, ám próbálkozásaikat jó ideig nem koronázta siker. Aztán a 11. percben Virág Csaba kiállítását követően emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek. Kiss Gábor egyéni akció végén cselezte be magát a kapu elé, majd fonákkal Pleszkán mamutja fölött kapuba juttatta a korongot, vezetéshez juttatva a hazaiakat. A második harmad közepén másfél perc alatt triplázta meg előnyét a Fradi. A 34. percben Berta ment el a balszélen, élesen kapu elé tett korongjába Borbás szúrt bele. Ezt követően ismét emberelőnybe került a Fradi, Sijka passzát Lindquist a kékvonalról bombázta be, ezzel már 3-0 volt az állás. A játék képe ebben a harmadban sem sokat változott, az UTE a támadóharmadban meglehetősen tanácstalannak mutatkozott.

A záró felvonás ötödik percében újabb hazai gólnak örülhettek a szurkolók, Potila nagyon jól helyezett lövése a vas mellett kicsivel talált utat Pleszkán mellett. Valamivel több, mint egy perccel később Fekti révén szépített az UTE és a góltól láthatóan magukra találtak a lilák, átvették a kezdeményezést és egyre veszélyesebben támadtak. A Fradi-kispad mindezt nem nézte tétlenül, a 49. percben hazai időkérés következett, ami jót tett a Ferencvárosnak, ismét kezdték visszavenni a mérkőzés irányítását. Az 54. Perc végén Pál Zoltán ütője akadt el Virág Csaba szájában, a vérző sérülés miatt négy perc emberelőnyhöz jutottak a vendégek. Ekkor mindent egy lapra feltéve, kapusukat is lehozva támadtak, ám ebből a Ferencváros szerzett újabb gólt az 57. percben. A meccs slusszpoénjaként az 58. percben Ojanen lőtte ki már-már szokásához híven mértani pontossággal a ficakot, beállítva ezzel a 6-1-es végeredményt.

Jókor lőttük a góljainkat

   

Így látták az edzők a Ferencváros-UTE meccset.

Dobos Tamás (FTC): “Ezen a mérkőzésen is érezhető volt, hogy kivétel nélkül minden csapat erősödött. Az Újpest másfél harmadig tartotta magát, utána sikerült eldönteni a mérkőzést. Benne volt a a játékban, hogy a lilák magukra találnak, de helyén volt mindenkinek a szíve és az esze, és jókor lőttük a góljainkat, ezzel mindig megfogtuk egy kicsit ellenfelünket. Gratulálok a csapatnak.”

Ancsin János (UTE): “A rutinosabb csapat nyert ma este Pesterzsébeten. Nem játszottunk alárendelt szerepet, két emberelőnyös gólt valamint egy üreskapusat lőtt a Fradi. Tűz nélkül nem tudunk nyerni, javítani kell a támadójátékunkon.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 300 néző. Játékvezetők: Németh, Mayer, Soós, Berger.
Meravy: 95,0% (Budai)
K
Pleszkán: 89,1% (Hajek)
Géczi, Lindquist, Dancsfalvi, Berta, Borbás
1
Maklári, Sommer, Virág, Sweeney, Coleman
Eriksson, Mestyán, Potila, Pál, Kiss
2
Horváth A., Bereczki, Pichler, Papp, Ódry
Wéber, Lencsés, Sijka, Ojanen, Fodor Cs.
3
Vecaj, Kuusk, Reiter, Fekti, Farkas
Lévai, Hegyi, Nagy L., Horváth D., Vaszjunyin
4
Kovács, Dorner, Dömötör, Jankovics
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Fekti Bálint, Ancsin János
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:42 FTC PP Kiss Pál Potila
2-0 33:10 FTC Borbás Berta
3-0 34:39 FTC PP Lindquist Sijka
4-0 44:38 FTC Potila Kiss Pál
4-1 45:44 UTE Fekti Farkas
5-1 56:32 FTC EN Potila Kiss Lindquist
6-1 57:17 FTC SH Ojanen Mestyán Eriksson
47 Kapura lövések száma 20
6 Kiállításpercek 12

Az FTC–UTE képei

 

A nagy küzdelem elmaradt, fölényes ferencvárosi győzelem született az örökrangadón. 22 kép.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Az FTC–UTE góljai

 

A hétfő esti MOL Liga-mérkőzés hét gólja megtekinthető itt.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum