Nem lesz könnyű javítania az Érsekújvárnak

   

Két mérkőzést rendeznek a MOL Liga vasárnapi fordulójában, az Érsekújvár brassói vendégjátéka rangadónak ígérkezik, míg az UTE feltett szándéka a címvédő otthonában folytatni a pontgyűjtést.

A pénteki csíkszeredai vereség után egy másik nehéz ellenfél ellen kell kiköszörülnie a csorbát. A Brassó elleni mérkőzés nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az érsekújvári „odavágón” is csak egyetlen góllal tudtak győzni Lubina mester tanítványai. Mellettük szól, hogy az utazás fáradalmait volt alkalma kipihenni a csapatnak, így 100%-os állapotban várhatják a találkozót. Annál is inkább, mivel az első fordulóban apróbb sérülést szenvedett Marek Uram újra bevethető, péntek után minden valószínűség szerint vasárnap is játszani fog. Bár még nagyon a bajnokság elején járunk, nyilván fontos a felvidéki csapatnak, hogy pénteki vereségükkel vesztett pontok tekintetében utolérték a DAB-ot, az első fordulóban megszerzett előnyük tehát elfogyott. Brassói szempontból is igazi tétre megy majd a játék, hiszen ha Greg Lindqvist csapata nyerni tud, akkor feljön a tabella második helyére és megelőzi az Érsekújvárt.

Lubina-MLA_8347

Greg Lindqvist (ASC Corona Brasov): “Két nap alatt két nehéz mérkőzés vár ránk, de biztosak vagyunk abban, hogy helyt tudunk állni. Először az Érseújvár látogat hozzánk. Amit Szlovákiában tapasztaltunk, amikor nem is olyan rég ellenük játszottunk, bizakodásra ad okot, hogy közel járunk a helyes úthoz, már ami a játékunkat illeti. Elsősorban arra kell odafigyelnünk, hogy többet lőjünk, hatékonyabban tegyük ezt és lehetőleg minél kevesebb egyéni hibát kövessünk el. A liga egyik legerősebb csapata látogat hozzánk, már amennyiben ebben a bajnokságban van értelme erről beszélni, hiszen nagyon kiegyenlített a mezőny, minden mérkőzés nagyon kemény és nehéz. Szeretnénk a szurkolóinkat jó mérkőzéssel és győzelemmel megörvendeztetni. A sérült Imecs kivételével mindenki bevethető.”

Ladislav Lubina (HC Nové Zámky): „Vasárnap utazunk Brassóba, ami már ismerős helyszínnek számít, mivel a nyári felkészülés során egy komoly és színvonalas tornán vettünk itt részt. A Brassói Farkasok nagyon erős csapatot alkotnak, amit a hazai meccsünkön múlt hét pénteken volt alkalmunk megtapasztalni. Azért a csapatomat úgy készítettem fel, hogy a méltóságunkat továbbra is megtarthassuk. Nagyon elégedettek volnánk, hogy ha pontokkal a zsebünkben tudnánk elindulni hazafele.”

A nap másik mérkőzésén az UTE látogat Dunaújvárosba. A papírforma alapján nincs sok esélyük a liláknak, de pénteken Miskolcon bebizonyították, hogy bárki ellen veszélyesek lehetnek. A DAB a HSC elleni kiütéses győzelem után magabiztosan gyűjtötte be a három pontot Pesterzsébeten az idén mindenkire veszélyes Fradi ellen, céljuk nem is lehet más, mint megőrizni vezető helyüket a tabellán. Ebben a szezonban még nem találkozott egymással a két csapat, ez lesz az első összecsapásuk. A hazaiaknál Szappanos továbbra sem játszik, a sorok várhatóan ugyanolyan összetételben kezdenek, mint a Ferencváros ellen. A figyelmesebbek már észrevehették, hogy új fiú tűnt fel az UTE soraiban, Miskolcon mutatkozott be a 23 éves Roscoe Sweeney, aki az Egyesült Államok egyetemi bajnokságában, a Franklin Pierce University színeiben termelte eddig a pontokat, mi több, csapatkapitány is volt az utóbbi két évben. Jelenléte annál is inkább fontos a liláknak, hiszen egy-egy felgyógyuló játékosra mindig jut egy-egy újabb sérült vagy beteg, legutóbb Coleman dőlt ki a sorból. Sweeney érkezésével viszont hosszabb a klub kispadja, ami jól jön a több fronton is ugyanazokkal vitézkedő csapatnak.

Elms vs Bay Path College Women's Basketball

Stephan Lundh (Dab.Docler): „Nagyon jó ligának ígérkezik így néhány forduló után az idei MOL Liga. Kiegyensúlyozottabb lett a bajnokság, ami azt is jelenti, hogy mindenki mindenki ellen képes meglepetésekre. Az Újpest fiatal csapata már tavaly is okozott egy-két kellemetlen percet az élen állóknak, idén pedig épp a legutóbbi fordulóban raboltak pontot a Miskolctól. Nem számít tehát, hogy jelenleg mi vagyunk az elsők, ők pedig az utolsók, száz százalékos erőbedobást várok el a játékosoktól.”

Ancsin János (UTE): “Miskolcon megszereztük első pontunkat, ami örömteli, bár maradt hiányérzet bennünk, hiszen ennél is jobb eredményt is elérhettünk volna. Vasárnap a MOL Liga egyik legerősebb csapatához látogatunk Dunaújvárosba. Nem megyünk feltartott kezekkel, de a realitás az, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Mindenképpen szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, tisztességes mérkőzést játszani, amelynek a végén elmondhatjuk magunkról, hogy mindent megtettünk, nem maradt hiányérzet bennünk. Reméljük, újabb játékosok tudnak csatlakozni hozzánk a sérültek és betegek közül, szeretnénk onnan folytatni, ahol Miskolcon abbahagytuk.”

Brassó–Érsekújvár 9-5

   

Továbbra is első sora és hátvédei tartják versenyben a Brassót.

Az Érsekújvár és az  Csíkszereda elleni két derbi előtti sajtótájékoztatón Greg Lindqvist arról beszélt, hogy előbb-utóbb el kell kezdjék a góllövést a brassói csatárok, ugyanis az első sor csatárait (Saluga-Bonar-Gliga) leszámítva csak védők szerepelnek a házi pontlista élmezőnyében.Mindez nem sokat változott vasárnap este a HC Nové Zámky ellen sem, de úgy néz ki, egyelőre ez is elég a remek szerepléshez.

Bár hamar gólt talált a vendégcsapat – Caladi tunkolta be a korongot valahogy Polc mellett a kapuba – az első harmad felénél Bonar egyenlített. Salugával párban ketten teremtettek három védővel szemben kihagyhatatlan helyzetet, a parádés lerohanásos támadás méltó jutalma volt a gól. Gyors volt a mérkőzés, a nagy iramban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de mind Polc, mind Chovan állta a sarat, többször pedig a befejezés kerülte el a kapukat.

A fordulás után a vendégek hozták el a korongot, és 19 másodperc alatt a hálóba is küldték azt. A kapu mögül Marek Uram hozta be a pakkot az alapvonal elé, és a védők számára észrevétlenül a kapu torkáig settenkedő Nagy Gergő számára gyerekjáték volt a passz értékesítése. Négy és fél perc múlva egy kihagyott helyzetet követően Gliga szerezte vissza a korongot, ügyesen játszotta tisztára magát, majd a kapu előtt üresen álló Salugához passzolt, aki nem is hibázott. A játékrész felétől felgyorsultak az események. Saluga indult meg Wehrs és Nagy Csaba passzával és lőtte ki a hosszú sarkot. Chovan egy kicsit benézte a távolról, jól látható helyről leadott lövést. Kisvártatva Marek Uram hozta tiszta helyzetbe Marek Dubecet egy Ladányi Balázsra jellemző, a védők között a túloldalra átlőtt passzal. Dubec nem is hibázott, ezzel lett ismét egyenlő az állás. Elcserélte magát a Brassó,ám a lehető legjobban jött ki ebből, Péter Róbert indult meg egy eladott koronggal és a bedobókör tetejéről kilőtte a rövid felső sarkot, Chovan látható és érthető bosszúságára. Erre a lövésre is késve reagált a szlovák kapus. És még nem volt vége, kisvártatva brassói emberelőny következett, amelyet ki más, mint az első sor oszlopos tagja, Josh Bonar lőtt be, egy kapu előtti kavarodást követően.

Brassói helyzettel indult a harmadik 20 perc, de Chovan ezúttal a helyén volt. A 45. perc végén Nagy Gergő mehetett el szólóban Marek Uram remek passzával. A csatár nem is hibázott,  ismét egy gól lett a különbség. Ezt követően kétszer is emberelőnybe került az Érsekújvár, de a brassóiak remek védőmunkával mindkettőt kivédekezték. Ahogy kiszabadultak a nyomás alól, egy támadás során Piszarenko lőtt kapura, Chovan botos kesztyűjéről a kapu mögé pattant a korong, Péter Róbert ébredt leghamarabb és a kaput megkerülve a másik oldalon behúzta a korongot a gólvonal mögé. 35 másodperccel később ismét a brassói védők villantak. Nagy Csaba lövése előre jött ki Chovanról, a  kipattanót Hietamaki emelte a kapuba. Az Érsekújvár nem adta fel, két perc sem telt el, amikor Marek Uram kiosztotta negyedik gólpasszát is az este, ezúttal Korytko volt eredményes. Újabb brassói kiállítás következett, újabb brassói kontrával, a három meginduló kék-sárga csatár közül Bonar vállalta magára az ítéletvégrehajtást, irtózatosan nagy gólt lőtt a kék vonalról. Kisvártatva újabb brassói kiállítás következett, Lubina mester időt kért és lehozta Chovant, és mint azt nyájas olvasóink már ki is találhatták, újabb emberhátrányos brassói gól következett, Bonar talált a saját térfeléről az üres kapuba. A végén még Korytko is összeszedett egy kiállítást, de újabb gól nem esett, maradt a teljesen megérdemelt brassói győzelem az utolsó negyedórára teljesen szétesett, botrányosan védekező és gyenge kapusteljesítményt nyújtó Érsekújvár ellen.

Több kiemelkedő teljesítmény is volt a mérkőzésen, Bonar 4+1, Saluga 2+3, Marek Uram 0+4, Nagy G. 2+2 ponttal zárta az estét. Az Érsekújvár 2 meccsen 13 gólt kapott, ez rengeteg, lesz dolga Lubina mesternek a védelem gatyába rázásával.

 

Most jól ki kell pihennünk magunkat

   

Edzői nyilatkozatok a Brassó Érsekújvár elleni győzelmét követően.

Greg Lindqvist, ASC Corona Brasov: “Kilenc gólt lőttünk, és örülünk, hogy a közönség győztesmérkőzést láthatott. Az első sor lőtt 6 gólt a 9-ből. Az aggaszt, hogy 3 gólt is védelmi hibából kaptunk, ezen javítanunk kell. Örülök Péter Róbert fejlődésének, ugyanúgy, mint Saluga, Gliga és Antal Zsombor teljesítményének is. A HSC Csíkszereda ellen is nyerni szeretnénk, most jól ki kell pihennünk magunkat, mert kevesebb, mint 24 óránk van a derbiig.”

Ladislav Lubina, HC Nové Zámky: “Két nehéz meccsünk volt az elmúlt napokban. Jól felkészültünk erre a mérkőzésre, de sajnos elrontottuk a lehetőségeinket. Különösen az emberelőnyök fájdalmasak, hiszen ahelyett, hogy ezekből gólokat szereztünk volna, 3 alkalommal is mi kaptunk gólt lészámfölényben.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1250 néző. Játékvezetők: Gergely, Juhász, Kormos, Székely.
Polc: 88,9% (Fülöp)
K
Chovan: 77,1% (Krajcovic)
Wehrs, Nagy Cs., Saluga, Bonar, Gliga
1
Siska, Kowalczyk, Uram, Nagy G., Dubec Marek
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Péter R., Virág
2
Hrudík, Baron, Caladi, Weissmann, Stefanka M.
János, Oprea, Zsók, Petres, Antal
3
Pavesic, Zajac, Korytko, Stefanka O., Ruzicka
Mastaleriu, Márton, Dumitru, Bálint, Péter Zs.
4
Král
Greg Lindqvist
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:40 NZÁ Caladi
1-1 11:57 BRA Bonar Saluga
1-2 20:19 NZÁ Nagy G. Uram Dubec Marek
2-2 24:49 BRA Saluga Gliga Bonar
3-2 29:22 BRA Saluga Wehrs Nagy Cs.
3-3 32:14 NZÁ Dubec Marek Uram Nagy G.
4-3 36:01 BRA SH Péter R. Gliga Nagy Cs.
5-3 38:11 BRA PP Bonar Wehrs Molnár
5-4 44:47 NZÁ Nagy G. Uram
6-4 52:59 BRA Péter R. Piszarenko Molnár
7-4 53:34 BRA Hietamaki Nagy Cs. Saluga
7-5 55:31 NZÁ Korytko Uram Nagy G.
8-5 56:43 BRA SH Bonar Saluga
9-5 58:06 BRA EN Bonar Gliga
36 Kapura lövések száma 45
16 Kiállításpercek 10

A Brassó–Érsekújvár képei

   

14 gólt hozott a brassói rangadó. Galéria.

A Brassó–Érsekújvár góljai

 

A 14 gólt hozó MOL Liga-rangadó összefoglalója.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 15., hétfő
ROM 17:30 BRASTE 4-1VÉGE
EL 20:30 MACVC2 7-0VÉGE
  • M4 SPORT
január 16., kedd
ROM 17:00 GALSCC 1-7VÉGE
U20 17:00 MISPEF 3-2VÉGE
ROM 17:30 STEBRA 
január 17., szerda
U18 17:15 ETOUTE 4-3VÉGE
MK 18:30 MISFTC 5-1VÉGE
U18 18:40 VASKMH 0-3VÉGE
MK 20:15 MACUTE 4-5 HVÉGE
  • M4 SPORT
január 18., csütörtök
U20 14:15 OHCKMH 5-4 HVÉGE
U18 15:30 PEFGEP 15-2VÉGE
U20 17:40 VASSLL ÉLŐ
U20 17:45 ZNOMAC ÉLŐ
U20 18:45 UTEDHK 
január 19., péntek
KHL 17:30 AKBSBA 
  • SPORT 2
ROM 17:30 BRAGAL 
ROM 17:30 STESCC 
január 20., szombat
EWHL   SAVKMH 
U18 11:30 GEPZEG 
U18 13:40 KMHMIS 
KHL 15:00 SZKAMR 
  • SPORT 2
U18 16:15 KACAVS 
MK 17:15 MISUTE 
  • M4 SPORT
ROM 17:30 BRAGAL 
DEBL 17:45 MARGEP 
U18 18:15 UTEOKW 
ROM 18:30 SCCSST 
U18 19:10 VASETO 
EBEL 19:15 RBSAVS 
U18 20:00 ZNOMAC 
január 21., vasárnap
ROM 10:30 SSTSCC 
U18 13:30 KACMAC 
U18 14:20 MISOKW 
U18 14:30 RBSAVS 
U18 16:00 ETOVSV 
EBEL 17:30 DECAVS 
január 22., hétfő
EL 17:30 BRAVC2 
EL 20:00 TITFTC 
  • M4 SPORT
január 23., kedd
VIS 18:00 NITMIS 
  • SPORT 2
január 24., szerda
U18   AVSMAC 
EL 18:00 FTCTIT 
EL 18:00 SCCVC2 
U18 19:05 EHLKMH 
január 25., csütörtök
U18   MISKMH 
U18   UTEVAS 
U18   ZEGPEF 
U20   UTEOHC 
U20 17:40 VASG99 
Partnerünk