Josh Harris a Devils új tulajdonosa

 

A tulajdonosváltást csütörtökön jelentették be, miután az NHL igazgatótanácsa is áldását adta az ügyletre.

Nem történt meglepetés, a hírek szerint Harris, pontosabban az általa vezetett befektetői csoport 320 millió dollárt fizetett a klubért. Az eddigi tulajdonos, Jeff Vanderbeek is megtarthatott egy kisebb tulajdonrészt és feladatot is kap a klubnál. Lou Lamoriello, aki 1987 óta van a csapatnál és eddig három Stanley-kupa győztes csapatot épített fel, marad general manager, ezen felül elnök is lesz. A klub irányítását Scott O’Neill végzi majd.

A Devils azt követően került bajba, hogy egyre magasabbra csaptak az adósságok hullámai. Egyes források szerint ezek mértéke meghaladja a 300 millió dollárt. A Forbes által decemberben 205 millió dollárra taksált csapat korábbi tulajdonosa, Jeff Vanderbeek anyagilag nem áll valami fényesen, ráadásul csapata is és a szintén az ő tulajdonában álló, a csapat mérkőzéseinek otthont adó Prudential Center is masszív veszteségeket termel. Csak a ligának 25 millió dollárral tartoznak, ami év végére akár az 55 millió dollárt is elérheti. A klub tehát közel állt ahhoz, hogy csődöt jelentsen, akár bejut a következő szezonban a playoffba, akár nem.

devils

Az új tulajdonosnak számos problémát kell megoldania, ha nem akar egy egyre gyarapodó adósságállományt termelő csapatot finanszírozni. Először is rendbe kell tenni a csapatot. Bár a Devils az elmúlt két évtizedben kimondottan jó eredményeket tud felmutatni, hiszen ötször jutott döntőbe és ebből háromszor nyert, az utóbbi időben, nyilván a pénzügyi nehézségek miatt is, meghatározó játékosok hagyták el a klubot, köztük Kovalcsuk és Parise. A második legjelentősebb gond az aréna kihasználtsága. Hiába van a Devilsnek lelkes szurkolótábora, képtelenek tartósan megtölteni a Prudential Centert, amin mindenképpen változtatni kell, ha nyereségesek akarnak lenni.

Ugyanakkor ha valaki képes ezekkel a feladatokkal megbirkózni, akkor a 2,3 milliárd dollárra taksált vagyonnal rendelkező Harris és a mögötte álló befektetői csoport mindenképpen. Többek között övék az NBA-ben érdekelt Philaldelphia 76ers kosárlabdacsapat is.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum