Sebők keményen készül az SM-liigára

   

Sebők Balázs óriási szezonon van túl, de most sokkal nagyobb feladat előtt áll, az igazi áttörés éve következhet.

Kiemelkedett a finn juniorbajnokságból, meghívót kapott a felnőtt válogatotthoz, eközben finnországi csapata, a Karpat Oulu hároméves profi szerződést kötött a magyar csatárral. Így a Kisstadionból és a MAC ifjúsági csapatából indulva 4 év alatt álmai kapujába ért. Belépni azonban még nehezebb lesz, mint eddig eljutni.

A Karpat ugyanis nagyon erős játékoskerettel vág neki a szezonnak, jelenleg 19 csatár áll a 36 éves Lauri Marjamaki vezetőedző rendelkezésére. Köztük egykori NHL-esek, világbajnokok, KHL-t megjárt harcosok. Sebőknek kezdetben nyilván nem velük kell megküzdeni a helyért, hanem valahol a negyedik sor környékére kéne tudni odaérnie. A képlet úgy tűnik adott, a 19 csatárból 7-en 1992?1994 között születtek, ennek a brigádnak kell az élére kerülni egy SM-liigás pozícióért.

Sebok

Tisztában van a feladat nagyságával a fiatal magyar támadó is, éppen ezért kőkeményen készült a nyáron a feladatra. A felkészülés jövő hétfőn kezdődik Finnországban, és pénteken máris sor kerül az első felkészülési mérkőzésre. “Éppen ezért hamar formába kell majd lendülni” ? mondta a jelenleg Magyarországon készülő Sebők Balázs a Jégkorongblognak. A nyár szokásosan telt. “Idén is megkaptam a 6 hetes programomat, amit követnem kellett a felkészülés során. Így egy héttel a közös felkészülés megkezdése előtt azt mondhatom, jól sikerült az alapozás, jó erőben, de kipihenten, jó formában megyek vissza.”

A csapatba kerülés esélyeiről nem sokat tud még mondani. “Nehéz lenne most megmondani, hogy milyen esélyeim vannak, mivel mérkőzést még nem játszottam a felnőtt csapatban. De nyilván rettentő nehéz dolgom lesz, első évesként nagyon nehéz beverekedni magamat az első keretbe. De remélem, a sok munka a jövő szezonban is kifizetődik majd, így lesz lehetőségem az SM-liigában is minél több szerepet kapni.?

A tavaszi ígéretek alapján jó eséllyel játéklehetőséghez jut a legrangosabb nyári nemzetközi kupa, a European Trophy-meccseken a 15-ös számmal játszó magyar. “Remélhetőleg játszani fogok, de most még ezt sem tudom biztosan állítani. Amit biztosan tudok, hogy a felkészülés alatt meg fogom kapni a lehetőséget bizonyításra, így könnyen elképzelhető az is, hogy be fogok tudni öltözni European Trophy-mérkőzésekre is.”

Természetesen 19 évesen nem jelent gondot, ha nem az élvonalban játszik az ember. “Ha nem sikerülne beverekednem magam az állandó keretbe, akkor nagy valószínűséggel visszajátszom majd a juniorokhoz. De könnyen elképzelhető, hogy kölcsönbe adnak a másodosztályba, a Mestisbe. Ez is majd idővel kiderül. Biztos vagyok abban, hogy mindig a lehető legjobb helyre tesznek, nekem csak az a dolgom, hogy dolgozzak és a maximumot nyújtsam, bárhol is leszek. Ez jó érzés.”

Sebők ez évben még játszhat a magyar juniorválogatottban a világbajnokságon. A miskolci eseményre szíve szerint hazalátogat. “Természetesen szeretnék ott lenni a vb-n, ha az edzői stáb is úgy gondolja majd, hogy helyem van a válogatottban. Remélem, kint is úgy alakul a szezon, hogy probléma nélkül el tudok jönni.”

Magyar mezőnyjátékos még nem lépett jégre a finn élvonalban, a kapusok közül is csak Hetényi Zoltánnak van 7 meccse. Szeptembertől azonban ha minden jól megy, három magyar jégkorongozónak is szurkolhatunk. Sebők Balázs mellett Hári János (HIFK) és Hetényi Zoltán (Tappara) is SM-liigás csapat tagja.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum