Gebei Péter profi játékvezető lett

 

Újabb tekintélyes sportdiplomáciai és szakmai sikert tud felmutatni a magyar jégkorong-játékvezetés. Azok után, hogy Beck Péter bekerült az IIHF 26 tagú elit játékvezetői ellenőri körébe, ezúttal Gebei Péter kapott jelentős elismerést: az EBEL három professzionális játékvezetőjének egyike lehet.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-liga nemcsak a játék, hanem a játékvezetés színvonalának emelése mellett is elkötelezett, így úttörő lépésre szánták el magukat az illetékesek. Az elmúlt években nyújtott teljesítményre alapozva profi szerződést kínáltak három vezetőbírónak: az amerikai Shane Warshaw-nak, a német Ladislav Smetanának és Gebei Péternek.

gebei

?Az, hogy egy magyar játékvezetőnek hivatásos szerződést kínál az osztrák liga, a teljes magyar játékvezetői karnak jelentős elismerés. Bár sokan ennek ellenkezőjét szeretnék láttatni, mégis jó úton jár a magyar bíróképzés, és minden ilyen lépés segítheti a fiatalok fejlődését, hiszen láthatják: van perspektíva a játékvezetésben? ? kommentálta a döntést Gebei Péter.

A magyar sípmester 1+1 éves szerződést írt alá. A liga professzionális hozzáállását jelzi, hogy ? a jégkorongsportban nem általános módon ? az egy éves szerződés alatt valóban 12 hónapot kell érteni, emellett szolgálati gépkocsi és szállásköltség-térítés is jár a munkához. Így valóban csak a feladatra kell koncentrálni, amely egyébként igen sokrétűnek ígérkezik. ?A szezonban 60 mérkőzést kell vezetni, emellett ki kell, hogy vegyük a részünket a játékvezetők képzéséből, értékeléséből. Ellenőri teendőket is ellátunk az EBEL U20 és az EBEL U18 mérkőzéseken.?

A profi szerződés nem jelenti azt, hogy a hazai bajnokságokban nem láthatjuk majd Gebei Pétert. A liga előzetes engedélyével akár Mol Ligás találkozókat is vezethet (természetesen azokat, amelyek nem ütköznek az EBEL menetrendjével), és ugyanez vonatkozik az IIHF válogatott rendezvényekre is.

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum