A német szövetség törölte a Bundesliga 2-t

   

Miután a június 7-én lejárt (második) határidőig mindössze két klub adta be jelentkezését, a német szövetség a másodosztályt törölte.

Csak a szövetségi kötődésekkel rendelkező SC Riessersee és az ESV Kaufbeuren adta be jelentkezését a DEB-hez, a DEL II-be vágyó másodosztályú csapatok továbbra is kitartanak amellett, hogy egy olyan bajnokságban szeretnének játszani, amelynek nincs köze a szövetséghez. A német szövetség képviselői a kialakult helyzetben úgy döntöttek, hogy törlik a Bundesliga 2 2013/14-es szezonját, a jelentkező két klub pedig visszarakják az Oberliga Südbe, azaz a harmadosztályba.

Mint ismeretes, a szövetség (DEB) komoly harcban áll a másodosztályú klubokkal, amelyek saját kezükbe szeretnék venni a sorsuk irányítását, és önállóan rendeznének bajnokságot DEL II néven. A szövetség ezt minden eszközzel igyekszik megakadályozni, a másodosztály regnáló bajnokaként a Kontinentális Kupában is indulási jogot szerző Bietigheim Steelerst például nem engedte indulni a második legrangosabb európai kupasorozatban. Ez nem szegte az érintett csapat kedvét, ebből is látszik, megkövesedtek az álláspontok. Márpedig a DEB nem enged, így például nem írja alá a szakadár csapatok sárga kártyáit, tehát azok nem igazolhatnak külföldről.

A másodosztályú csapatok által alkotta szervezet, az ESBG, miután a konfliktus tárgyalásos úton történő rendezésére irányuló minden kísérlet kudarcba fulladt, nem lát más lehetőséget a megoldásra, így a szövetségi bírósághoz fordult, kérve a testületet, hogy a jog erejével válassza le őt a DEB-től. Az ügyben most először megszólalt a német első osztály, a DEL képviselője is. Jürgen Arnold elnök kijelentette, hogy támogatják a másodosztályú csapatok törekvéseit, tárt karokkal fogadják a DEL II megalakulását, amelyet a szurkolók túlnyomó többsége is támogat. Bár az ESBG gyors bírósági ítéletben bízik, az egyelőre nem látszik, hogy ezt mire alapozza. Tárgyalási időpont mindenesetre még nincs kitűzve.

Továbbra is kérdéses tehát, hogy Vas Márton, Rich Chernomaz és Tim Kehler csapata, a Löwen Frankfurt melyik ligában versenyez szeptembertől.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum