A Jégkorongblog az új Origónak is partnere

   

Rövid körültekintés: hol tartunk, mit értünk el, hová megyünk, mit gondolunk.

Kedd este óta már az Origo sem a régi. Az eddig is folyamatosan átalakuló tartalommal jelentkező hírportálra rá sem lehet ismerni, új dizájnt kapott, lépést tart a korral. Egy valami változatlan: január közepe óta tartó együttműködésünk folytatódik. Reményeink szerint ez mindenkinek jó hír. Áprilisban ? a budapesti világbajnokságnak is köszönhetően ? újabb rekordot értünk el közösen, a korábbi olvasottsági adatokat jelentősen meghaladva 136 ezer egyéni felhasználóhoz jutottak el a jégkorongvilág hírei rajtunk keresztül, 30 nap alatt több mint 2,1 millió oldalt töltöttek le olvasóink a Jégkorongblogról.

Az új rendszerben is számítunk egymásra. Nagyon fontos számunkra, hogy híreink továbbra is megjelennek az Origo 24 óra rovatában, a világ legfontosabb hírei között. A hokivilág cikkei pedig külön fület kaptak a fejlécről elérhető sportrovatban.

Ugyanakkor nagyon fontos szót ejteni arról is, hogy Magyarország vezető híroldalai is egyre komolyabban és színvonalasabban foglalkoznak kedvenc sportágunkkal. Távozásunk után sem állt meg a hokisélet az Indexen. Továbbra is kiemelten tárgyalják a magyar és a nemzetközi eseményeket, mi több, az egyik legszínvonalasabb NHL-ről szóló felületet hozták létre korábbi harcostársunk, örökös barátunk, Ryan O?Brian révén, Powerplay-blog néven. A Nemzeti Sport aktivitása is jelentőset lépett előre az elmúlt években ? úgy a papír alapú, mint az elektronikus kiadás ?, szerencsére a sportághoz pozitívan viszonyuló, elkötelezett és érdeklődő arcok viszik a prímet. Szűcs András az írott, Kibédi Péter és kis csapata a videós megjelenések területén. Ha az online világát elhagyva megállapítjuk, hogy mindkét nagy sportadó komoly idősávot tölt ki hokimeccsek közvetítésével, hovatovább az elmúlt két évben soha nem látott mennyiségű magyarországi mérkőzés került képernyőre, akkor megint csak van minek örülnünk.

Egy jelentős hiányérzetünk van a hátunk mögött hagyott szezonnal kapcsolatban. Megszűnt ? vagyis legyünk optimistábbak: átmenetileg szünetel ? az egyetlen tematikus hokimagazin, a Pakk. A Péter Emese szerkesztette félórás sportági magazinműsor hiánypótló jellegű, egyszersmind rendkívül színvonalas volt. A Pakk finanszírozási nehézségek miatt a 2012/13-as szezonban sajnos csak novemberig kerülhetett képernyőre. Pedig Jakab Gyula operatőr mozgóképeit ugyanolyan szívesen néztük, mint Mudra László fotóit. A néven nevezett három kolléga munkája szintén olyan értéket teremtett a magyar jégkorong mezőjében, amelyre megítélésünk szerint hosszú távon szüksége van a sportágnak.

A konkurencia a mi értelmezésünkben nem ellenfél, hanem egymást inspiráló, kiegészítő, segítő (munka)környezetet teremtő erő. Voltaképpen éppen azért jött létre a Jégkorongblog 2007-ben, mert az alapítói nagyon kevés érdemi információhoz jutottak kedvenc sportágukról. Ha van közünk ahhoz, hogy ma ott tartunk, ahol fent írtuk, már elértük célunkat. Ez nem jelenti azt, hogy megelégedve megállnánk, sőt! Jön a nyár, kicsit pihenünk, összekapjuk magunkat ? félelemre nincs ok, minden fontos hírt megírunk ?, és augusztustól újult erővel vágunk neki az új Jégkorongblog második szezonjának.

Köszönjük az eddigi érdeklődést és bizalmat. Hajrá, Magyarország!

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum