Őrült meccsen szépített az Ottawa

 

Ami sikerült a Senatorsnak, nem jött össze a Rangersnek. Míg a kanadai csapat megnyerte az első mérkőzését a második körben addig a Parkőrök másodszor is kikaptak Bostonban.

Ottawa Senators ? Pittsburgh Penguins
Igazi kapusparádét és ennek eredményeként mindössze három gólt hozott a Pens?Sens párosítás harmadik mérkőzése Ottawában. A hazai kapuban Craig Anderson 49, kollégája Tomas Vokoun 46 védéssel fejezte be a találkozót. A két hálóőrnek köszönhetően az első gólra egészen a második harmad utolsó előtti percéig kellett várni, amikor Tyler Kennedy talált be a Anderson kapujába. Hiába tett meg mindent a Senators a győzelemért, nem tudta bevenni Vokounk kapuját, sőt másfél perccel a vége előtt mindenki elkönyvelte a Penguins győzelmét, ugyanis a vendégek emberelőnybe kerültek. A hazaiak azonban nem így gondolták, lehozták a kapust és öt az öt ellen emberhátrányban Michalek álompasszából a pályafutása 50. playoff gólját szerző kapitány, azaz Daniel Alfredsson egyenlített. A ráadás első felvonásában mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek a győztes gól megszerzésére, de egyik csapat sem tudott betalálni. A második hosszabbítás legelején hatalmas esélyhez jutott a Pittsburgh, de nem tudta kihasználni Phillips kiállítását, nem úgy az Ottawa, amely Niskanen kisbüntetését Colin Greening révén váltotta gólra, megszerezve a győzelmet. Folytatás csütörtökön hajnalban ugyanitt.

Boston Bruins ? New York Rangers
Hiába játszott jobban 40 percig a vendég Rangers, impotens emberelőnyös játékának (ismét ötből semmi) és Tuuka Rask bravúrjainak köszönhetően sima vereséget szenvedett. A Boston a semmiből előhúzott, de ismét remekül játszó újonc hátvéd Torey Krug révén szerzett vezetést a hatodik minutumban, amire két és fél percen belül jött a válasz Callahan révén. A második harmadot is egy gólváltás vezette fel, a harmadik percben Campbell góljára egy percen belül a rájátszásban először eredményes Nash felelt. Hiába játszott jobban ebben az időben a vendégcsapat, a harmad közepén egy négy a négy elleni szituációban elkövetett súlyos védekezési hibát Johnny Boychuk büntetett meg, harmadszor is vezetéshez juttatva a Mackókat. A záró játékrészben mindössze 26 másodpercet kellett várni az első gólra, amikor a Boston teljes egészében lemásolta az első meccs győztes gólját. Bergeron húzott el a jobb oldalon, centerezését pedig Marchand pofozta be közelről a hálóba. A kétgólos hátrányban lévő New York már nem tudott újítani, Milan Lucic pedig az 53. percben megadta a kegyelemdöfést. Az 5-2-es győzelem azt jelenti, hogy a két csapat legutóbbi 26 mérkőzéséből mindössze a második olyan született amelyen két gólnál nagyobb volt a különbség. Folytatás szerda hajnalban a Gardenben, ahol a Rangers győzelmi kényszerrel lép jégre.

2013. május 19.:

Boston?NY Rangers 5-2 (videó)
G.: Krug, Campbell, Boychuk, Marchand, Lucic ill. Callahan, Nash

Ottawa?Pittsburgh 2-1 (videó)
G.: Alfredsson, Greening ill. Kennedy

Főcsoport-elődöntők:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?Ottawa (7.) 2-1
Boston (4.)?New York Rangers (6.) 2-0

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Detroit (7.) 1-1
Los Angeles (5.)?San José (6.) 2-1

Főcsoport-negyeddöntők:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?New York Islanders (8.) 4-2
Montreal (2.)?Ottawa (7.) 1-4
Washington (3.)?New York Rangers (6.) 3-4
Boston (4.)?Toronto (5.) 4-3

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Minnesota (8.) 4-1
Anaheim (2.)?Detroit (7.) 3-4
Vancouver (3.)?San José (6.) 0-4
St. Louis (4.)?Los Angeles (5.) 2-4

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum