A juniorkapitány átállt a csíkos oldalra

 

A szombati Most mutasd meg nap nemcsak a fiatal jégkorongozók, hanem a játékvezetőknek jelentkezők számára is lehetőséget adott a bizonyításra, áll a JT-től kapott sajtóanyagban. A reménybeli bírók között ismerős arcot is felfedezhettünk: Arany Máté, a juniorválogatott csapatkapitánya játékvezetőként tette próbára magát.

Idén két szakaszból áll a játékvezetőnek jelentkezettek kiválasztása: az elméleti előadások és jeges felmerők után egy héttel, múlt szombaton már élesben is helyt kellett állni. Tizenkét leendő játékvezető kapott esélyt arra, hogy az MMM nap hat mérkőzésén egy-egy tapasztalt bíróval párban harminc perc erejéig maga is bíráskodjék.

Az újoncok között volt Arany Máté is, a Sapa Fehérvár AV19 EBYSL-bajnok, juniorválogatott jégkorongozója, aki igen motiváltan állt új feladata elé. “Ki szerettem volna próbálni, hogy milyen a jégen lenni más szerepkörben, nem játékosként. Nagyon élveztem ezt a harminc percet, teljesen újszerű élmény volt számomra, egészen másra kell figyelni, máshogy kell helyezkedni.”

A tehetséges hátvéd természetesen elsősorban a játékos-pályafutására összpontosít a jövőben is, de egyáltalán nem kizárt, hogy a Fehérvári Ördögök mezén kívül zebracsíkos mezben is láthatjuk a jégen a következő idény folyamán. “Szeretném letenni a bírói vizsgát, és részt venni a játékvezetők augusztusi edzőtáborában is. Az MMM-napon kapott visszajelzés szerint jó úton haladok, azonban, hogy ez mire lesz elég, majd az edzőtáborban dől el. Ha a versenyprogrammal összehangolható, azon leszek, hogy megbízást kapjak néhány mérkőzésre, mert kimondottan megtetszett a játékvezetés” ? mondta bizakodva a fiatal sportoló.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum