Alakul az utánpótlás a játékvezetőknél is

   

Szombaton kezdetét vette a Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesületének többlépcsős bevonó programja, amelyen több mint húszan vettek részt az ország minden tájáról.
A korábbi években négy héten át többórás elméleti képzés jelentette az új játékvezetők képzésének első elemét, ezúttal azonban korszerűbb és átgondoltabb módszerekkel zajlik a jelöltek kiválasztása és felkészítése.

Szombaton a Metodikai Központban gyülekeztek a reménybeli hokibírók, ahol a délelőtti elméleti alapozást követően a jégen kellett számot adniuk korcsolyázótudásukról a jelentkezőknek, majd több csoportban folytatódott a munka, kiváló technikai feltételek mellett.

A feszesre szervezett, intenzív nap végén mindenki személyre szóló visszajelzést kapott az erősségeiről és a további fejlesztendő területeiről, így az előttünk álló hónapok sem telnek majd tétlenül.

Nagy Attila, az MJJE elnökségi tagja pozitívan értékelte a látottakat: “Az Egyesület számára nagy öröm, hogy ilyen sokan és ilyen messziről is eljöttek, hogy játékvezetőként segíthessék a magyar jégkorongot, közöttük számos egykori jégkorongozó. Biztos vagyok abban, hogy amennyiben az edzőtábori feladatokat sikeresen teljesítik, akkor többeket a jövő évben már a pályán is láthatunk – ezzel a céllal folytatjuk a képzést.”

A legígéretesebb jelöltek jövő szombaton Pesterzsébeten a “Most Mutasd Meg” napon élesben is képet kaphatnak a játékvezetői munka gyakorlati oldaláról. A tanfolyam az augusztusi edzőtáborban zárul.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum