DEL II lesz a 2. Bundesligából?

 

A nyári szünetben forrong a német hokistársadalom. A 2. Bundesliga csapatai és vezetői kenyértörésre vinnék a dolgot a német jégkorong-szövetséggel, és saját kezükbe vennék sorsuk irányítását. Az újonnan életre hívandó DEL II-be készül a Löwen Frankfurt is, Rich Chernomazzal és Vas Mártonnal.

Alexander Jäger, a 2. Bundesliga igazgatója azonnali hatállyal lemondott. “Hogy legyen jövője a német profi jégkorongnak, és úgy általában a jégkorongsportnak, csak egyetlen megoldás jöhet szóba, mégpedig az, hogy a másodosztály kikerül a Német Jégkorong Szövetség (DEB) fennhatósága alól ? mondta az eishockeynews portálnak,? pont ugyanúgy, ahogy 1994-ben az első osztály, a DEL is megtette. Nem lesz egyszerű, de a legszilárdabb meggyőződésem, hogy szükség van erre a lépésre. Ilyen körülmények között elkerülhetetlen és logikus következmény, hogy lemondjak a DEB (Német Jégkorong Szövetség ? HBlog) által vezetett ESBG (ez a szervezet irányítja jelenleg a 2. Bundesligát ? HBlog) vezetéséről.”

Jäger tovább is ment, meglátása szerint elkerülhetetlen volt ez a lépés, és szövetségeseivel egyben bele is kezdett egy gazdasági társaság megalakításába, amely a DEL-lel együtt a német profi jégorongsport fejlesztését tűzte ki céljául. “A német jégkorongsportot nézve az elmúlt évek legfontosabb szerkezeti változása áll előttünk ? mondta Jäger. ? Biztos vagyok abban, hogy a másodosztályú klubok jövője a DEL II megalakulásán múlik.”

Az elmúlt héten Heilbronnban meg is alakult a DEL II GmbH, azaz a másodosztályt üzemeltetni hivatott kft. A lépés előzménye a másodosztályú klubok április közepi szavazása, ahol nagyon világos többség alakult ki abban a kérdésben, hogy a klubok vegyék a saját kezükbe az ügyeik irányítását és hozzák létre a DEL II-t. A cél egyértelmű: a másodosztály a DEL-lel együttműködve jobb marketinghez, egészségesebb gazdasági alapokhoz jusson.

DEL logo

A szavazást követően a Heilbronner Falken menedzsere, Ernst Rupp jegyeztette be a céget, akinek meglehetősen sarkos véleménye van a DEB-ről. “Nem véletlenül történt mindez ? mondja. ?  Évek óta hajtogatom, hogy a DEB-vel nem lehet tovább együttműködni az eddigi módon. Harnos úr (a DEB elnöke ? HBlog) rendszeresen hülyét csinált belőlünk, előbb illegális ligának minősítette a DEL-t, amikor a feljutás és a kiesés ügyében akartunk előrelépni, majd együttműködési megállapodást írt alá velük.

Az új kft.-ben 17 üzletrész van, egy közülük a DEL-é lesz, a maradék 16 a csapatoké. A DEB vezetői nyilván mindent megpróbálnak, hogy megakadályozzák a folyamatot, be is jelentették, hogy sem az ESBG-vel, sem egyetlen utódszervezettel nem fognak együttműködni. Teszik mindezt annak érdekében, hogy blokád alá vegyenek bennünket. De meg kell értsék, hogy mi nem a DEB-et akarjuk kifúrni, pusztán a DEL-lel szeretnénk összekötni magunkat. A két profiligának együtt kell dolgoznia. Nem félünk attól sem, ha illegális ligának minősítenek bennünket. Így volt ez a DEL-lel is. Lehet, hogy egy-két egyesület nem jön velünk ezen az úton, de ha lesz is ilyen, akkor is csak néhány. Ezen az úton nem lehet többé feltartóztatni bennünket. Természetesen előbb vagy utóbb szeretnénk, ha lehetséges lenne a kiesés és a feljutás a DEL és a DEL II között, ahogy azt is szeretnénk biztosítani, hogy a harmadosztály, az Oberliga legjobbja feljuthasson a DEL II-be. A DEB nem teheti meg, hogy letérít bennünket az utunkról.”

A DEL II-ben a 2. Bundesliga 13 csapata helyett a 16 fennmaradó üzletrésznek megfelelően 16 csapat indulása várható. Az egyik közülük éppen a Löwen Frankfurt lehet, amely 5 éven át Rich Chernomazt foglalkoztatja sportigazgatóként, és amely hétfőn leigazolta Vas Mártont is. “Mindannyian azt reméljük, hogy az újonnan alakuló DEL II-ben indulhatunk az ősszel” ? mondta erről Chernomaz az eishockeynews.de portálnak. A Löwen szóvivője, Matthias Scholze ennyit tett hozzá: “Világos, hogy ha megkérdeznek bennünket a DEL II indulásról, akkor igent fogunk mondani.”

Chernomaz Frankfurt

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum