Bajban a bajnok

 

Négy mérkőzéssel folytatódott a playoff, két mérkőzést játszottak keleten, kettőt nyugaton és mindkét konferenciában egy hazai és egy vendégsiker született. A vereséget szenvedő két vendégcsapat között ott volt a címvédő Los Angeles is, amely újabb kudarcával 0-2-re áll a St. Louis ellen.

Montrel Canadiens (2.) ? Ottawa Senators (7.)

Craig Anderson fantasztikus teljesítményének köszönhetően az Ottawa nyerni tudott a széria első mérkőzésén és elvette a Montreal pályaelőnyét. A Canadiens hiába zúdított playoff-rekordot jelentő 50 lövést a Senators kapujára, csak két alkalommal tudta bevenni Anderson ketrecét, de akkor alig egy perc alatt. A két hazai gól mellett, sajnos volt egy negatív eseménye is a mérkőzésnek a második húsz percben, a Habs elvesztette dán játékosát Lars Ellert, akit Eric Gryba bontott le brutális módon. A záró játékrészben a centerét vesztett Canadiens visszavett a tempóból, de a remekül küzdő Ottawa ellen nem tudta megtartani előnyét a mérkőzésé végére. A ?kisebbik? kanadai csapat kevesebb, mint kettő perc leforgása alatt megfordította az eredményt, így a hatodik perc elején már 3-2-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A kegyelemdöfést végül az ex-montreali Guillaume Latendresse adta meg, akinek minden mozdulatát hatalmas búúzás fogadta. Folytatás holnap hajnalban Montrealban.

Washington Capitals (3.) ? New York Rangers (6.)

Borzalmas játékvezetés mellett, de megérdemelten nyerte a Washington a párharc első mérkőzését a NY Rangers ellen. Akárcsak Montrealban, itt is a remek kapusteljesítmény döntött, mégpedig Brayden Holtbyé, aki 35 lövést hárított, és ha bajban volt, akkor vagy a kapuvas segítette ki, vagy a bírók. A mérkőzésen Carl Hagelin szerezte meg a vezetést a New Yorknak az első játékrész hajrájában, amit Alekszandr Ovecskin egyenlített ki a második húsz perc elején, emberelőnyből. Az orosz szélsőnek ez volt a 31. találata a rájátszásban, amivel megdöntötte Peter Bondra korábbi franchise-csúcsát. A Rangers a góltól megroggyant, mint egy bokszoló, még egy öt a három elleni előnyt sem tudott kihasználni. A Capitals viszont élt a lehetőséggel és néhány perccel később 46 másodperc alatt kétszer is mattolta a Henrik Lundqvistot, először Marcus Johansson, majd Jason Chimera révén. Utóbbi játékosnak ez volt pályafutása nyolcadik rájátszásbeli találata, amelyből a hatodikat szerezte a Rangers ellen. A záró harmadban már nem történt említésre méltó esemény, a Washington remekül védekezve megtartotta előnyét és 1-0-ra vezet a párharcban. Folytatás szombaton magyar idő szerint délután fél hétkor.

St. Louis Blues (4.) ? Los Angeles Kings (5.)

Bajban a bajnok, röviden így lehet összefoglalni a Los Angeles helyzetét, miután másodszor is 2-1 arányú vereséget szenvedett a St. Louis otthonában. A Kings semmit nem akart a véletlenre bízni és rögtön támadólag lépett fel. Mezőnyfölénye a harmad felénél érett be, amikor Dustin Brown kettős emberelőnyben vette be Brian Elliott kapuját. A Kings tartotta a tempót a második húsz percben is, de mint később kiderült, ez volt a Los Angeles egyetlen találata, mert az ismét remek napot kifogó és a mérkőzés legjobbjának választott Elliott eszén ezután képtelenek voltak túljárni. A záró harmadban a fáradni látszó Kings felett átvette az irányítást a St. Louis és Patrik Berglund szerencsés vagy vitatható góljával egyenlítettek a hazaiak. A mérkőzés végén már mindenki az újabb hirtelen halálra készült, amikor 51 másodperccel a vége előtt érkezett Barret Jackman, és pályafutása első playoff-találatával eldöntötte a második mérkőzést. A csapatok most átköltöznek Los Angelesbe, ahol szombaton folytatják a csatát.

Anaheim Ducks (2.) ? Detroit Redwings (7.)

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Detroit hagyja kiénekelni a korongot a polip szájából. A Red Wings 3-0 és 4-1 után hagyta visszajönni ellenfelét és majdnem ráfázott a harmadik harmadbeli könnyelmű játékára. A mérkőzés egyébként álomszerűen indult a vendégek számára, hiszen az ötödik percben már két góllal vezettek, amit a második harmad második percében még eggyel megtoldottak. A Ducks nem adta fel, Koivu révén egyenlített, de a záró harmad első percében Johan Franzen második találatával ismét visszaállt a háromgólos különbség. Ennél a pontnál talán mindenki más elkönyvelte volna a vereséget, ám az Anaheim óriási hajrába kezdett, és 10 perc alatt ledolgozta hátrányát. Mivel több gól nem esett 4-4 után, kezdődhetett a hirtelen halál, amelyben óriási esélyhez jutott a Red Wings. Sheldon Souray kiállítása áthúzódott a hosszabbításra, a Detroit pedig nem hibázott, egy másodperccel a büntetés vége előtt Valtteri Filppula álompasszát Gustav Nyquist váltotta gólra. A Detroit egyértelműen az emberelőnyös csapatrésznek köszönheti a győzelmét. Hatból hármat használt ki az autóvárosi csapat, ami önmagában is remek teljesítmény, de ha idevesszük, hogy a Red Wings játszott a leggyengébben idegenben emberelőnyben, akkor különösen felértékelődik ez a három találat. A két társaság most Detroitba utazik, ahol szombaton lépnek ismét jégre.

2013. május 2.:

Montreal?Ottawa 2-4 (videó)
G.: Bourque, Gallagher ill. Karlsson, Silfverberg, Methot, Latendresse

Washington?NY Rangers 3-1 (videó)
G.: Ovecskin, Johansson, Chimera ill. Hagelin

St. Louis?Los Angeles 2-1 (videó)
G.: Berglund, Jackman ill. Brown

Anaheim?Detroit 4-5 (videó)
G.: Franzen (2), Abdelkader, Brunner, Nyquist ill. Koivu, Getzlaf, Palmieri, Ryan

A főcsoport-negyeddöntők állása:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?New York Islanders (8.) 1-0
Montreal (2.)?Ottawa (7.) 0-1
Washington (3.)?New York Rangers (6.) 1-0
Boston (4.)?Toronto (5.) 1-0

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Minnesota (8.) 1-0
Anaheim (2.)?Detroit (7.) 1-1
Vancouver (3.)?San José (6.) 0-1
St. Louis (4.)?Los Angeles (5.) 2-0

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum