Csupa hazai győzelem a rájátszásban

   

Három mérkőzéssel elkezdődtek a rájátszás küzdelmei, legelőször az alapszakaszgyőztes otthonában, Chicagóban, ahol a Minnesota lépett jégre.

A Wildnak nem is kezdődhetett volna rosszabbul a mérkőzés, Niklas Backström a bemelegítés során megsérült, így a tartalék Josh
Hardingnak kellett a kapuba állnia, aki január 30-án volt kezdő utoljára. A csere nem zavarta meg a Minnesotát, sőt Cal Clutterbuck révén az ötödik perc végén meg is szerezte a vezetést. A Blackhawks a gól után átvette a mérkőzés irányítását és végig nyomás alatt tartotta a Wild védelmét és Harding kapuját. A presszió végül a második harmad elején érett góllá, amikor Patrick Kane csodás passzát Marian Hossa vágta be emberelőnyben. A folytatásban a hazaiak nem vettek vissza a tempóból, Harding remekül tartotta meccsben a csapatát, hosszabbításra mentette a mérkőzést, ahol ugye már bármi megtörténhetett volna. A hosszabbítás végül a Chicagónak hozta meg a boldogságot, a 17. percben Bryan Bickell egy az egy ellen nem hibázott, bevette a vendégek kapuját. Harding végül 35 védéssel zárt és nem rajta múlt, hogy a Wild elvesztette a párharc első mérkőzést. Folytatás pénteken ugyanott, Chicagóban.

A St. Louis a Los Angelest fogadta, ahol a hazaiaknál 764 alapszakasz-mérkőzés után pályafutása során először lépett a jégre a rájátszásban Jay Bouwmeester. A Blues alaposan belehúzott az első húsz percben, több mint kétszer annyit lőtt kapura, mint az ellenfele, aminek meg is lett az eredménye, Alexander Steen szerezte meg a Zenészeknek a vezetést a tizedik percben. A folytatásban a
Bluesnak volt több kapura lövése, de a Los Angeles támadott veszélyesebben, ám képtelenek voltak túljárni a remekül védő Brian Elliott eszén, egészen az utolsó percig. Ekkor a Kings lehozta kapusát, a létszámfölényt pedig Justin Williams használta ki, hosszabbításra mentve a széria első mérkőzését. A ráadás jó előjel lehetett a volt bajnok számára, tavaly ugyanis négyből négyet nyertek. Sőt megvolt a lehetőségük a sorozat folytatására is, mert Kevin Shattenkirk szabálytalansága miatt négy percre emberelőnybe kerültek. Ám a tavalyi hős, a playoff legértékesebb játékosának választott hálóőr, Jonathan Quick a kapu mögött hibázott, amit Alex Steen azonnal büntetett, megszerezve a győztes találatot. Folytatás csütörtökön, ugyanitt.

A Ducksnál végre eldőlt a kapuskérdés, Boudreau mester Jonas Hiller mellett tette le a voksát, ő kezdett a Detroit ellen, ahol a speciális egységek góljai döntötték el a mérkőzést. A gólgyártást az első rájátszásbeli gólját szerző Nick Bonino kezdte a 11. percben, aki Jordin Tootoo szabálytalanságát büntette meg emberelőnyben. A Red Wings nem sokáig maradt hátrányban, öt és fél perccel később Daniel Cleary egalizált szintén előnyben. A második harmadban Jimmy Howard tartotta meccsben a vendégeket, de a harmadik harmad elején már ő is tehetetlen volt. Teemu Selanne emberelőnyös bombagólja ismét a Kacsák vezetését jelentette, ami egészen a mérkőzés végéig kitartott. Francois Beauchemin üres kapus gólja már csak hab volt a tortán.

2013. április 30.:

Chicago?Minnesota 2-1 (videó)
G.: Hossa, Bickell ill. Clutterbuck

St. Louis?Los Angeles 2-1 (videó)
G.: Steen (2) ill. Williams

Anaheim?Detroit 3-1 (videó)
G.: Bonino, Selanne, Beauchemin ill. Cleary

A főcsoport-negyeddöntők állása:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?New York Islanders (8.) 0-0
Montreal (2.)?Ottawa (7.) 0-0
Washington (3.)?New York Rangers (6.) 0-0
Boston (4.)?Toronto (5.) 0-0

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Minnesota (8.) 1-0
Anaheim (2.)?Detroit (7.) 1-0
Vancouver (3.)?San José (6.) 0-0
St. Louis (4.)?Los Angeles (5.) 1-0

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum