Telt ház, éles meccs Miskolcon, első felvonás

   

A Miskolc vasárnapi győzelmével eldőlt, hogy legalább két elődöntőre kerül sor Miskolcon a MOL Ligában, mégpedig zsúfolásig telt lelátók előtt. Akár már csütörtökön sor kerülhet a bajnokavatásra. Ehhez két győzelem szükséges mindkét csapat számára. Az érdeklődés és a várakozás óriási a borsodi megyeszékhelyen, érdemes a jegyeket elővételben megvenni, de legalább részt venni a nyereményjátékban, és meccs előtt időben odaérni a csarnokhoz. Látványosságban nem lesz hiány. Az biztos, hogy aki szerdán nyer, az csütörtökön a magyar bajnoki címet is megszerezheti. Ha ez a Miskolc lenne, akkor újra történelmet írhatnának a Jegesmedvék. De egyelőre nem érdemes ennyire előreszaladni az időben, hiszen a szombati és a vasárnapi két mérkőzés megmutatta, hogy a két csapat mára nagyon közel került egymáshoz, kettejük párharcában szinte lehetetlen helyesen megtippelni a végeredményt. Az edzők és a játékosok is csak a következő feladatra koncentrálnak.

Igazi playoffhoki várható szerda este, hiszen a győztes levegőhöz jut, a vesztes viszont nem hibázhat többet. Ennek megfelelően kulcsfontosságú lesz a fegyelem, a védekezés, a pillanatnyi mentális állapot, a játékosoknak, vezetőknek el kell tudniuk viselni a nagy nyomást. Meccsről meccsre kell haladni, hiszen az első két találkozó is megmutatta, egy nagy győzelem sem lehet biztosíték a másnapi újabb sikerre.

A Dab.Doclerből Erdélyi Péter és Peter Huba után Somogyi Balázs is kidőlt, míg a Miskolcba visszatérhet az előző meccset kihagyó Tyler Czuba, ugyanakkor Láda Balázs kétmeccses eltiltása miatt átmenetileg hatra csökken a bevethető hátvédek száma.

“Eddig félelmetesen jó sorozatot játszunk a Dunaújvárossal – kezdte az esélyek latolgatását Tim Kehler, a Miskolc kanadai vezetőedzője –, és nagyon meg vagyok elégedve azzal, amit a csapatomtól kaptam. Két idegenbeli meccs után döntetlenre állunk, elvettük ellenfelünk pályaelőnyét, és most kétszer hazai jégen játszunk a döntőért. Szeretnénk a címvédőt újabb nagy kihívások elé állítani. Természetesen ez nem lesz egyszerű, hiszen a vasárnapi vereségük után azt várom, hogy csúcsformában lesznek. Lépésről lépésre haladunk, mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Csodálatos hazai közönségünk segítségével nem lehet más célunk, mint győzni a szerdai mérkőzésen. A hétvégén láttuk, milyen sokat számít, hogy a játékosok az első pillanattól az utolsóig fejben ott legyenek a pályán, szombaton a katasztrofális kezdés után elbuktunk, vasárnap viszont az első percektől összeszedettek voltunk, és ez a győzelmet hozta el nekünk. Nagyon fontos lesz, hogy fegyelmezettek legyünk szerdán is, a korongok kihozatala, a kék vonalak közti játék meghatározó lehet. Remek ez az elődöntő eddig, nagyon élesek a mérkőzések, a két csapat nagyjából azonos szinten van, remélem, élvezetes estét szerezhetünk majd a csarnokunkba kilátogató temérdek szurkolónak. Czuba szombati sérülése után kedden már edzett, hogy szerdán játszik-e, azt viszont csak közvetlenül a mérkőzés előtt döntjük el az orvosokkal és a játékossal konzultálva.”

“Nagyon kemény elődöntőt játszunk a miskolciakkal – mondta Stephan Lundh, a Dab.Docler svéd mestere. – A két csapat nagyon közel van egymáshoz játéktudásban, így apróságokon múlhat a siker. Nem voltam elégedett vasárnap, nem dolgoztunk elég keményen, és nem is voltunk elég gyorsak. Ezekben mindenképpen javulnunk kell, fel akarjuk pörgetni a játékunkat ismét. Közben nem feledkezhetünk el a fegyelmezettségről sem. Mindkét csapat többször is eredményes volt emberelőnyben az elmúlt hétvégén, így az emberelőnyös és emberhátrányos játék kulcskérdés lesz, amelyen a mérkőzés sorsa dőlhet el. Természetesen az sem mindegy, mennyi kiállítást szedünk össze, a cél az, hogy minél kevesebbet szabálytalankodjunk. Nagyon jó hangulatú mérkőzést várok, biztosan telt ház lesz Miskolcon. Szeretem az ilyen meccseket, engem és a játékosaimat is feldobja a sok néző. Remélem, a két csapat ki fogja tudni szolgálni a legkényesebb ízlésű nézőket is, és izgalmas, színvonalas mérkőzést játszunk. Somogyi Balázs az ellene elkövetett szabálytalanság során megsérült, rá egyelőre nem számíthatok. A sorokat csak a szerda délelőtti edzést követően fogom véglegesen eldönteni.”

A rendezés körüli tudnivalókról a Miskolctól kapott sajtóanyagot idézzük, melynek címe: Telt ház lesz szerdán és csütörtökön! “Telt ház várja a MOL Liga elődöntő és magyar bajnoki döntő két miskolci mérkőzésén a csapatokat. Az elmúlt napokban valóságos “ostrom” alá került a Jégcsarnok pénztára, és szinte teljesen ki is ürítették azt. Szerdán és csütörtökön a mérkőzések előtt ugyan ki nyit a pénztár, de valószínűleg csak állójegyet tudnak majd árulni, azt is minimális darabszámban. Ennek alapján már most kijelenthető, hogy a szerdai és csütörtöki MOL Liga elődöntő és magyar bajnoki döntő mérkőzés telt ház előtt zajlik majd. A nagy tömeg miatt a Jegesmedvék vezetése kéri, hogy minden jegy- és bérlettulajdonos a lehető leghamarabb érkezzen a Jégcsarnokba, ahol délután 5 órakor kezdődik a beengedés.

A viták elkerülése érdekében ismét felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ülő-, illetve a könyöklő helyekre csak azok ülhetnek, illetve állhatnak, akiknek oda szól a jegye, bérlete. Ha bármilyen probléma adódik, kérésre a biztonsági őrök fognak majd segíteni.

A megnövekedett nézőszámra a vendéglátás is készül. Már délután 4 órától nyitva lesz a Jégcsarnok bejárata előtt található Maci-büfé, bent pedig minden tekintetben megerősített büfészolgáltatás várja a szurkolókat.

A Jegesmedvék legfanatikusabb drukkerei is készülnek a mérkőzésekre. Terveik szerint a Fanaticson kívül minden szektorba megy majd egy vezérszurkoló, aki segít abban, hogy a mérkőzés alatt összehangoltan biztassák a miskolci csapatot. Kérünk minden nézőt, szurkolót: kövessék a vezérszurkolók instrukcióit, hogy minél nagyobb hangerővel buzdíthassa az egész csarnok a Jegesmedvéket.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Miskolc–Dab.Docler 1-4

   

Néhány perces Galanisz-parádé döntötte el az előző kettőhöz hasonlóan magas tempójú mérkőzést. A Miskolc újra nagyon becsületesen dolgozott, de hátrányba került. A DAB meccslabdához jutott, csütörtökön a bajnoki címért és a MOL Liga-döntőért játszik.

Ugyanaz a nagy iram, letámadás mindkét csapat részéről, de Miskolc agresszívebben tette ezt. Ugyanakkor a DAB előtt több helyzet adódott, mint a hazaiaknál. AZ első nagy hibát Azari kényszerítette ki kiváló ritmusváltással, de a kiállítást nem tudta kihasználni a DAB. Némileg váratlanul, de nagyon szép góllal szerzett vezetést a Miskolc. Dubek a kapu mögül adott vissza a rövidre, és Tóth Adrián szépen helyezett Sevela lába között a kapuba. Az új videóbíró-rendszert azonnal felavatta a Nagy, Haszonits bírópáros. Ezt követően azonnal egyenlített a Dab.Docler, egy ugyancsak kiváló akció végén helyezett a kapuba Mihalik közelről.

A második harmad kisebb iramban zajlott, elsősorban azért, mert a DAB mackósabbra vette a meccset. A vendégek a védekezést választották és az abból induló kontrákat, a hazaiak pedig ekkor nem voltak képesek elég éles támadásokra. Meddő hoki alakult ki, ismét több helyzet adódott az újvárosiak előtt, de ott sem sok. A harmad második fele ismét felpörgött, de minden helyzet kimaradt. Egyrészt a kapusok, Gyenes és Sevela, kiválóan teljesítettek, másrészt a hátvédek jól küzdöttek veszettnek látszó helyzetben is, harmadrészt a csatárok nem voltak elég határozottak és a lövések a szokásosnál pontatlanabbra sikerültek.

Gyors, de óvatos jégkorongot hozott a harmadik húsz perc eleje. Érezni lehetett, hogy nagy a tét, nem akarnak kinyílni a csapatok. Egy dicséretes egyéni teljesítmény mégis gólt hozott. Galanisz Nikandroszon volt ember, de Gőz Balázs tehetetlen volt a válogatott centerrel szemben, remek technikával lőtte el mellette a korongot. Ismét gyorsan jött az újabb gól, de ezúttal nem az egyenlítés. A vendégeknél egy újabb extra produkció okozott határtalan örömet: Tőkési Lajos bevitte a támadó harmadba a korongot, a kapuval szemből távolról lőtt, Gyenes hárított, de Cowan bizonytalankodott, ezt észrevette Tőkési, és góllal fejezte be egyéni akcióját. Nagyon szép jelenet volt a veterán bekktől.

És a miskolciak kanosszájának még nem volt vége. Galanisz saját harmadában szerzett korongot, több ember mellett is elvitte, majd a végén elfektette Gyenest, és a kapuba lőtt. 1-1-ről hirtelen 1-4-re változott az állás. egy ideig még próbálkozott a szépítéssel a Miskolc, de a végére megnyugodott mindenki, mert világossá vált, érdemes már a csütörtöki meccsre koncentrálni.

2-1-re vezet a Dab.Docler a 3 győzelemig tartó párharcban.

Tim Kehler (Miskolc): “Taktikusan, jól játszottunk két harmadon keresztül, majd elkerülhető gólokat kaptunk. Nekünk is megvoltak a helyzeteink, de ezeket kihagytuk. Megyünk tovább, holnap győzni akarunk.”

Stephan Lundh (Dab.Docler): “Két egyforma csapat játszott egymással, amit az is jelez, hogy két harmadon keresztül csak egy-egy gól esett. A harmadik harmadban erősebbnek tűnt a mi csapatunk, és ez döntőnek bizonyult. Nagyon kemény mérkőzésre számítok csütörtökön.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1700 néző. Játékvezetők: Nagy, Haszonits, Gangel, Pálkövi.
Gyenes: 88,9% (Budai K.)
K
Sevela: 96,7% (Kiss T.)
Hegyi Á., Szirányi, Fodor, Ritó, Miskolczi
1
Lindgren, Kiss D., Kiss Á., Galanisz, Szappanos
Cowan, Atkinson, Dubek, Saluga, Tóth
2
Hüffner, Nagy R., Peterdi, Mihálik, Azari
Gőz, Orosz, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Chvatal, Tőkési, Pavuk, Gröschl, Virág
Popovics, Nagy Gergő, Rafaj
4
Szabados, Papp Cs., Papp V., Vaszjunyin, Strenk
Tim Kehler
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:17 MIS Tóth Saluga Dubek
1-1 11:42 DAB Mihálik Azari Peterdi
1-2 44:20 DAB Galanisz
1-3 46:05 DAB Tőkési
1-4 47:34 DAB Galanisz
30 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , ,

Összes (21)

Utolsó hozzászólások

 1. Sanya67
    #16
  Sanya67,   

  Szerintem a mai meccs szoros lesz,de rendes játék időben eldől (remélem a javunkra),a holnapira tippelek hosszabítást.
  Hajtós,kemény,de sportszerű mérkőzéseket várok a végén Maci sikerekkel!Hajrá Jegesmedvék!

  Jó utat és jó szurkolást kívánok a Miskolcra induló Dunaújvárosi szurkolóknak!

 2.   #17
  Szoljanka,   

  Lesz stream? Habár az jobban érdekel, hogy lesz a dab.docler.hu-n közvetítés, mert az nézhetőbb, mint a nagyon rossz minőségű stream... Ha már nincs Digi Tv-m...:S
  A vezérszurkereknek mindent bele, legyen olyan a hangulat, hogy megremegjen az ellen lába!
  Hajrá Miskolc!

 3. fermentator
    #18
  fermentator,   

  Hajrá! :)

 4. kiralyfi
    #19
  kiralyfi,   

  @Szoljanka: Dab ellenesség az van, de a Dab online-t azt nem gáz nézni???

 5. budapestijeti
    #20
  budapestijeti,   

  @kiralyfi: Ha leveszi a hangot, akkor nem! :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
SVK3 16:10 KMHHUM 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk