Ez a szezon legjobb része

   

Máris közelednek a MOL Liga-elődöntők második meccsei. Csíkszeredában magyarországi idő szerint fél ötkor, Dunaújvárosban hatkor dobják be a korongot. Mindkét párban a hazaiak vezetnek 1-0-ra. Somogyi Balázs és Nagy Gergő értékelte a szombati eseményeket, majd előre tekintett.

“Nagyon jó mérkőzés volt, igazi pörgős, kaparós playoff meccs – értékelte a szombati 7-2-t Somogyi Balázs, a Dab.Docler fiatal csatára. – Az utóbbi hetek vereségei miatt sokan leírtak minket, vagy legalábbis megkérdőjelezték erőnket. Biztos lazsálunk vagy fogadunk a meccsekre, ilyeneket hallottam. Ez nem így volt, egyszerűen rossz formában voltunk, hiányzott a tét és a tempó, közben pedig kemény fizikai munkát is végeztünk. De szombaton mindenki akart, mi diktáltuk a tempót, és a szurkolók óriási löketet adtak a csapatnak, amit meg kellett hálálni.

Szerencsére vasárnap új meccs jön. Ez a szezon legjobb része. Ki kell élvezni. Még semmi nem dőlt el. Biztos vagyok benne, hogy a Miskolc háromszor nagyobb tempót fog diktálni a második meccsen. Nagyon jó kis csapat, bebizonyították már párszor, kemény párharcok lesznek még az idei MOL Ligában.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

“Az utolsó pillanatig küzdeni fogunk – egyértelműsítette a Miskolc hozzáállását Nagy Gergő, a Miskolc sérüléséből visszatérő csatára, aki a megszokottnál egyelőre kevesebb jégidőt kapott. – Jelenleg 1-0 oda, teljesen mindegy, mennyire kaptunk ki. Ha hosszabbítás után kaptunk volna ki, akkor is 1-0 lenne. Még egyszer ilyen rosszul biztos nem fogunk játszani, tanulunk az első meccsből. Bíznunk kell egymásban, ez a legfontosabb. És azt kell játszanunk, amit az edzőnk kér, mert szombaton csak egy harmadban tettük ezt.”

Dab.Docler–Miskolc 2-4

   

Nagyon izgalmas és messze átlag feletti iramú mérkőzésen a Miskolc visszavágott előző napi vereségéért Dunaújvárosban. Tim Kehler csapata teljesen megérdemelten nyert, végig koncentráltan és erőszakosan játszott. A Miskolc története során először győzött Dunaújvárosban.

Az első cserétől fogva gyorsabb és határozottabb hokit mutatott be a Miskolc, és ez az első húsz perc nagy részében így is maradt. Akaratosan hokiztak Dubekék, letámadtak, és aktivitásukat siker is koronázta. Előbb egy szép egyéni akcióból, majd emberelőnyös góllal kétgólos előnybe került a Miskolc az első szünetig.

A DAB ritmust és hangnemet váltott, és előbb egy komoly kapu előtti munka végén gyötört, majd egy szép Galanisz-passz után lőtt góllal egyenlített a hazai együttes. Benne volt a meccsben, hogy a vezetést is átveszi a Dab.Docler, de a legjobbkor találta el tökéletesen Dubek a korongot, fórban ragasztotta a hosszú felsőbe a korongot. Hatalmas lehetőséghez jutott a DAB, egy Láda-Somogyi kontaktot követően utóbbi a jégen maradt, és nem is tudta elhagyni segítség nélkül a játékteret. A térde sérült meg, a meccs után kórházba szállítják, ott állapítják meg, milyen mértékű a sérülés.

Láda Balázs 5+20 perces büntetést kapott, de a hazaiak felállni is alig tudtak, értékelhető lövés is talán csak egyet láthattunk. Szép csöndben lement a második harmad vége, 3-2-es Miskolc-vezetéssel várhattuk a harmadik menetet.

Nem esett neki ellenfelének az Újváros, a Miskolc pedig nem lassította tudatosan a játékot, így nagyjából azt a játékot hozta ez a szakasz, mint az előző. A vendégek becsületesen küzdöttek, végig letámadtak, és ez láthatóan jelentősen megnehezítette a DAB támadásépítését. Az utolsó tíz percben súlyos fegyelmezetlenségek nehezítették a hátrányból egyenlíteni kívánó házigazda dolgát, előbb Kiss Ákos, majd Kiss Dániel állíttatta ki magát ki nem kényszerített módon. Utóbbi különösen fájó, hiszen a játékvezető már jelezte, hogy Nagy Krisztián szabálytalansága miatt DAB-előny következik, ám Kiss Dániel ráugrott ellenfelére, így ehelyett azonos létszámmal folytatták a csapatok. A végefelé Nagy Gergő ünnepelte meg igazi visszatérését, egy lepattanó korongot lőtt a kint álló Sevela mögött a hálóba. Ezzel lett 4-2, amin már a kapuslehozatal sem segített, így két meccs után 1-1-re áll a három győzelemig tartó párharc.

Ezért is fantasztikus játék a mi kedvenc sportágunk, egy nap alatt is nem várt fordulatokra képes. A következő találkozóra szerdán kerül sor, és most már biztos, hogy csütörtökön is lesz meccs Miskolcon.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Stephan Lundh, Dab.Docler: “Ahogy a tegnapi, ez is tipikus playoff-meccs volt, ám a felszabadult játék helyett, ma nagyon görcsösen, sok hibával teljesítettünk. Túl lazán kezdtük el a meccset, talán a tegnapi sima győzelem miatt, de tény, hogy mentálisan nem úgy vágtunk bele a találkozóba, ahogy kellett volna, s ez megbosszulta magát. Az ötperces emberelőnyben sem azt játszottuk, amit kellett volna, nagyon kevés volt a mozgás, az volt a meccs egyik fordulópontja. Tudtuk, hogy nem lesz ez könnyű párharc, nagyon össze kell kapnunk magunkat ahhoz, hogy egy meccset elhozzunk tőlük, a mainál lényegesen jobb teljesítményt kell nyújtanunk. Reméljük, hogy Somogyi Balázs sérülése nem súlyos, mert fontos láncszeme a csapatunknak.”

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: “Tegnaphoz képest kissé átszerveztem a csapatot, mely az egész mérkőzésen kiváló csapatmunkát nyújtva szerezte meg a mai győzelmet. Gyenes remekül védett, komoly stabilitást adott a csapatnak, egy lépéssel közelebb vagyunk a céljainkhoz, ám ehhez otthon is hasonló mentalitással kell játszanunk.”

 

 

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2000 néző. Játékvezetők: Druga, Kovács, Scensny, Vas.
Sevela: 89,5% (Kiss T.)
K
Gyenes: 93,5% (Budai K.)
Lindgren, Kiss D., Kiss Á., Galanisz, Szappanos
1
Hegyi Á., Szirányi, Fodor, Nagy Gergő, Miskolczi
Hüffner, Nagy R., Somogyi, Azari, Mihálik
2
Cowan, Atkinson, Dubek, Saluga, Tóth
Chvatal, Tőkési, Peterdi, Gröschl, Vaszjunyin
3
Gőz, Láda, Nagy K., Szilágyi, Smith
Szabados, Strenk, Pavuk, Virág, Papp V.
4
Orosz, Popovics, Ritó, Rafaj
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
E
Tim Kehler
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:23 MIS Smith Nagy K.
0-2 19:02 MIS PP Dubek Cowan
1-2 25:04 DAB PP Azari Mihálik Somogyi
2-2 27:08 DAB PP Szappanos Galanisz
2-3 28:42 MIS PP Smith Atkinson Saluga
2-4 53:44 MIS Nagy Gergő Szirányi Popovics
31 Kapura lövések száma 38
12 Kiállításpercek 33
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum