Eldől, kik kerülnek a MOL Liga rájátszásába

   

Hétfőn három meccsel véget ér a MOL Liga alapszakasza, továbbra is három csapat versenyez a kiadó két helyért. Az már eldőlt, hogy a Dab.Docler nyerte az alapszakaszt és hogy a Miskolc végzett a második helyen. A 3–4. helyért három csapat küzd. A HSC-nek 83 pontja van és a DAB-ot fogadja, az Érsekújvárnak 82 pontja van és Újpestre látogat, míg a Brassónak szintén 82 pontja van és a Ferencvárost fogadja. Részletesen kifejtjük a lehetőségeket.

Négy közé jut a HSC a többi mérkőzés eredményétől függetlenül, ha nyer, akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban vagy szétlövésben. Ha egy pontot szerez, akkor a HSC sikeressége szempontjából a Brassónak két pontnál vagy az Érsekújvárnak egy pontnál többet nem szabad szereznie, hiszen a Brassó ellenében pontazonosság esetén ő a továbbjutó, míg az Érsekújvárral szemben alulmarad. Ha a HSC nem szerez pontot, akkor az Érsekújvárnak sem szabad pontot szereznie vagy a Brassónak nem szabad győznie (a két esetből az egyik feltételnek kell teljesülnie, nem mindkettőnek).

Négy közé jut az Érsekújvár a többi mérkőzés eredményétől függetlenül, ha mindhárom pontot begyűjti. Ha hosszabbításban vagy szétlövésben nyer az UTE ellen, akkor vagy a HSC-nek kell kikapnia a DAB-tól, vagy a Brassó nem szerezhet három pontot az FTC ellen. Ha egy pontot szereznek Robert Spisak tanítványai, akkor a HSC-nek rendes játékidőben kell vereséget szenvednie a DAB-tól, vagy a Brassónak kell veszítenie ahhoz, hogy a ligaújonc bekerüljön a playoffba. Ha hétfőn nem szerez pontot az Érsekújvár, akkor csak abban az esetben jut tovább, ha a Brassó is nulla ponttal végez a Fradi ellen.

A Brassó számára nincs olyan opció, amely a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztosítaná számára az elődöntőbe kerülést, vagyis két riválisa közül legalább az egyiknek pontot vagy pontokat kell veszítenie. Ha a Brassó mindhárom pontot megszerzi az FTC ellen, akkor vagy a HSC kell kikapnia vagy az UTE-nak legalább egy hosszabbítást kiharcolnia az Érsekújvár ellen. Ha a Brassó két pontot szerez, akkor a HSC-nek a rendes játékidőben kell alulmaradnia a DAB-bal szemben, vagy az Érsekújvárnak akár 60 perc alatt, akár hosszabbításban. Ha a Brassó egy pontot szerez, akkor csak abban az esetben juthat tovább, ha az Érsekújvár rendes játékidőben vereséget szenved a Megyeri úton, míg ha nem szerez pontot a Brassó, akkor a többi mérkőzés eredményétől függetlenül nem juthat tovább.

A három csapat egymással szembeni minitáblázatait itt találják.

A HSC−DAB mérkőzés magyar idő szerint délután négy órakor rendezik, az UTE−Érsekújvárt hat órakor, míg a Brassó−FTC-t fél hétkor. A csíkszeredai és a brassói találkozók a magyarországi Digi Sport 2-n tekinthetők meg élőben.

Ezzel kapcsolatos hír még, hogy Bacsó András a budapesti Bujdosó Székely vendéglő tulajdonosa közös szurkolásra várja a Magyarországon élő csíki szurkolókat a HSC–Dab.Docler mérkőzésre. A HSC Csíkszereda vezetősége pedig ezúton is szeretné megköszönni a Magyarországon élő szurkolók maximális támogatását, akik jóban és rosszban mindig a csapat mellett voltak.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

UTE–Érsekújvár 1-5

   

Az Érsekújvár jutott negyedikként a MOL Liga rájátszásába, miután a papírformának megfelelően legyőzte a 17. percig vezető UTE-t.

Akárcsak vasárnap a Miskolc ellen, hétfőn is a hazaiak szereztek vezetést, a hetedik percben Turbucz volt eredményes. Innentől azonban az Érsekújvár nem bízta a véletlenre a továbbjutás kérdését. Előbb a 17. percben emberhátrányból egyenlítettek Baron révén, majd egy perc múlva Mamonovs találatával már 2-1-re vezettek is. A második harmadban újabb két gólt szereztek a vendégek, előbb Ondrej Stefanka volt eredményes a 27. percben, majd Mamonovs második góljával a harmad végén már 4-1-re vezettek. A végeredményt az 50. percben Baron állította be, aki emberelőnyben szerezte szintén második gólját.

Az Érsekújvár 5-1-es győzelmével az is eldőlt, hogy a Brassó–FTC mérkőzés eredményétől függetlenül a Dab.Docler, a Miskolc és a HSC mögött a felvidék csapat került be negyedik helyen a Mol Liga rájátszásába.

Erste Liga, Megyeri út, 177 néző. Játékvezetők: Varjú, Mayer, Székely, Juhász.
Pleszkán: 89,4% (Hajek)
K
Krizan: 96,7% (Zima)
Zalavári, Hodos, Németh P., Kovács, Szajbert
1
Hrudík, Tjoluskins, Mihajlov, Stefanka M., Mamonovs
Sommer, Maklári, Gágyor, Reiter, Szirányi
2
Sucharda, Gabris, Ruzicka, Dobry, Uhnák
Vecaj, Bereczki, Ódry, Pichler, Fliszár
3
Král, Baron, Barcak, Stefanka O., Tarnóczy
Garbacz, Turbucz, Radosavljevic, Nagy, Bata
4
Németh V., Lehocky, Spisák, Púchovsky, Klobucnik
Fekti Bálint, Janne Sinkkonen
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:32 UTE Turbucz Bata Szajbert
1-1 16:56 NZÁ SH Baron Barcak Stefanka O.
1-2 18:00 NZÁ Mamonovs Stefanka M.
1-3 26:35 NZÁ Stefanka O. Barcak Tarnóczy
1-4 38:00 NZÁ Mamonovs Stefanka M.
1-5 49:44 NZÁ PP Baron Král Stefanka O.
30 Kapura lövések száma 47
16 Kiállításpercek 14
Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum