Továbbra is riválisaitól függ a Brassó sorsa

   

A pénteki mérkőzések egy kicsit tovább tisztítottak a MOL Liga alapszakasz végkimenetelével kapcsolatos képen, de még mindig háromesélyes a játszma. A HSC veresége egyrészt azt jelenti, hogy a Miskolc lesz az alapszakasz második helyezettje, hiszen senki nem tudja már beérni a Jegesmedvéket. Másrészt még szorosabb lett a küzdelem a kiadó két helyért küzdő három csapat között.

Vasárnap egy tét nélküli mérkőzés (UTE?Miskolc) mellett a Brassó, illetve a HSC behozza az Érsekújvár mérkőzéselőnyét, miközben eredménykényszer nyomja őket. Különösen a Brassónak lesz nehéz dolga a Dab.Docler ellen, de a HSC sem veheti félvállról a Ferencvárost.

Ha ezen túl vannak a csapatok, akkor hétfőn jöhet az igazi finálé, a jégkorongbarátok Csíkszeredára, Brassóra és a Megyeri útra fognak figyelni, ahol a három, még a rájátszásért küzdő csapat mind olyan ellenfelekkel játszik, akik számára a becsület a tét.

A fentiekből az is kiderül, hogy a három, vérre menő harcot folytató csapat már lejátszotta az összes egymás elleni mérkőzését, ez pedig alkalmat ad arra, hogy megnézzük, ki hogy áll, ha pontegyenlőség lenne bármely kettő vagy akár mindhárom csapat között.

A hármas holtverseny esetén első lépcsőben döntő minitabella így néz ki:

Mint látható, ebből a helyzetből az Érsekújvár és a Csíkszereda jönne ki jól, a Brassó esne ki.

Az is elképzelhető természetesen, hogy valamelyik két csapat között akár a 3?4. helyen, akár a 4?5. helyen pontegyenlőség alakulna ki. Az egymás elleni eredmények minitabellái a következők:

Mint látható, az Érsekújvár nemcsak a hármas holtversenyt nyerné, hanem amennyiben egy kettős pontegyenlőségben lenne érintett, akkor is megelőzné vetélytársát. Ezzel ellentétesen alakulna a Brassó sorsa, ők mindkét riválisukkal szemben alulmaradnának.

Nézzük meg ezek után, hogy kinek mi jelentheti a legjobb négy közé kerülést.

A Brassónak pontszámban mindenképpen le kell hagynia vagy az Érsekújvárt, vagy a Csíkszeredát ahhoz, hogy tovább játszhasson. Az Érsekújvár viszont csak akkor pottyanhat ki a rájátszásból, ha mind a Brassó, mind a Csíkszereda több pontot gyűjt nála. Innen logikusan adódik a feladat Robert Spisák tanítványai számára: ha hétfőn a rendes játékidőben győznek Újpesten, akkor biztosan elődöntősök, hiszen a Brassó legfeljebb csak azonos pontszámig juthat. Ha viszont pontot vesztenének, akkor sorsuk a másik két csapat eredményétől is függeni fog.

A HSC Csíkszereda számára hasonló okokból a hátralevő két meccsen megszerzett 5 pont jelenthet teljes biztonságot. A Brassó viszont csak úgy juthat az elődöntőbe, ha vetélytársai pontokat veszítenek. Az Érsekújvárnál 4, a Csíkszeredánál 2 ponttal kell többet szerezniük hátralevő két mérkőzésükön ahhoz, hogy megelőzhessék őket.

Egyetlen esetben dől el minden kérdés már vasárnap: ha a HSC nyer, a Brassó viszont rendes játékidőben vereséget szenved

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum