Nem lehetnek rossz napjaink, gyenge teljesítményeink

   

A középszakasz kezdődik kedden az EBEL-ben. A Fehérvár 2 bónuszponttal kezdi a 10 mérkőzéses etapot. Znojmo, Salzburg, Fehérvár, Ljubljana, Dornbirn, Innsbruck a sorrend: az első két helyen kell végezni a rájátszáshoz. Mielőtt végképp mumusunkká válna a szlovén zöld-fehér csapat, fontos legyőzni kedden. Mindkét csapatban vannak betegek, sérültek, de a Fehérvárnál jobb a helyzet.

“A főpróbánk nem úgy jött össze, ahogy szerettük volna, de az előadásnak már muszáj jól sikerülnie ? mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Jégkorongblognak az EBEL-középszakasz első meccs előtt. ? Klagenfurtban sok elfogadhatatlan teljesítményt láttunk, nem tartozott ezek közé a 17 éves újonc Kocsis Ferencé, aki megfelelően mutatkozott be a csapatban, reményt keltő játékot nyújtott.

Szeretnénk mindvégig rájátszást érő hely közelében maradni a középszakasz során. Nem csak a Ljubljana, de az összes csapat olyan játékerőt képvisel, hogy ha nem figyelünk oda maximálisan, akkor pórul járunk ellenük. Mostantól kezdve nem lehetnek rossz napjaink, gyenge teljesítményeink.

Nem szabad azzal foglalkozni, eddig mi volt. Hogy valakit megvertünk többször is, az nem jelenti azt, hogy most is magától megy ez. Fordítva is igaz ez, nem szabad megijednünk azoktól, akik eddig jobban vagy eredményesebben játszottak nálunk. Ezt a tíz mérkőzést is úgy kell kezelni, mintha már playoffot játszanánk, csak ekkor van esélyünk. Minden meccsnek hatalmas tétje van. A vereség benne van a pakliban, bravúr kell a nyolc közé jutáshoz, de nekünk és a játékosoknak az a lényeg a jelenlegi helyzetben, hogy tegyünk meg mindent a győzelemért, és ha mindent megtettünk, akkor emelt fővel jöhetünk le a jégről, az eredménytől függetlenül.

Építenünk kell arra, hogy az utolsó mérkőzést leszámítva ? amikor tartalékosan álltunk fel ? stabil a védelmünk az utóbbi hetekben. Ha az egyéni hibákat jó százalékkal kiküszöböljük, lesz győzelmi esélyünk rendszeresen. De ehhez a helyzetkihasználásban is javulnunk kell. Vannak kisebb sérültjeink, betegeink, de úgy tűnik, mindenki vállalja a játékot, de lehet, csak délután derül ki véglegesen a kezdő csapat.”

A sorokat átvariálták a magyar csapat szakvezetői, Sofron István visszatér Vas Márton mellé, és ha Kovács Csaba vállalja  a játékot, akkor ő lesz a harmadik ebben a csatársorban. A Banham, Sikorcin, Novak hármassal nem volt különösebb gond Klagenfurtban, maradnak együtt, míg az év meglepetés sora, a Bank, Bailey, Magosi trió is visszaáll, miután utóbbi felépült sérüléséből. Ha nem változik a helyzet, akkor egy fiatal csatár lehet a keretben kedden, és ez minden bizonnyal Németh Attila lesz, aki Metcalfe és Mihály oldalán szaladhat. A védelemből jó eséllyel mindenki felépül, ha ez így lesz, akkor Varga Arnold pihen ezen a meccsen. A kapuban ismét Munro kap bizalmat.

Az Olimpija Ljubljana szurkolóinak jó hír, hogy visszatérhet a kapuba a csapat oszlopa, a Dornbirnban verekedő és ezért 3 meccses eltiltással sújtott amerikai Jerry Kuhn. Más örömük aligha lehet, hiszen a legutóbbi találkozásunk óta az NHL-be távozott Jan Mursak, az EBEL-szezon talán legjobb játékosa ? nem mellesleg a két karácsonyi meccsen kis túlzással szinte egyedül vert meg minket ? , és a hétvégén hazautazott Michael Ratchuk is. Nem áll jól a védelem amúgy sem. Botjan Groznikot kilőtték az előző meccsen, hat öltéssel varrták az arcát, Ziga Grahut hátsérülést szenvedett, némi gyógyír, hogy Damian Dervaric hosszú kihagyás után visszatérhet, mert még így is előfordulhat, hogy csak öt hátvéd áll Bojan Zajc edző rendelkezésére.

Ugyanakkor minimálisan sem vehető lazábbra a meccs, tavaly óta egyértelmű, akármilyen tartalékos felállásban is veszélyes ránk ez a szlovén csapat. Ráadásul elég végigfutni az összeállításukat, és megállapítható, mind a négy sorukban van olyan játékos, aki képes eldönteni egy Fehérvárral játszott meccset. Jó kis meccsre van kilátás ismét, amelyet a Sportklub Tv élőben közvetít.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Sapa Fehérvár AV19 19:15

Olimpija Ljubjana

Székesfehérvár, 2013. január 22. Játékvezetők: Erd, Smetana, Németh M., Smeibidlo.
Munro (Bálizs) K Kuhn (Boh)
Sille, Orbán, Benk, Bailey, Magosi 1 Thomas, Coulombe, D’Alvise, McBride, De Vergilio
Durco, Pratt, Kovács Cs., Vas M., Sofron 2 Erman, Cvetek, Z. Pance, Verlic, Hebar
Tokaji, Pozsgai, Banham, Sikorcin, Novak 3 Dervaric, Krivic, E. Pance, Hocevar, Ankerst
Horváth, Hetényi P., Mihály Á., Metcalfe, Németh A. 4 Ograjensek, Pesjak, Music, Ropret
Jan Neliba E Bojan Zajc

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum