17 éves újoncot avat Klagenfurtban a Fehérvár

   

Az eddigi 15 klagenfurti mérkőzésen még egyszer sem nyert a magyar EBEL-csapat. Az alapszakasz utolsó mérkőzésén három játékos is hiányzik a Fehérvárból sérülés miatt, és reggelre Pratt is megbetegedett. Bemutatkozik az új légiós, Filip Novak, és a saját nevelésű Kocsis Ferencet is nevezik a meccsre.

“Akadtak apróbb hibák a mérkőzésen, de ezeket erőszakos, gyors támadásokkal kompenzálta a csapat, s végre megfelelő volt a kapura lövési arány is” ? mondta Énekes Lajos a hivatalos csapathonlapnak a Dornbirn-verés után. Az utóbbi napok eseményeivel kapcsolatban hozzátette: “Annyi bizonyos, hogy nem egyszerű a srácok helyzete, a játékosok azért foglalkoznak az elmúlt napok eseményeivel, a körülményekkel, de a mérkőzésen mindenkinek csak a játékra szabad koncentrálnia.”

Alaposan felforgatott sorokkal áll fel Klagenfurtban a Sapa Fehérvár AV19. Juraj Durco felépült hosszú lovaglóizom-sérüléséből, teljes értékű munkát végez, de Jan Neliba úgy döntött, nem kockáztat, inkább vár keddig a visszatéréssel, mert az a meccs még a vasárnapinál is fontosabb lesz. Ugyancsak ebből az okból hiányzik a KAC ellen Magosi Bálint és Vas Márton. Előbbi csukló-, utóbbi vállsérülést szenvedett legutóbb, de jelezték, vállalják a játékot. A cseh edző azonban inkább a regenerációra helyezte a hangsúlyt ezúttal, így itthon hagyja e két támadót. Az indulás előtt derült ki, hogy éjszaka Harlan Pratt belázasodott, nem tudja vállalni a játékot, így a Fehérvár 7 hátvéddel vág útnak.

A kapuba visszatér Adam Munro, míg Sofron István sortársa ezúttal Németh Attila és Hajós Roland lesz, míg Kyle Bailey és Benk András mellett a 17 éves Kocsis Ferenc megy. Utóbbi az előző szezonban 9 MOL Liga-mérkőzésen már játszott felnőttek között, de EBEL-meccsen még nem játszott. Ebben a szezonban a magyar és az osztrák juniorbajnokságban (utóbbiban 26 mérkőzésen 31 pontot szerzett) és  magyar U18-ban játszik Kocsis.

Az újonc Filip Novak Metcalfe helyére került, így Banhammel és Sikorcinnal egy sorban kezdi székesfehérvári szereplését, míg Metcalfe Mihály és Kovács centere lesz. A Klagenfurtból Siklenka, Kirisits és Stefan Geier hiányzik vasárnap. A tét mindkét csapat számára a minél több bónuszpont megszerzése. A Volán jelenleg a 8. helyen áll, a Salzburggal azonos pontszámmal. Ennél előrébb nem is tud végezni, de akár a 10. helyre is lecsúszhat. A KAC nem legyőzhetetlen a Fehérvár számára, hazai pályán sokszor sikerül, a szezonban mindkét székesfehérvári meccset Silléék nyertek, de Klagenfurtban mind a 15 eddigi meccsét elveszítette a Fehérvár.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Klagenfurt AC 17:45

Sapa Fehérvár AV19

Klagenfurt, 2013. január 20. Játékvezetők: Berneker, Graber, Dreier, Smeibidlo.
Chiodo (Swette) K Munro (Bálizs)
Reichel, Furey, Lammers, Koch, Scofield 1 Sille, Orbán, Benk, Bailey, Kocsis
Iberer, Schumnig, Zanoski, Doell, Spurgeon 2 Hetényi P., Tokaji, Banham, Sikorcin, Novak
Isopp, Witting, Lundmark, Hundertpfund, Schellander 3 Varga, Horváth, Mihály Á., Metcalfe, Kovács Cs.
Holzer, Geier, Schuller, Steiner, Pirmann 4 Pozsgai, Németh A., Hajós, Sofron
Christer Olsson E Jan Neliba

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum