Montrealban nem lesz gond a nézőszámmal

 

Ezt engedi sejtetni, hogy a csapat csütörtöki egymás közötti mérkőzésére mintegy 17 ezren voltak kíváncsiak. Persze, ha tavalyhoz hasonlóan konferenciautolsók lesznek, ez a szám gyorsan apadhat. Annyiban kedvező a csapat sorsolása, hogy az első 11 mérkőzésükből 8-at otthon játszanak. Ez azonban visszafele is elsülhet, hiszen tavaly 1-5-2-vel indítottak, ami a 48 meccses alapszakasz során egyszerűen nem fér bele. Úgyhogy a 24-szeres Stanley Kupa-győztes csapat öltözőjének falán egyetlen felirat olvasható nagy betűkkel kiírva: NINCS KIFOGÁS!

Szerencsére a kulcsemberek felépültek az idei szezonra, köztük a csapatkapitány, Brian Gionta, aki 51 kihagyott meccs után jelentkezett játékra. Ott van a jégen a veterán védő, Andrej Markov is, aki amellett, hogy 2006 óta viseli az egyik A betűt a csapatban, eddig 636 NHL-mérkőzésen 369 pontot termelt. Mint írtuk, a borzalmasan teljesítő Scott Gomeztől feltehetően gyorsított eljárásban megszabadulnak, így lesz elég hely a fizetési sapka alatt, hogy új játékosokat igazoljanak. Az első számú kiszemelt a 2007-ben draftolt 23 éves kanadai védő P.K. Subban.

Az első számú kapus Carey Price lesz, akivel hatéves szerződést írtak alá. Az első sort is sikerült egyben tartani, így újra az Eric Cole, Max Pacioretty, David Desharnais trióval vágnak neki a szezonnak. A második sorban az 1994-es születésű, az idei junior-világbajnokságon aranyérmes, orosz-amerikai kettős állampolgár Alexander Galcsenyuk lesz a center, mellette Gionta és Plekanec korcsolyáznak. A szintén sérülésből felépülő René Bourque, a dán Lars Ellerrel és Travis Moennel kiegészítve alkotják a harmadik sort, míg a Prust, Armstrong, White hármas a negyediket.

A védelemben Kaberle?Gorges (Subban?), Markov?Jemelin, Bouillon?Diaz párok várhatók, míg az utóbbihoz hasonlóan svájci születésű Weber lesz a hetedik hátvéd.

Ahogy a dán Lars Eller fogalmazott: “Mindenki tudja, aki részese volt annak, amit tavaly átéltünk, hogy ez nem ismétlődhet meg. Nincs más hátra, mint előre.” Először szombaton este, rögtön a Toronto ellen lehet bizonyítani.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum