Játékoskeretünk nem lett erősebb a tavalyinál

   

Kritikus öt mérkőzés vár a Fehérvárra az EBEL-ben. Ocskay Gábor vissza-, de előre is tekint.

“Ötből öt mérkőzést kell nyernünk, ez foglalkoztat most mindenkit ? kezdte a helyzetértékelést Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója. ? Ahogy fogynak a meccsek, úgy kell majd a helyzetet kezelnünk, az eredményektől függően. Az első feladat adott, pénteken a Znojmót kell legyőznünk. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nagyon fontos a playoffba jutás. Azt gondolom, mindenkinek az. A játékosoknak a jövőbeni karrierjük miatt fontos lépcső, akár itt maradnak, akár más csapatban gondolkodnak, de fontos az egyesületnek, elsősorban a szurkolók és a támogatók miatt. Kiemelkedő feladatunk a Volán népszerűségének fenntartása, ehhez lényeges lépcső lenne a legjobb nyolc közé kerülés.

Nem lehet vitás, hogy a játékoskeretünk alapján nem vagyunk benne az első hatban. Ez a szezon bizonyította, hogy a felső házba kerülés az ultrabravúr kategória lenne. A realitás számunkra a 7?10. hely megszerzése.

Az már kiderült, hogy a csapatunk játékoskerete sajnos nem lett erősebb a tavalyinál. Ezen a vezetésnek is el kell gondolkodnia. Emellett a szezonban több olyan teljesítményt láthattunk, amely jóval átlag alatti. Vannak jó és kiemelkedően jó teljesítmények is a csapatban, de vannak olyanok, akikben nagyon sok tartalék van még.

Összetett a feladat, mert a válogatott szempontjából is nagyon fontos, sőt létkérdés, hogy milyen formában érkeznek a játékosaink az áprilisi világbajnokságra, hangulatilag is lényeges, hogy miként sikerül zárnunk ezt az EBEL-szezont. Az elvárás a világbajnokságon is magas lesz, a többség a feljutást várja a csapattól, komoly kérdés, hogy ehhez mentálisan, fizikálisan, játéktudásbelileg megfelelő erejű kerettel tudunk-e felállni. Hozzáteszem, én Szapporó előtt sem láttam rózsásan a helyzetet.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

Érdekes ugyanakkor, hogy az első hat helyezett ellen jobban játszunk és több pontot szerzünk, mint a hátul állókkal szemben. A gyengébbekkel szenvedünk.

Mindenesetre február 21-ig legalább versenyben leszünk az EBEL-ben, egyelőre addig látunk biztosan, és továbbra is maximálisan bízunk benne, hogy valamilyen úton bejutunk a legjobb nyolcba. Ami az alsó ágról szintén hatalmas bravúr lenne, teszem hozzá. Sajnos idén a legfontosabb időszakban esett össze a csapat, nem csak hogy kikaptunk jó néhányszor, de a játék is rossz volt. Vártam a csodát, de egyelőre nem jött, ugyanakkor még van lehetőségünk javítani.

Sokáig gondolkodtunk, hogy hozzunk-e új játékost, de igazából arra jutottunk, hogy csak magyar játékost tudnánk lecserélni, ezt pedig már a válogatott miatt sem szeretném meglépni. Alapvetően optimista természetű vagyok, van még 5+10 meccsünk arra, hogy elérjük célunkat. A csapat bebizonyította, hogy ha mindenki beleáll a feladatba, és egy irányba húzza a hajót, akkor tudunk nagy sebességgel haladni. Ezt várom a következő hetekben.”

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum