Még 7 nap a tárgyalásokra

   

Hektikusság jellemezte a kollektív szerződésről szóló tárgyalásokat csütörtökön. Egyre több hír érkezik arról, hogy a játékosok fokozatosan térnek vissza a tengerentúlra. Danny Cleary például úgy nyilatkozott a Detroit Newsnak, hogy bár nem vesz részt a tárgyalásokon és nem tudja, mennyire különböznek az álláspontok, de mindenki keményen dolgozik és a közeledés kétségtelen. A Red Wings csatára néhány játékostársával és más NHL-játékosokkal jövő héten Arizonába megy egy intenzív kondizásra, amit már többször megtettek a lockout elmúlt három hónapja során.

A szakszervezet feloszlatására előzetesen kitűzött határidő szerda éjfél volt, a játékosok egyöntetűen felhatalmazást adtak Donald Fehrnek, hogy belátása szerint járjon el. A vezető nem élt ezzel a lehetősséggel. A tárgyalások csütörtök délután kezdődtek, ezeken részt vett Bettman és Steve Fehr is. Több témát is tárgyaltak, például a hokihoz köthető jövedelmek eltitkolásáért járó szankciókat és a játékosok nyugdíját is. Ez utóbbival kapcsolatban nem jutottak dűlőre a felek, ezért este a játékosok újra bevonták a folyamatba az egyik munkaügyi közvetítőt, aki már korábban is segítette az egyezkedést, igaz, nem túl nagy sikerrel. A harmadik jelentősebb tárgyalási pont a fizetési sapka ügye. A játékosok azt szeretnék, ha ez a lockoutot követő második évben 65 millió dollár lenne, míg a tulajdonosok 60 millió dollárt akarnak. Felmerült annak lehetősége is, hogy nem egy, hanem két korábban kötött szerződést is ki lehessen vonni a fizetési sapka hatálya alól. Ezt a liga támogatja, viszont azt szeretné, ha ezek a pénzek a játékosok részesedésébe továbbra is beleszámítana.

A drága olvasó most teljes joggal szegezhetné nekünk a kérdést, hogy miben különbözik mindez mondjuk a november 4-i állapotokhoz képest. Mi ugyan tudjuk, hogy a mi drága olvasóink nagyon tapintatosak és nem szegeznek nekünk ilyen felettébb kellemetlen kérdéseket, ha mégis megtennék, azt tudnánk nekik csak mondani, hogy az eltelt idő. A kölcsönös bizalmatlanság általános légkörében ugyanis mindkét fél megpróbál az idővel játszani és sarokba szorítani a másikat. Este a szakszervezet újabb szavazást kezdeményezett a feloszlatásról, ennek 48 órán belül meglesz az eredménye. Erre elmondásuk szerint azért volt szükség, mert a szerda éjféli határidő után a liga sajnálatos módon hangnemet váltott. Emellett a bíróságot is kérték, hogy utasítsa el a liga azon kérelmét, hogy tekintse érvénytelennek a szakszervezet esetleges feloszlatását. A nap végén pedig állítólag Gary Bettman helyezkedett arra az álláspontra, hogy ha jövő hét csütörtökig nem születik megállapodás, akkor törli az egész szezont.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum