Egyszerű, brusztos csatárjátékra van szükségünk

   

A Ljubljanától elszenvedett kettős vereség után három idegenbeli mérkőzés vár a Fehérvárra, Innsbruck, Villach, Bécs sorrendben.

“Fásultnak tűnt a brigád szerdán, ezért természetes, hogy mi edzők próbáljuk felrázni a játékosokat ? mondta Énekes Lajos edző. ? Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, hiszen csütörtökön egész nap utaztunk, pénteken pedig máris itt az újabb meccs. Ezért a sorokban nagy változás nem várható, már csak azért sem, mert Innsbruckban szeretnénk mindvégig négy sorral játszani, és ezt nem lehet négy új egységgel megtenni, az összeszokottság nagyon fontos.

Ha nem az általunk elképzeltek szerint alakulnak a dolgok, akkor a hatékonyság érdekében átállunk három sorra. Legutóbb jól játszottunk itt, de ez nem azt jelenti, hogy most is így fogunk vagy hogy olyan könnyű dolgunk lesz, mint akkor a második harmadtól. Tudjuk, mi kell az Innsbruck elleni győzelemhez, de azt is, hogy sokat kell tennünk a két pontért.

A jó védekezés az alap, a támadójátékon pedig változtatnunk kell. Látható, hogy a tabellán mögöttünk helyet foglaló csapatok a Salzburg kivételével elég passzí vhokit mutatnak be ellenünk, és a kontrákra építenek. Az ilyen taktikával jégre lépők ellen nem vagyunk elég hatékonyak támadásban. Nagyjából ezt játszottuk mi is az első három EBEL-es évünkben. Egyszerű, brusztos csatárjátékra van szükségünk, és a helyzeteket ki kell használnunk. Egy-két lőtt gól megzavarja az ellenfeleket és fel kell adniuk a bunkerhokit. Így volt az első innsbrucki meccsünkön is.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy az Innsbruckban is vannak olyan játékosok, akik meg tudják nyerni csapatuknak a meccset, hiába áll az utolsó helyen a csapat, ez nem egy rossz játékoskeret. Megnehezíthetik dolgunkat, miként azt Székesfehérváron tapasztalhattuk is. Ebből kell kiindulnunk.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Adam Munróra továbbra sem számíthatunk, otthon maradt az orvos véleménye alapján. Mozgásra még nem reagál tünetmentesen. Ha vasárnapig sokat javul az állapota, akkor autóval utánunk jöhet Villachba. Bálizs Bence mögött Rajna Miklós lesz a cserekapus. 13. csatárként pedig Hajós Roland tart velünk.

Mi pénteken kint alszunk, és szombaton megyünk a következő meccs helyszínére, pontosan olyan program szerint, mint az előző ilyen túránk alkalmával. Akkor bejött, pontokat hoztunk mindkét meccsről, most is elégedettek lennénk ezzel a teljesítménnyel.

Ehhez sok játékosunk teljesítményének javulnia kell. Két sorunkkal úgy-ahogy alégedettek voltunk a szerdai meccsen, de a másik kettőtől jóval többet várunk, főleg attól, amelyik egy kapura lövést sem produkált a Ljubljana ellen, ez még egyszer nem fordulhat elő.”

HC Innsbruck 19:15

Sapa Fehérvár AV19

EBEL. Innsbruck, 2012. december 28.
Machreich (Traugust) K Bálizs (Rajna)
Pittl, Insana, Fox, Bartlett, Höller 1 Sille, Orbán, Benk, Bailey, Magosi
Switzer, Manavian, Echtler, Lemieux, Mössmer 2 Durco, Pratt, Banham, Johansson, Kovács Cs.
Pedevilla, Stern, Hanschitz, McGregor, B. Schennach 3 Hetényi, Horváth, Sofron, Vas M., Ladányi
Lindner, Hörtnagl, V. Schennach, Steiner, Steinacher 4 Pozsgai, Hajós, Metcalfe, Mihály Á., Sikorcin
Daniel Naud E Jan Neliba

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum