Fehérvár–Znojmo 6-2

   

Legutóbbi tíz hazai mérkőzéséből már a kilencediket nyerte meg a Sapa Fehérvár AV19, ezúttal az Orli Znojmo adta meg magát a fehérvári gépezetnek. Metcalfe 1+2-vel zárt. Jól indult a meccs, hamar jött az első emberelőny, amit Sofron révén annak rendje és módja szerint ki is használt a Volán. 12 perccel később Mihály Árpád kapott kisbüntetést, ebből egyenlítettek a csehek. Elvesztette a ritmust a hazai csapat, ennek eredménye másfél percen belül egy újabb cseh gól lett, így a vendégek vezetésével zárult az első harmad. A pihenő után hamar visszaállt a világ rendje. Egy gyors znojmói kiállítást Durco büntetett meg, majd kisvártatva érkezett Sofron újabb gólja, amellyel már újra a Fehérvárnál volt az előny. A harmad vége előtt nem sokkal még Sikorcin talált be, megnyugtató előnnyel várhatta az utolsó 20 percet a hazai csapat.

Fotó: Mudra László (jégkorongblog.hu)

A mérkőzésen harmadszor is lendületes és eredményes volt a kezdés fehérvári szempontból, nem egészen másfél perccel a kezdő bedobás után Johansson már 5-2-re növelte az előnyt. Aktívabb lett a Znojmo, sokat őttek kapura, de Munro mindent fogott, nem úgy a csehek kapusa, aki 15 másodperccel a vége előtt még Metcalfe lövésénél kapitulált. A győzelemmel a Volán 2 helyett lépett előre, és a Villachot is utolérte a táblázaton. Elől a Vienna és a Medvescak szökésben van.

Sapa Fehérvár AV19

6-2 (1-2, 3-0, 2-0)

Orlí Znojmo

EBEL. Székesfehérvár, 2012. november 30. Játékvezetők: Fussi, Smetana, Johnston, Németh.
Munro (Bálizs) K  Kacetl (Landsman)
Durco, Pratt, Banham, Johansson, Metcalfe 1  Planek, Sova, Jarusek, Fiala, Strömberg
Sille, Orbán, Benk, Bailey, Magosi 2  Henry, Kulmala, Bickell, Pucher, Havlik
Hetényi, Horváth, Sofron, Vas M., Ladányi 3  Stehlik, Stach, Beroun, Seda, Lattner
Tokaji, Pozsgai, Kovács Cs., Sikorcin, Mihály Á. 4  Skadra, Boruta, Beranek, Bartos, Roznik
Jan Neliba E  Petr Kucírek mb.
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
1-0 04:05 PP Sofron Horváth Ladányi
1-1 17:02 PP Bickell Pucher
1-2 18:33 Roznik Boruta
2-2 22:25 PP Durco Metcalfe
3-2 23:34 Sofron Vas Ladányi
4-2 36:13 Sikorcin Kovács Mihály
5-2 41:21 Johansson Banham Metcalfe
6-2 59:45 Metcalfe Johansson
27 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 8

Cimkék: , ,

Összes (60)

Utolsó hozzászólások

 1. trollfeeder
    #55
  trollfeeder,   

  Az ebel.at-n és itt is rosszul számítják a holtversenyt:
  4. a Fehérvár, mert a hármasból az altábla:
  8p Volán
  6p Villach
  4p Graz

 2. trollfeeder
    #56
  trollfeeder,   

  A kívánságsor nagyot ment, Ladányi, Sofron, Horváth elsősorban.
  A többiek közül Metcalfe-ot és Bailey-t emelném ki.

 3. trollfeeder
    #57
  trollfeeder,   

  A Sport Klubos kifogás szerintem csúsztatás. Azt tudom elképzelni, hogy az adó jelezte a csapat felé a meccskorlátot. Ha már választani kell, melyik essen ki, a csapat a péntekiek mellett döntött. Ez egyébként senkit nem érdekelne, ha más közvetíthetne. Legalább a mellőzőtteket. Persze jobb volna, ha akárki közvetíthetné a meccseket, és akkor "megküzdhetnének" egymással. SKH: sport klub hoki, avagy Semmi Közünk Hozzá..

 4.   #58
  predator,   

  @Raon: Nagyon jó a hozzá szólásod és a meglátásod. Sajnos én is azok közé tartozok, akik minden meccsre nem tudnak kimenni, munka valamint anyagi okok miatt. Ezért tavaly örültem, hogy akkor a Sport Klub sokkal több meccset közvetített, és így láthattam legalább a hazai meccseket a Tv.-ben és ott szurkolhattam a csapatnak! Továbbá a tavalyi szezonban a SK. a TV.-ben közvetített meccseket 1-2 alkalommal a következő napokban megismételték, ha pld. valamilyen oknál fogva nem tudtam megnézni az egyenes adást (munka), és azt felvenni videóra. Akkor legalább az ismétléseket megtekintettem, még akkor is, ha tudtam a Volán meccs eredményét, mert kíváncsi voltam a csapat játékára és teljesítményére, így megfelelő véleményt tudtam formálni a csapat játékáról. Sajnos a mostani idényben egy meccset sem ismételtek meg a SK.-on, hanem inkább himi-humi (póker,híradó,napi ajánló,beszólás,meztelenül) műsorokat adnak.
  Szerencsére az utolsó két hazai meccset a helyszínen tudtam megtekinteni, ezeken nagyszerűen teljesített a csapat, nagyon jó mérkőzéseket játszott, és mellette, még hab a tortán még meg is nyerte azokat. Pénteken én is nagyon szorítottam Sofinak, hogy meg legyen a 3 gólja a meccsen, tényleg nagyon ment, fantasztikus húzásokkal, cselekkel hozta zavarba az ellenfelet, és nagyszerű lövései voltak a meccsen a két gólján kívül is. Még két dolog, az első egyetértek veled, mert szerintem is kétséges a 3300-3400 néző a meccseken. Oké, hogy sokan vagyunk a meccseken, de a tavalyi idényben több meccsen is amelyeken kint voltam azt tapasztaltam, hogy rengetegen vagyunk az álló helyeken olyan sokan, hogy alig tudtunk megmozdulni, húgy álltunk mint a heringek. Az ülő helyek is tele voltak, amikor hazaértem a meccsekről megnéztem a meccsről készült eredményt és statisztikát és abban az szerepelt a legtöbb esetben, hogy 2800-3200 néző volt kínt a mecssen és a másnapi NS-ban is ezek szerepeltek. Az idei idényben sokkal lazábban lehet állni, nem nyomorgunk!
  A második a marketinggel kapcsolatban nekem is az a véleményem, hogy a csapatot támogató szponzorok azt szeretnék látni, hogy minél többször szerepeljen a csapat TV-ben, hogy a támogatók nevei (hirdetéseik) minél több nézőhöz jusson el. Az utóbbi néhány meccsen amelyiken kint voltam azt tapasztaltam, hogy egyre több az üres hirdetési felület a palánkokon, az idény elején és tavaly azt láttam, hogy az egész palánk végig volt a támogató szponzorok nevével és hirdetéseivel. Lehet, hogy rosszul gondolom, de lehet hogy a támogató cégek is vissza vonták a támogatást, vagy csökkentették, mivel kevesebbet szerepelt a nevük a TV-ben a közvetítések csökkenése miatt!
  A TV közvetítések csökkenésével kapcsolatban felmerülő kérdésekre adott válaszok, és titkolódzás elég furcsa, nem lehet tisztán látni. Jó lenne tudni mi vagy ki áll a háttérben a közvetítések csökkenésével kapcsolatban. Az egy dolog, hogy a SK. eddigi idényig ingyen közvetítette, a Volán EBEL mérkőzéseit és a mostani szezonban már fizetni-e kell a közvetítésekért. Azon nagyon csodálkozom, hogy eddig a közvetítés számukra ingyenes volt, nem nagyon lehet hallani máshol, hogy nem fizetnek a sport közvetítésekért a TV csatornák a legtöbb sportággal kapcsolatban. A Volán EBEL meccseinek közvetítése eddig is hatalmas reklám volt a SK. számára, mert rengeteg nézője volt, van. Emlékszek kb. fél évvel ezelőtt egyes szolgáltatók (T-Home, stb....) kivették a a csatorna kínálatukból a Sport Klub adását, mert az jóval többet kért a műsor szolgáltatásért cserébe. Mivel a hatalmas felháborodás volt a nézők (szurkolók) részéről, hogy Volán EBEL mérkőzéseit nem láthatják a SK. csatorna hiányában, ezért rengetegen panasszal fordultak a műsor szolgálattóhoz, aminek következtében a T-Home visszatette csatorna kínálatába (adásba) a Sport Klubot. Na szóval a SK. csak köszönetet mondhat a rengeteg SAPA AV19 jégkorong csapat szurkolóinak, akik kiharcolták, hogy visszakerüljön a műsor szolgáltató kínálatába, és ezért nem vesztett hatalmas összeget a szerződés megszűnése következtében! Kíváncsi lennék, hogy más sportágak (vízilabda,kézilabda,kosárlabda, foci) szurkolói, amely sportágak szintén szerepelnek a jégkorongon kívül a SK. műsorában mennyire összetartóak és mennyien háborodtak fel, és esetleg harcoltak azért, hogy szeretett sportágukat továbbra is láthassák a TV képernyőjén? Szerintem a SK. jelentéktelen összeget fizethet a Volán jégkorong csapatának a mérkőzéseinek közvetítéséért, azzal ellentétben amekkora összeget vesztett volna akkor, ha a szolgáltatóval lévő szerződése megszűnt volna! Szóval anyagi okokra ne hivatkozzon ennek fényében, hogy nincs elég pénz több mérkőzést közvetítenie, ha meg más az ok akkor annyival tartózik a rengeteg jégkorong szurkolónak, hogy tisztázza a kialakult helyzetet! Az általam fentebb leírtakat szerintem rengeteg Volán szurkoló meg tudja erősíteni, mert elég sok blogozóra emlékszem, akik szintén felháborodtak, és harcoltak azért, hogy a Volán és a SK visszakerüljön a képernyőre!!!

 5. trollfeeder
    #59
  trollfeeder,   

  Végre fair play után (Znojmo mögött) power playben (Salzburg mögött) is másodikak vagyunk. Sajnos egy darabig kaptunk emberelőnyben gólokat. Otthoni tabellán másodikak vagyunk holtversenyben a felsőházi csapatokkal. Öt csapatnak is jobb idén egyelőre a kapusa. Linznek eléggé bejött Westlund menesztése, és a Graz is kapaszkodik fel a görög(?) nevű kapussal.

 6.   #60
  predator,   

  @trollfeeder: Az EBEL at. az 5 helyen áll a Volán, mert a úgy néz ki, hogy jelenleg gól különbség alapján rangsorolják az azonos pontszámmal álló csapatokat.
  A NS. pedig ha jól tudom a kiírás szerint szerepelteti a tabelláján a 4 helyen a Volánt a három 32 pontos csapat között a fent általad egymás elleni pontszámítás alapján.
  Amúgy tök mindegy, hogy most 4,5,vagy 6 helyen szerepel a Volán a tabellán az a lényeg, hogy 32 pontja van. Továbbá az a lényeg, hogy majd a 44 forduló végén az első hatban szerepeljen a tabellán a Volán. Ha akkor lesz egyforma pontszámmal több csapat, majd akkor valószínűleg a kiírás szerint fogják kiszámolni a tabellát!

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk