Nem kell spórolnunk az erőnkkel

 

A legutóbbi két salzburgi meccsét megnyerte a magyar EBEL-csapat. Pierre Page csapata az utóbbi időben nem játszik jól, a kanadai mester nem találja a sorokat, gyenge a speciális játék. Ráadásul több hiányzó is van. Mindez azonban semmit nem jelent.

Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár edzője értékelte a vasárnapi meccset, és kitért a keddi feladatokra is: “Nagyon jól játszottunk Villachban, és játék közben megjött az étvágyunk is. Látva az eredmény alakulását, ez nem is csoda. Kiegyenlített ugyan a Villach, de a rájátszásban is jóval több lehetőségünk, lövésünk és nagy gólhelyzetünk volt. Kétszer mentünk szólóban a kapusra, és a végén Durcónak is volt egy hatalmas helyzete, amelyből felső vasat lőtt. Közel voltunk tehát a második pont megszerzéséhez, sokkal jobban, mint a hazaiak.

Elégedetlennek nem kell lennünk, nem is vagyunk, de bosszantó, ami történt. Ha előre odaadták volna az egy pontot, sokan elfogadták volna, így azért bőven maradt bennünk hiányérzet. Ráadásul egy nagyon jól játszó Villach otthonában nyerhettünk volna.

Emberelőnyben fantasztikusak voltunk, tulajdonképpen 200%-osan használtuk ki lehetőségeinket, az egy megítélt villachi kiállítást egy percen belül gólra váltottuk. A hátrányos védekezésünk is jól működött, a játékvezetők ötször adtak alkalmat ennek gyakorlásra. Egy kis hibát vétettünk összesen, ebből kaptunk egy gólt, amúgy tökéletesen dolgoztak a játékosok 4 az 5 elleni szituációban is.

Hétfőn hajnalban értünk haza Villachból, és kedd kora reggel indulunk Salzburgba. 7 nap alatt 4 mérkőzést játszunk, ebből 3-at idegenben, és közel 3000 kilométert buszozunk közben. Még így is, hogy Innsbruckból nem jöttünk haza. Ennek ellenére van még erő a csapatunkban bőven, ezt vasárnap is láthattuk. Nem kell spórolnunk az erőnkkel, végig négy sorral tudunk játszani. Ráadásul Pozsgai Tamás is felépült, úgyhogy kedden teljes csapattal tudunk kiállni.

A sorok nem változnak, és remélem, a játék képe sem. Bár a nagy darab salzburgi hátvédek mellett nehezebb lesz megvalósítanunk azt, amit az előző meccsen bemutattunk. De az a tervünk, hogy megismételjük azt a teljesítményt, mert akkor van esélyünk a Red Bull otthonában is a pontszerzésre.

Nehéz dolgunk lesz, mert Salzburgban mindig nehéz jól játszani. Ehhez jön még, hogy ellenfelünk alaposan kiéheztette már magát egy sikerre, mélyen az elvárások alatt szerepel. Nyilván azt gondolják, itt az alkalom, hogy elinduljanak felfelé, bizonyítani akarnak majd ellenünk. Mi természetesen újra szeretnénk meglepni a salzburgi közönséget.”

A Salzburg tele van gonddal. Nem megy nekik a játék, nem találják a megfelelő sorokat, és csak a 9. helyen szerénykednek, 22 forduló alatt, leírni is furcsa, 6 ponttal állnak a magyar EBEL-csapat mögött. De ez mit sem jelent, miként az sem, hogy Thomas Raffl, Bernd Brückler és Kevin Puschnik biztos nem játszik, míg Steven Regier jégre lépése erősen kérdéses.

Emlékezhetnénk a székesfehérvári mérkőzésre, ahol 9-2-re nyert a Red Bull, de mi inkább a salzburgi visszavágóra gondolunk, ahol 6-5-re Ladányiék bizonyultak jobbnak. S még akkor sem gondoljuk, hogy a Fehérvár nyerni jár a Page-barlangba, ha hozzátehetjük, az előző szezonban is győzelemmel búcsúztunk onnan, a középszakaszban egy laza 7-1-gyel.

Red Bull Salzburg

19:15

Sapa Fehérvár AV19

EBEL. Salzburg, 2012. november 20. Játékvezetők: Erd, Jelinek, Hollenstein, Nothegger.
Auld (Gracnar) K Munro (Bálizs)
Glenn, Trattnig, Maxwell, Komarek, Di Benedetto 1 Sille, Orbán, Bailey, Benk, Magosi
Welser, Lupaschuk, Regier, Brucker, Keller 2 Durco, Pratt, Banham, Johansson, Metcalfe
Davison, Saab, Kristler, Grenier, Latusa 3 Horváth, Hetényi P., Sofron, Vas M., Ladányi
Pallestrang, Heinrich, Bischofberger, Duncan, Obrist 4 Tokaji, Pozsgai, Kovács Cs., Sikorcin, Mihály Á.
Pierre Page E Jan Neliba

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum