Crosby frusztrált a lockout 60. napján

   

Kedden Sidney Crosby a sajtó előtt adott hangot elégedetlenségének azzal kapcsolatban, ami és ahogy a kollektív tárgyalásokon zajlik. A kiváló csatár aktív részt vállal ezeken a tárgyalásokon, sok kritikus pillanatban személyesen is jelen volt, tehát ? ha nyilvánvalóan saját szemszögéből is, de ? van rálátása az eseményekre. Szerinte most megmerevedtek az álláspontok, nem folynak érdemi tárgyalások, egyik fél sem mozdul a másik irányába. A játékosok tettek lépéseket arra, hogy kinyilvánítsák, ők készek a tárgyalások folytatására, ez a másik oldalon nem történt meg. “A másik oldalon nem mutatkozik valami nagy elszántság a tekintetben, hogy folytatódjon a játék. Természetesen meg kell még egyeznünk, de ahhoz, hogy az üzletet meg tudjuk kötni, először is tárgyalni kellene. Ha minden így folytatódik, azzal mindenki veszíteni fog, ebből nem lesz kiút.”

Mint azt már többször megírtuk, három kérdésben kell még dűlőre jutni: a hokiból származó bevételek megosztása, a játékosok bizonyos jogainak tervezett megkurtítása (pl. UFA-státus, szerződések szabályozása, entry-level szerződések időtartama stb.) és annak tekintetében, hogy ki és milyen arányban viselje az idei lockout költségeit. Crosby főleg a második pont (a játékosok szerződéskötési szabályainak megváltoztatása) kapcsán fogalmazta meg véleményét: “Ebbe a fiúk nem fognak belemenni. Ennek semmi köze a pénzhez, itt a játékosok szakmájukat érintő jogairól van szó, tehát szerintem ebben a kérdésben a játékosok és képviselőik biztosan nagyon keményen kötni fogják az ebet a karóhoz. Nevetséges, hogy 7-8 ilyen év után, ami ennyire sikeres volt a liga és mindenki más számára, pont most akarnak ezeken változtatni.”

Crosby csatlakozott Steve Fehr véleményéhez, hogy a tulajdonosok nem igazán elkötelezettek a tárgyalások folytatására: “Nagyon kemény, hogy mi játszani akarunk, miközben ezt a másik oldal nem veszi valami komolyan. Megtehetik, ők nem ebből élnek” ? mondta a játékos, aki mindennek ellenére bizakodó az idei szezont illetően.

Ahhoz, hogy december elsején bedobhassák a korongot, legkésőbb a jövő hét elejéig meg kellene állapodni.

(Forrás: tsn.ca)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum