Az NHL-t nem érdeklik a szurkolók

   

Ezt a szakszervezet különleges tanácsadója, Steve Fehr mondta egy hétfő esti televíziós interjúban. “Egy dologban egyetértünk Bill Dalyvel (az NHL elelnökével), ha eljön az ideje, nagyon gyorsan meg tudjuk kötni az üzletet ? tette hozzá Fehr. ? Ez lehet egy nap, három nap, bármennyi.” Nem valószínű, hogy túl sok szurkoló dől hátra e szavak hallatán, de a vasárnapi megbeszélések sem adtak okot a megnyugvásra. Továbbra is három dolog körül van nézeteltérés: a hokiból származó bevételek megosztása, a játékosok bizonyos jogainak tervezett megkurtítása (pl. UFA-státus, szerződések szabályozása, entry-level szerződések időtartama stb.) és annak tekintetében, hogy ki és milyen arányban viselje az idei lockout költségeit.

Érdekes módon a legnagyobb egyetértés a bevételek elosztásában mutatkozik. A napokban Sidney Crosby is kikelt a játékosok jogainak korlátozása ellen, véleménye szerint semmi okuk nincs, hogy ezeken a szabályokon változtassanak. Eközben a tulajdonosok hallgatnak, hiszen ha egy szót is mondanak a lockout ügyében, egymillió dolláros bírságot kell fizetniük. Így a hétfő esti tévés kerekasztal is igen érdekesen alakult, egy ponton Brian Burke, a Toronto érthető okokból hallgatag general managere szellemesen csak ennyit tudott mondani: “Ez már fáj.”

Fehr szerint vasárnap sem közeledtek az álláspontok, mint fogalmazott: “Nehéz lehet elhinni, hogy valaki egy egész ágazat buszát a szakadékba vezeti, de én már eleget láttam ahhoz, hogy ezen se lepődjek meg.” Márpedig Fehr jelentősnek mondható mennyiségű tapasztalattal rendelkezik a kollektív alkuk természetéről, hiszen részt vett már hasonlóban a baseball esetében. Szerinte azokban a sportágakban, ahol fizetési sapka van, szinte elkerülhetetlen a lockout. “Mintha ezeknek a sportágaknak az esetében újraírták volna a Hippokratészi Esküt, mintha az első pontban szereplő helyére az lépett volna. Feltételezem úgy döntöttek, cseppet sem érdekli őket, hogy mit éreznek a szurkolók, nem különösebben szemérmesek megtenni bármit.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum